Parim aeroobne trenn, mida saaks teha nii noores kui vanas eas
Avaleht » Forums » Päevakajaline » Külastajate Küsimused » Parim aeroobne trenn, mida saaks teha nii noores kui vanas eas
- This topic has 11 replies, 10 voices, and was last updated 12 years, 7 months tagasi by
Acqua.
-
AutorPostitused
-
juuni 11, 2013 at 5:42 e.l. #24915
Anonüümne
GuestTere,
Soovitage aeroobset trenni/tegevust, mida saaks teha terve elu (ka 60+ aastaselt).
Jooksmine ja jalgratas ei tundu head valikud olevat, sest 30 aastat jooksmist vist põlvedele väga jätkusuutlikult ei mõju (eriti 60+), samuti 30 aastat rattasadulas istumist pidavat vähki tekitama.
Milliseid valikuid veel on ? Või kui keegi oskab ülalpool toodud väiteid ümber lükata, siis kuulaks neid argumente ka hea meelega.
juuni 11, 2013 at 7:11 e.l. #344900Smuki
MemberMina soovitaks just nimelt jooksmist või jalgratast. Vähki tekitab ikka see, mida sa hetkel just teed – diivanil lamamine ja krõpsude söömine.
juuni 11, 2013 at 8:19 e.l. #344902jrx
MemberKepikõnd.
Tegelikult ikka jooksmine. Aga see eeldab mõõdukat lähenemist, õiget tehnikat ja sobivat rada.
juuni 11, 2013 at 8:22 e.l. #344903salasilm
MemberKui mul oleks kohustus valida omale üks ja ainult üks spordiala näiteks järgmiseks 35 aastaks (ma oleks siis juba üle 70) klausliga, et nende aastat jooksul ümber mõelda pole lubatud, siis ma valiks selle, mis mulle kõige rohkem meeldib. Purjetamise.
Õnneks keegi ei sunni mul sellist jaburat valikut teha.
Ma saan aru, et sul on selline paranoia, et ühekülgne treening harrastaja tasemel tekitab mingi spordialaspetsiifilise haiguse või ülekoormusvigastuse? Sel juhul on võimalus teha erinevaid asju. Esmaspäeviti jooks, teisipäeviti golf, kolmapäeviti ratas, neljapäeviti kepikõnd, reedeti ujumine, laupäeval jooga, pühapäeviti suusatamine (suvel ellipstrenažöör) jne.
Jah, jalgratta pealt võib kukkuda ja kepikõndi tehes võib sulle rulluisutaja otsa sõita ning joostes võib külmetuda ja saada nohu. Parem ikka olla kodus diivanil või voodis. Enamus inimesi surebki voodis.
juuni 11, 2013 at 10:00 e.l. #344915kristofeles1
Memberujumine
juuni 11, 2013 at 11:56 e.l. #344920Tragl
MemberUjumine loomulikult. Sellest kasulikumat pole.
juuni 11, 2013 at 5:14 p.l. #344923ROtter
MemberUjumine ei ole just kõige parem keha rasvaprotsendi vähendamiseks.
http://thesportfactory.com/site/nutritionnews/reducingbodyfat.shtml
juuni 12, 2013 at 8:12 e.l. #344950MoloM
MemberMina soovitaks just nimelt jooksmist või jalgratast. Vähki tekitab ikka see, mida sa hetkel just teed – diivanil lamamine ja krõpsude söömine.
Kuulaks meeleldi tõestatud materjale selle kohta, et diivanil lesimine tekitab vähki
juuni 12, 2013 at 9:00 e.l. #344954Archangel
MemberKuulaks meeleldi tõestatud materjale selle kohta, et diivanil lesimine tekitab vähki
Madal aktiivsus tekitab igasugu terviseprobleeme üldiselt. Ning paljud tervisenäitajad on seotud ka vähihaigustega. Vbl pole õige öelda, et “tekitab” vähki, vaid pigem, et võimendab tekke ohtu kuna kehv tervis kasuks kohe kindlasti tule.
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>juuni 12, 2013 at 11:43 e.l. #344962jrx
MemberMoloM, ei usu, et smuki seda päris nii mõtles. Eks passiivus ja saasta söömine on jah üldiselt tervisele halb.
Eeelolev kommentaar variatiivsuse kohta oli päris hea.
juuni 13, 2013 at 11:11 e.l. #344999JanK
MemberSoovitan tennisemängu, mõnus harrastus surmani. Sobib vanusele 4-92.
juuni 13, 2013 at 5:21 p.l. #345014Acqua
MemberKuulaks meeleldi tõestatud materjale selle kohta, et diivanil lesimine tekitab vähki
Kas lesimine on ka diivanil istumine? Igatahes saab otsese paralleeli tõmmata.
-
AutorPostitused
- You must be logged in to reply to this topic.