paradoks: kaloreid vähe, toitu palju
Avaleht » Forums » Toitumine » Toidulisandid » paradoks: kaloreid vähe, toitu palju
- This topic has 19 replies, 11 voices, and was last updated 15 years, 8 months tagasi by
kixs.
-
AutorPostitused
-
juuni 2, 2010 at 7:21 p.l. #253510
vs
MemberHm, ma saan teemaalgataja murest aru tegelikult.
Mul oli sama jama. Kaalusin kõik toidud ja arvutasin ja möllasin numbritega ja no tee mis tahad, ei tule BAVgi täis. Siis hakkasin peale igat toidukorda arvutisse toite toksima ja siis vaatasin, et palju veel pean sööma. Tegin nii umbes nädala, siis tegin eksperimendipäeva, kus toksisin kõik toidud alles õhtul arvutisse – ja ikka oli vähe.
Eks see söömine üks paras kunst ongi, seda peab lausa õppima-harjutama.
Tegelikult võiks juba põhikoolis või keskas mõni õiget toitumist puudutav aine olla-peaks olema ju huvipakkuv teema küll, plikadel pidevalt kaalumured ja poisid ka ses vanuses tahavad musklit
” srcset=”/uploads/emoticons/sad@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>juuni 3, 2010 at 7:41 e.l. #252589kuuliks
MemberHm, ma saan teemaalgataja murest aru tegelikult.Mul oli sama jama. Kaalusin kõik toidud ja arvutasin ja möllasin numbritega ja no tee mis tahad, ei tule BAVgi täis. Siis hakkasin peale igat toidukorda arvutisse toite toksima ja siis vaatasin, et palju veel pean sööma. Tegin nii umbes nädala, siis tegin eksperimendipäeva, kus toksisin kõik toidud alles õhtul arvutisse – ja ikka oli vähe.
Eks see söömine üks paras kunst ongi, seda peab lausa õppima-harjutama.
Tegelikult võiks juba põhikoolis või keskas mõni õiget toitumist puudutav aine olla-peaks olema ju huvipakkuv teema küll, plikadel pidevalt kaalumured ja poisid ka ses vanuses tahavad musklit
” srcset=”/uploads/emoticons/sad@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Koolis õpitakse väga vähe selle kohta ja sedagi peamiselt bioloogias ääri-veeri. Parem on siiski spordiklubi spetsialisti poole pöörduda või kellel huvi tõesti on, see võib ka ise rohkem uurida ja loenguid kuulata või artikleid lugeda. Enda lemmik on M&F Her’s ajakiri ja treenerite jutud jne. Ka jõusaalikaaslaste ja rühmatreeningu kaaslaste kogemused jms.
juuni 3, 2010 at 2:04 p.l. #161488JungaTroll
Memberoh, aitäh, jrx
” srcset=”/uploads/emoticons/sad@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>
pigem suvaloen kaloreid, st mingi nihe võib sees olla sellest, et ma ei tea kõikide asjade täpseid koguseid, aga viga ei ole kindlasti ainult allapoole ning ilmselt mitte nii suur, et tegeliku 1500 asemel saan 1000.
päris hea hirmutamistaktika teil siin käimas
” srcset=”/uploads/emoticons/wink@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>aga aitäh, olen selle probleemi enda jaoks enam-vähem ära lahendanud.
Uurimused näitavad, et leidub inimesi, kes isegi kaal käes ei suuda kirja panna kõiki asju, mida nad päevas söövad. Tegemist täiesti reaalse ja mingil hetkel toitumisteadlasi üllatanud asjaoluga.
Küll aga ei ole teada ühtki tõsiseltvõetavat fakti inimesest, kes elaks pikka aega alla reaalse BAVi energiat saades. St. ei ole teada inimest, keda ei saaks surnuks näljutada. Seega, kui püsid hea tervise juures alla oma reaalse BAVi, siis ilmselt on mõni asi kahe silma vahele jäänud. Piisab juba 200-300kcal erinevusest.
juuni 5, 2010 at 8:39 p.l. #267802AlanBStard
ModeratorReaalne BAV on ka individuaalne ja muutuv… kaloriarvuti BAV on üsna ligikaudne.
juuni 7, 2010 at 7:34 e.l. #267873kixs
MemberJust curiosity, aga kuidas te nii vähese söögiga suudate päeva üleelada ja ennast hästi tunda? Ja seda pikema perioodi jooksul veel.
-
AutorPostitused
- You must be logged in to reply to this topic.