paradoks: kaloreid vähe, toitu palju
Avaleht » Forums » Toitumine » Toidulisandid » paradoks: kaloreid vähe, toitu palju
- This topic has 19 replies, 11 voices, and was last updated 15 years, 8 months tagasi by
kixs.
-
AutorPostitused
-
juuni 1, 2010 at 4:58 p.l. #22274
martsipan
MemberTere,
olen paar kuud kaloreid lugenud, päevane keskmine norm on umbes 1500. mõni päev tagasi muutsin dieedis ainult ühte asja: ei söö enam leiba ega saia. nüüd tuleb kaloreid päevas napilt 1000, tavaliselt 700-900. kusjuures ühe sellise 900-kalorilise päeva sisse mahub kolm täiesti okeid toitumiskorda, mis sisaldavad nt banaani, kama jogurtiga, riisiwokki aedviljadega, omletti. baasainevahetus tahab kirjade järgi 1200 kcal päevas, aga ma ei tunne päeva jooksul nälga ja enesetunne on ka täiesti korras. kas see on tervislik? kas see soodustab kaalu langetamist?
juuni 1, 2010 at 5:10 p.l. #256634matjusm
MemberTere,olen paar kuud kaloreid lugenud, päevane keskmine norm on umbes 1500. mõni päev tagasi muutsin dieedis ainult ühte asja: ei söö enam leiba ega saia. nüüd tuleb kaloreid päevas napilt 1000, tavaliselt 700-900. kusjuures ühe sellise 900-kalorilise päeva sisse mahub kolm täiesti okeid toitumiskorda, mis sisaldavad nt banaani, kama jogurtiga, riisiwokki aedviljadega, omletti. baasainevahetus tahab kirjade järgi 1200 kcal päevas, aga ma ei tunne päeva jooksul nälga ja enesetunne on ka täiesti korras. kas see on tervislik? kas see soodustab kaalu langetamist?
Baasainevahetus on see mida su keha vajab selleks et lihtsalt ennast üleval hoida võtmata arvesse füüsilist tegevust. See on kalorite hulk mida sa kulutaksid kui sa päeva jooksul ei tuleks voodist välja ja ei teeks mitte mdiagi. Kui sa isegi sellest vähem sööd, siis on su kaloridefitsiit ikka liiga suur.
Kaal langeb sul kindlasti kuid see on liiga lihtsustatud vaade asjale. Kui sa nii vähe sööd siis esiteks ei kaota sa ainult rasva (mis on see millest sa tegelikult tahad lahti saada, mitte mingi kaalunumber) vaid ka lihast ning see on juba halb sest siis su baasainevahetus langeb ning kui sa millalgi hakkad jälle normaalselt sööma, siis sa pead kehakaalu säilitamiseks vähem sööma mis teeb elu raskemaks . Teiseks su keha õpib nii vähe süües kõiki kaloreid mida ta vähegi saab ladustama ning seega kui sa hakkad korralikult toituma siis kogunevad kilod su peale rasvana.
Lühidalt: minu arvates halb idee nii vähe süüa.
juuni 1, 2010 at 5:37 p.l. #256206Kassisilm
MemberLiha ei söö, näiteks wok-toitusid kanalihaga? Või oled lihast täiesti loobunud? See annab märgatavalt kaloreid toidule juurde. Lisaks taimsed õlid, kui sa just kortsu minna ei taha.
” srcset=”/uploads/emoticons/sad@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Ja miks sa leiba ei söö? Kamas on palju kiudaineid, aga näiteks täisteratooteid võiks ikka süüa.
juuni 1, 2010 at 5:45 p.l. #256097martsipan
Memberparadoks selles seisnebki, et ma tegelikult ei söö ülivähe. liha söön ka. vb liha aitabki muu arvelt kokku hoida, sest täiskõhutunne püsib kauem? üldiselt on suurenenud juur- ja aedviljade kogused, need ei ole eriti kaloririkkad.
juuni 1, 2010 at 5:47 p.l. #256038martsipan
Memberleivast loobumine on lihtsalt eksperiment
” srcset=”/uploads/emoticons/sad@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″> leiva mittesöömine tähendab muidugi ka igasuguse leivapealise (juust, pasteet, sink jms) mittesöömist.juuni 1, 2010 at 5:49 p.l. #256023matjusm
Memberparadoks selles seisnebki, et ma tegelikult ei söö ülivähe. liha söön ka. vb liha aitabki muu arvelt kokku hoida, sest täiskõhutunne püsib kauem? üldiselt on suurenenud juur- ja aedviljade kogused, need ei ole eriti kaloririkkad.Tegelikult sa ikka sööd küll vähe. Söö rohkem liha ning ega leib-sai ka saatanast pole. Kuidas sul muidu füüsilise aktiivsusega on?
