pärast algajate kava?
- This topic has 14 replies, 7 voices, and was last updated 18 years, 3 months tagasi by
maximus89.
-
AutorPostitused
-
oktoober 17, 2007 at 7:16 p.l. #12175
siim58
Memberolen teinud algajate kava üks ja pool kuud(http://www.fitness.ee/main.php?main=tooriistad/treeningkavad/draw_exercise&nr=11).
tahaks varsti järgmise kava juurte minna, oleks õige tegu? kui kaua tasub seda kava veel teha?
edasi tahaks minna neljaks jaotatud kavaga(kuna tihti pole rohkem võimalust jõusaalis käija). kuid mõni nädal, kui mul oleks võimalik ka viis päeva jõusaalis käija, kas ma siis võiksin teha nii, et teen neljaks jaotatud kava ja näiteks mõnikord teeks viieks jaotatud kava? lõpetaks nädala ilusti ära , järgmine nädal teeks näiteks viieks jaotatud kava ja siis jälle neljaks jaotatud kava peale tagasi.
ja selline mure ka veel, et kui ma läheksin üle järgmisele kavale, siis seal on harjutus “Traktor”ja sellega väike probleem. sellist trenazööri pole seal jõusaalis, kus mina käin. pean jõusaali vahetama siis? või annab kuidagi asendada?
loodan, et ei tekita tüli.
oktoober 17, 2007 at 7:35 p.l. #128457Raivo Piiber
MemberEdasi mine kaheks jaotatud kavaga – ühel päeval ülakeha, teisel alakeha. Ja 5x nädalas jõusaali on sulle ilmselgelt palju, max 3 – 4 ehk 2 trenni, puhkus, 2 trenni, 2 puhkust. Traktori võid asendada kummargil hantli tõmmetega küljelt.
oktoober 17, 2007 at 7:59 p.l. #128464siim58
Memberja millal järgmine kava vahetus tuleks? 2kuu pärast jälle?
tänud kiire vastuse eest.
oktoober 17, 2007 at 8:02 p.l. #128465Raivo Piiber
MemberKui tunned, et areng on seiskunud, on tekkinud tüdimus. Harjutusi kava sees saab vahetada, ringi tõsta, muuta korduste ja seeriate arvu jne. Kuid paariks-kolmeks kuuks peaks piisama.
oktoober 21, 2007 at 4:53 p.l. #128738siim58
Membersuured tänud vastajale.
ei hakka uut teemat tegema, kuid tuli veel paar küsimust. kõigepealt tahaks mainida, et ma alles kujundan oma toitumist, et vaadata rohkem liha toodete poole ja rohkem toitumisi.
kuid tekkis küsimus,kas ma tohiksin aeroobset treeningut teha selle kavaga? näiteks pärast treeningut ja kui pole treeningut määratud, siis lähen siiski jõusaali väntama. kuskil artiklis oli küll kirjas, et noorid võtavad kohe oma lihase välja ja siis pärast pole alusmassi, millest mehist keha moodustada, kuid saaksin natukene vastupidavust. noh muidugi liigsest rasvast ka lahti(kuid eelistaksin rasvasemat noorust, kui kribut vanemat olekut)
ja siis veel, et kõik räägivad, pole mõtet juua shake ja värke algajatel, kuid see taastaks mind ellu? nimelt pärast trenni ma jõle väsinud ja koju jõudes alles söön, siis ärkan uuesti ellu(vahest pean väsimusega veel süüa tegema). ma ei mõelnud siis päris valgupulbrit, kuid näiteks http://forums.fitness.ee/index.php?showtopic=7949.
oktoober 25, 2007 at 11:43 e.l. #129122maximus89
MemberAeroobset võid koguaeg teha, muidu rikud südame ära.Liiale pole jah mõtet minna, aga mõõdukalt ja valgupulbri võid omale osta küll, mul ka peale jõuxi kõht nii tühi, et ei peaks koduni vastu ja mingit kodujuustu seal riietusruumis nosima hakata pole ka kuigi mugav, niiet valgusheik on kõige parem lahendus.
oktoober 25, 2007 at 8:03 p.l. #129203siim58
Membermul küsimusi jätkub et alakeha kava siis:
Hack- Kükk trenazööri
Säärte sirutused ette trenazööril
Jalgade kõverdamine kõhuli trenazööril
Istudes jalgade kõverdamine
Säärtele seistes pöialetõus hack-masinal
Säärtele istudes trenazööril pöialetõus
Seljasirutajale jõutõmme
jõusaalis pole istudes jalgade kõverdamis võimalust ja treener soovitas mul teha “jalgade kõrverdamine kõhuli trenazööril” neli seeriat kolme asemel. Nii pole vist päris õige? mis lihast seal on mõeldud treenida?
oktoober 28, 2007 at 7:51 p.l. #129404maximus89
MemberRumal treener siis, see treenib hoopis teist lihast.Jala kolmpealihast? jala nelipealihase asemel.Üks on reie tagapoolel, teine esipoolel.Huvitav mis eesmärgiga on su kavas jõutõmme viimane harjutus.
oktoober 28, 2007 at 9:21 p.l. #129414rainisk
MemberRumal treener siis, see treenib hoopis teist lihast.Jala kolmpealihast? jala nelipealihase asemel.Üks on reie tagapoolel, teine esipoolel.Huvitav mis eesmärgiga on su kavas jõutõmme viimane harjutus.Kus selline lihas on kui jala kolmpealihas ? Ma tean, et reie esiosal on reie (jala) nelipealihas ja reie tagaosal on reie (jala) kakspealihas. Või mõtled sääre kompealihast ? (mis on tegelikult ju kaksik sääremarjalihas ja lestlihas).
