Peale igat trenni lihased mitu päeva valusad.
- This topic has 35 replies, 25 voices, and was last updated 16 years, 2 months tagasi by
Alexander Andrusenko.
-
AutorPostitused
-
oktoober 29, 2009 at 3:55 p.l. #19217
Nana
MemberTervist, selline küsimus, et millest on tingitud see, et peale igat (jõusaal) trenni on lihased mitu päeva valusad, kuigi olen jõusalis käinud sipa üle aasta. Venitan küll korralikult ja kaua, kuid see ei leevenda mu järgmiste päevade lihasevalu. Järgmisel päeval on hullu maja ja ülejärgmisel veel hullem ning siis hakkab valu tagasi tõmbuma. Alguses mõtlesin, et ohh küll see üle läheb, et harjumise asi, mida kauem trennis käin, küll lihased harjuvad, kuid siiani ei midagi. Kas see ongi nii või on miskit paigast ära. Kui selline teema on juba kuskil olemas, palun viidake.
oktoober 29, 2009 at 4:08 p.l. #231162MWEchamp
MemberHuvitav. Mul on viimasel ajal just vastupidi. kunagi olid mul pidevalt lihased valusad, järgnevatel päevadel. Nüüd on vahest isegi nii juhtunud, et on tehtud tugev trenn ja venitus sootuks ära jäänud, ning järgneval päeval pole mitte mingit valu. Sooviksin isegi teada millest see sõltub?. Ise pole mitte midagi muutnud peale selle et nüüd manustan glutamiini ja tauriini. Muu on sama!
oktoober 29, 2009 at 4:13 p.l. #231165oktoober 29, 2009 at 4:14 p.l. #231166MikroToitaine
Memberlihaste katabolism ? peale trenni ei saa keha vajalikke toitaineid, et taastuda ?
oktoober 29, 2009 at 4:20 p.l. #231167Acqua
Member
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Mida tugevama ja efektiivsema trenni teed, seda valusamad lihased on, vähemalt minul. Olen tegelenud pikalt erinevate spordialadega, nüüd mõnda aega jõusaaliga ja viimane rinnatrenn võttis lihase ikka väga valusaks. Aga see on hea valu ju, tunned, et oled lihast tublisti lõhkunud trennis, nüüd ta kasvab.
oktoober 29, 2009 at 4:41 p.l. #231173SANDERSANDER
MemberEndal pole jõusaalis nagu midagi, kuid
eile sai võrkpalli mängimas käidud ja täna küll kõik kohad valutavad.
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>oktoober 29, 2009 at 5:24 p.l. #231179Milehigh
MemberLihaste valu on täiesti normaalne nähtus. Üks lihaskasvu tunnuseid. On ka inimesi kellel ei valuta lihased peale trenni,olgu trenn kui intensiivne tahes. Kuid neid leidub ainult üksikuid. Midagi kataboolset lihasevaluga küll ei kaasne . Peaasi et korralikult toitute. Kataboolseks läheb asi siis kui keha hakkab ennast lagundama nö et energiat saada-kas siis lihasevalku või rasva.
oktoober 29, 2009 at 5:36 p.l. #231181emmimees
MemberKrt ma armastan seda valu ..soovitan siis trennijärgsetel päevadel natuke võimelda(puusaringid, õlaringid) ning siis tasakesi venitada ennast …valus on , aga pärastpoole parem enesetunne
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>EDIT: ilmselt kirp ka varsti platsis ja soovitab sulle mõnda head taastajat
oktoober 29, 2009 at 7:16 p.l. #231203Mart Muru
MemberOngi hea kui valusad
Saadki tagasiside, et oled midagi kasulikku teinud
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>oktoober 29, 2009 at 7:26 p.l. #231205matroxx
Member…jaaa vahest on hea kui peab külg ees trepist alla minema kuna jalad on nagu pakud ja valusad:)
oktoober 29, 2009 at 7:37 p.l. #231207Lev
MemberSee valu näiteks mulle kõige rohkem meeldibki. Tunnen lihaseid täidlaste ja valusatena. Tunnen, et olen teinud tugeva trenni ja tunnen end hästi. Tavaliselt on pärast selliseid valusaid päevi alati mingi progress ka.
oktoober 29, 2009 at 8:30 p.l. #231233Capricorn
MemberTeemaalgataja ei maininud kui tihti trenni teeb, kas korra nädalas lihased läbi või midagi muud? Üldiselt mida pikem vahe lihase treenimisel, seda rohkem ja kauem pärast trenni valutab. Kui on väga pikk vahe olnud (näiteks 2 nädalat), siis ei tohigi kohe maksimaalselt pingutada.
oktoober 30, 2009 at 11:26 e.l. #231402Nana
MemberNo ma olen üritanud 3 korda nädalas trenni teha, kuid lihasvalu ei lase seda, seega tuleb mõni nädal 3x mõni 2x. Igapäev on trenn erinevatele lihasgruppidele, seega võix öelda jahh, et korra nädalas teen lihased läbi.
See, et ja miks lihased valutavad peale trenni seda ma tean, kuid mind pigem huvitas see, et kas nagu ajaga ei muutu see lihasvalu nõrgemaks. Nagu mainisin, siis olen sipa üle aasta trennis käinud ja lihasvalu peale igat trenni on täpselt nagu esimesel korral
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″> Ning peale treeningut saavad lihased oma vajalikud ained kätte, selles pole probleem. Muidugi mulle meeldib, et lihased valutavad(kui nad sipa valutax), järelikult on trenn asjaette läinud, kuid see valu on nii hull, et tõesti trepist käimine on 2 päeva ikka maru raske ja samuti pluusi selga panek ja ära võtmine
ning samas on kaks koera, kes tahvad jalutamist, kuid jalutamisest ei tule midagi välja kuna venin nende taga nagu tigu
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>oktoober 30, 2009 at 9:41 p.l. #231539Capricorn
MemberKui korra nädalas teha, siis minu arust nö. peabki valutama. Mul oli küll nii. Kui teha nädalas 2x, üks kord raskelt ja teine kord kergelt, siis ei valuta eriti.
oktoober 31, 2009 at 4:12 e.l. #231549Alexander Andrusenko
ModeratorTegelikult, kui aasta aega järjest 3x nädalas käia ja valu on ikkagi igakord samasugune nagu esimesel korral, siis päris normaalne see ikka ei ole. Kas sa pärast trenni venitad? Kuidas taastumisega on? Võib-olla oleks mõtet kaaluda massaaži või midagi, mis kiirendaks taastumist. Kas sa vahetult pärast trenni sööd?
-
AutorPostitused
- You must be logged in to reply to this topic.