juuni 1, 2010 at 5:57 p.l. #256085Amarillo
Memberno näljutamine ei mõju ainult kehale halvasti, vaid ka mõistusele , kõik korras veel?
juuni 1, 2010 at 6:05 p.l. #256086martsipan
Memberaitäh muretsemast, Amarillo, kuivõrd hoolitsen veel enda tervise eest, on mõistusega täiesti korras.
liigun igale poole rattaga, üle Tartu mägede .D 2 korda nädalas anaeroobne lihas, mõned korrad nädalas üsna spontaansed kardiod (täna näiteks 2h rattaga, aga see on pigem erandlik)
kas peaksin usaldama kalorite arvu või enesetunnet? kui päevane toit on nuudlid vorstiga hommikuks, riisiwok aedviljadega lõunaks ja õhtul seenesupp (
kas see on halb? juuni 1, 2010 at 6:46 p.l. #255934matjusm
Memberaitäh muretsemast, Amarillo, kuivõrd hoolitsen veel enda tervise eest, on mõistusega täiesti korras.liigun igale poole rattaga, üle Tartu mägede .D 2 korda nädalas anaeroobne lihas, mõned korrad nädalas üsna spontaansed kardiod (täna näiteks 2h rattaga, aga see on pigem erandlik)
kas peaksin usaldama kalorite arvu või enesetunnet? kui päevane toit on nuudlid vorstiga hommikuks, riisiwok aedviljadega lõunaks ja õhtul seenesupp (
kas see on halb? Siis sa oled ikka väga aktiivne füüsiliselt. Sinu kalorikogus ei kata isegi baasainevahetust, rääkimata tavalistest päevastest tegemistest. Kui sa lisad sinna oma trennid ka otsa, siis sa oled ikka tohutus kaloridefitsiidis, sõltuvalt päevast ma pakun et kusagil -1000 kuni -1500 kcal kui mitte rohkem.
Sul võib mõnda aega enesetunne tunduda ok, et sa suudad sellist kaloridefitsiiti taluda kuid pikemas perpektiivis on selline käitumine su tervisele pigem laastav kui kasulik.
juuni 1, 2010 at 7:27 p.l. #255653jrx
MemberUsalda enesetunnet. Ma arvan, et sa võibolla praegu ka natuke alaloed kaloreid?
juuni 1, 2010 at 9:00 p.l. #255644argoll
MemberAinuke mure on selles, et Sa suretad oma ainevahetuse välja.
Argo
juuni 1, 2010 at 9:10 p.l. #255643Kassisilm
MemberJa siis kuskilt maalt hakkavad juuksed välja kukkuma, pidevalt kimbutav väsimus. Kõige lõpuks tekib meeletu isu ja sööd niikuinii kõik söömata jäänud kalorid tagasi. Nähtud, tehtud. Ainevahetuse rikub ka muidugi ära. Kusjuures tõsi on see ka, et alguses on tõesti hea olla ja tahtmist on palju, aga kaua nii ei jaksa.
juuni 2, 2010 at 9:34 e.l. #254464martsipan
MemberUsalda enesetunnet. Ma arvan, et sa võibolla praegu ka natuke alaloed kaloreid?oh, aitäh, jrx
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>pigem suvaloen kaloreid, st mingi nihe võib sees olla sellest, et ma ei tea kõikide asjade täpseid koguseid, aga viga ei ole kindlasti ainult allapoole ning ilmselt mitte nii suur, et tegeliku 1500 asemel saan 1000.
päris hea hirmutamistaktika teil siin käimas
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>aga aitäh, olen selle probleemi enda jaoks enam-vähem ära lahendanud.
juuni 2, 2010 at 10:18 e.l. #254466kuuliks
Memberleivast loobumine on lihtsalt eksperiment
” srcset=”/uploads/emoticons/sad@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″> leiva mittesöömine tähendab muidugi ka igasuguse leivapealise (juust, pasteet, sink jms) mittesöömist.Juustu ei peagi alati leivale panema. Mina lihtsalt võtan juustutüki ja söön niisama seda.
juuni 2, 2010 at 4:25 p.l. #254095jrx
MemberIse kogesin, et suvakalorite lugemisel eksin pigem allapoole – s.t. tarbin rohkem kui loen.
Kui on mure, et kaloraaz ei tule täis – näksi pähkleid. 100g kreeka/sarapuupähkleid; mandleid päevas ära süüa pole raske ja +600 kcal juures.
-
AutorPostitused
- You must be logged in to reply to this topic.