Teema autorile:
Istudes jalgade kõverdamine treenib reie nelipealihast. Ja jalgade kõverdamine kõhuli trenazööril treenib reie kakspealihast. Üldiselt võiksid sa rohkem kirjavahemärke kasutada. Ma sain nii aru, et sa ei oska istudes jalgade kõvedamist millegiga asendada. Ja treener soovitas kõhuli jalgade kõverdamist teha lihtsalt ühe seeria vähem (mis ei puutu asendamisesse), aga maximus89 sai vist jutust teist moodi aru. novaatamistulebväljakuimaeikasutakirjavahemärkesõnavahesijasuuritähti !
Kas sul jõusaalis jalapress on ? Igastahes istudes jalgade kõverdamist peaks saama asendada jalapressiga, aga siis peab jalgade asend õige olema, niiet seda küsi treeneri käest.
oktoober 29, 2007 at 10:07 e.l. #77348maximus89
MemberKus selline lihas on kui jala kolmpealihas ? Ma tean, et reie esiosal on reie (jala) nelipealihas ja reie tagaosal on reie (jala) kakspealihas. Või mõtled sääre kompealihast ? (mis on tegelikult ju kaksik sääremarjalihas ja lestlihas).Teema autorile:
Istudes jalgade kõverdamine treenib reie nelipealihast. Ja jalgade kõverdamine kõhuli trenazööril treenib reie kakspealihast. Üldiselt võiksid sa rohkem kirjavahemärke kasutada. Ma sain nii aru, et sa ei oska istudes jalgade kõvedamist millegiga asendada. Ja treener soovitas kõhuli jalgade kõverdamist teha lihtsalt ühe seeria vähem (mis ei puutu asendamisesse), aga maximus89 sai vist jutust teist moodi aru. novaatamistulebväljakuimaeikasutakirjavahemärkesõnavahesijasuuritähti !
Kas sul jõusaalis jalapress on ? Igastahes istudes jalgade kõverdamist peaks saama asendada jalapressiga, aga siis peab jalgade asend õige olema, niiet seda küsi treeneri käest.
Sellepärast ma paningi küsimärgi lõppu, et ma polnud kindel kumb ta oli kakspealihas või kolmpealihas
oktoober 29, 2007 at 11:34 e.l. #129457Rivo
MemberKui täpselt ei tea, siis ei tasu ju teist inimest eksiteele viia.
Istudes jalgade kõverdamine on siiski ka reie kakspea lihasele mõeldud.
Kuigi jah harjutuse asendamine 1 seeriaga tundub küll natuke liiga vähe olevat. Äkki teha 5 seeriat?
Eks jõutõmme on pandud lõppu, sest siiski mõeldud seljasirutajate harjutusena. Kuna kava on koostanud Ott Kiivikas,
siis mina tema kava ehitusele vastu vaidlema ei hakkaks.
Edu ja jõudu treeninguks, loodan, et sain natuke abiks olla.
oktoober 29, 2007 at 11:56 e.l. #129458salver
MemberKui täpselt ei tea, siis ei tasu ju teist inimest eksiteele viia.Istudes jalgade kõverdamine on siiski ka reie kakspea lihasele mõeldud.
Kuigi jah harjutuse asendamine 1 seeriaga tundub küll natuke liiga vähe olevat. Äkki teha 5 seeriat?
Istudes jalgade kõverdamine on mõeldud täpselt samale lihasele, mis kõverdamine istudes. Vahet ju pole, mis asendis sa seda teed, reie tagumine lihas töötab igal juhul peamiselt (juhul muidugi, kui harjutus on tehniliselt õigesti sooritatud).
Nelipealihasele (reie eesmine osa) mõeldud harjutuse nimi on jalgade (reite) sirutamine. Tehke omale mõisted selgeks, enne kui soovitama hakkate.
oktoober 29, 2007 at 12:06 p.l. #129459Rivo
MemberIstudes jalgade kõverdamine on mõeldud täpselt samale lihasele, mis kõverdamine istudes. Vahet ju pole, mis asendis sa seda teed, reie tagumine lihas töötab igal juhul peamiselt (juhul muidugi, kui harjutus on tehniliselt õigesti sooritatud).Nelipealihasele (reie eesmine osa) mõeldud harjutuse nimi on jalgade (reite) sirutamine. Tehke omale mõisted selgeks, enne kui soovitama hakkate.
Vabandage härra salver, aga enne teiste kommenteerimist võiks ikkagi teksti läbi ka lugeda.
oktoober 30, 2007 at 8:56 e.l. #129547hunter
MemberTee trenni, mõtle positiivselt, siis tuleb ka jõud .
oktoober 30, 2007 at 9:52 p.l. #129608maximus89
MemberKui täpselt ei tea, siis ei tasu ju teist inimest eksiteele viia.Istudes jalgade kõverdamine on siiski ka reie kakspea lihasele mõeldud.
Eks jõutõmme on pandud lõppu, sest siiski mõeldud seljasirutajate harjutusena. Kuna kava on koostanud Ott Kiivikas,
siis mina tema kava ehitusele vastu vaidlema ei hakkaks.
Edu ja jõudu treeninguks, loodan, et sain natuke abiks olla.
ta ei küsinud mis on nende lihaste nimed, ta tahtis teada, kas üks harjutus asendab teist!
-
AutorPostitused
- You must be logged in to reply to this topic.