Palun abi kaalu, toidulisandite, trenni teemal
Avaleht » Forums » Toitumine » Kaalust maha » Palun abi kaalu, toidulisandite, trenni teemal
- This topic has 36 replies, 11 voices, and was last updated 12 years, 11 months tagasi by
SKG.
-
AutorPostitused
-
märts 6, 2013 at 3:47 p.l. #338091
Sarge
MemberEks ikka usun rohkem spetsialisti, seda igal alal. End lihtsalt ei usalda nii palju. Tean toitumisest üht-teist ikka, aga mitte nii palju, et täpselt teada mida ja kui palju süüa, et toimiks. Ja siin foorumis ka, nii palju kui teemasid olen lugenud igasugu kaalu ja muude probleemide kohta, siis enamasti soovitatakse toitumiskava tellida.
Kavas on kirjas, et iga lõuna ja õhtu tuleks süüa 150-200g(tooraine) omal soovil liha + 50g(tooraine) nt riis. Aga kuna ma ei ole ka suurem lihasõber üldse, siis seda iga trennipäev ei suuda süüa. Asenduseks pakus 200g 4%st kodujuustu.
” srcset=”/uploads/emoticons/sad@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″> Muidu suurem valija ei ole, söön pea kõike, aga see on liig. 
Aga tuleb välja, et peaks ikka ise pusima endale kava kokku. Kas on kuskil mingeid lehti, kalkulaatoreid, mille abil saaksin arvutada või leida enda mõttmetele arvud, kui palju rasvu, süsivesikuid, valke, kaloreid tarbima peaks? Mida ise kasutate, et endale kava koostada?
200g liha ja 50g riisi/tatart on minu tavaline lõuna
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>.Kas teil on plaan lihasmassi juurde võtta?
märts 6, 2013 at 3:58 p.l. #338092kurrkurr
MemberKuidas peaks umbkaudu toidukorrad olema, et hommikusöök korralik, lõuna keskmine ja õhtusöök kesine? Või on kaalu langetamise puhul sel mingi nipp veel? Ja veel, mis oleks hea snäkk enne ja peale trenni? Banaan?
märts 6, 2013 at 3:59 p.l. #338093kurrkurr
MemberEi lihasmassi on küllaga, olen terve elu tantsinud ja päris korralik sportija olnud. Otseselt lihast kasvatada ei soovi, seda on piisavalt. Lihase pealt tahaks kihi maha saada.
märts 6, 2013 at 4:11 p.l. #338094Sarge
MemberKuidas peaks umbkaudu toidukorrad olema, et hommikusöök korralik, lõuna keskmine ja õhtusöök kesine? Või on kaalu langetamise puhul sel mingi nipp veel? Ja veel, mis oleks hea snäkk enne ja peale trenni? Banaan?
Miks peaks õhtusöök kesine olema? Kõik kolm toidukorda võivad võrdsed ka olla.
Puuviljad ei ole kunagi head snäkid, kuna sisaldavad ainult suhkruid. Vahepaladeks koos rasva ja valguga veel on OK, aga niisama näksimiseks kindlasti ei. Näksida võid Talleggi Chick Snacki. Pärast trenni mingi kokteil/smuuti marjadega ja kohupiimaga oleks näiteks hea variant.
märts 6, 2013 at 5:18 p.l. #338099Tragl
MemberSiiski enamus internetis leiduvad toitumisalased soovitused jne on ikka päris jamad. Mõni siiamaani arvab, et on normaalne, kui süüa päevas 60% süsivesikuid.
No-noh, mis selle 60-ga siis valesti on?
märts 6, 2013 at 5:25 p.l. #338102SKG
MemberNo-noh, mis selle 60-ga siis valesti on?
Kui eesmargiks on kaalulangetus rasvkoe arvelt, siis ei tundu just eriti otstarbekas selline suhe.
märts 6, 2013 at 5:33 p.l. #338104htilga
MemberSiiski enamus internetis leiduvad toitumisalased soovitused jne on ikka päris jamad. Mõni siiamaani arvab, et on normaalne, kui süüa päevas 60% süsivesikuid.
Milline oleks sinu soovitus selles osas?
märts 6, 2013 at 5:39 p.l. #338105Sarge
MemberMilline oleks sinu soovitus selles osas?
Süsivesikud 40%, rasv 30% ja valk 30%.
märts 6, 2013 at 5:44 p.l. #338108Tragl
MemberSüsivesikud 40%, rasv 30% ja valk 30%.
Tavainimese normaaltoitumisena? Miks?
märts 6, 2013 at 5:53 p.l. #338111Sarge
MemberTavainimese normaaltoitumisena? Miks?
Selleks, et rasvumist ei toimuks. Sa ei kasuta ära lihtsalt seda kogust.
Kui sa maratoni ei jookse, siis ma ei näe mõtet 60% päevasest kaloraažist süsivesikute arvelt sisse süüa.
Toon väga lihtsa näite, mis toimub, kui tarbida 40% süsivesikuid, 30% valke ja 30% rasve
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>märts 6, 2013 at 6:00 p.l. #338112Tragl
MemberSelleks, et rasvumist ei toimuks. Sa ei kasuta ära lihtsalt seda kogust.
Kui sa maratoni ei jookse, siis ma ei näe mõtet 60% päevasest kaloraažist süsivesikute arvelt sisse süüa.
Toon väga lihtsa näite, mis toimub, kui tarbida 40% süsivesikuid, 30% valke ja 30% rasve
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Ma praegu arvutama ei hakka, kuid tundub, et nende suhete korral on igasugused lihtsüskarid välistatud ja hommikupudru- ning lõunariisi kogust tuleb ka vähendada. Ehk vaimselt ei pruugi selline asi kõigile sobida. Kas kergem ei ole siiski aeg-ajalt väikest alakaloraaži rakendada normaalsete makrosuhetega (50-65 protsenti süskarit)?
märts 6, 2013 at 6:06 p.l. #338113Sarge
MemberMa praegu arvutama ei hakka, kuid tundub, et nende suhete korral on igasugused lihtsüskarid välistatud ja hommikupudru- ning lõunariisi kogust tuleb ka vähendada. Ehk vaimselt ei pruugi selline asi kõigile sobida. Kas kergem ei ole siiski aeg-ajalt väikest alakaloraaži rakendada normaalsete makrosuhetega (50-65 protsenti süskarit)?
Siis juhtub selline asi, et kaotad dieediga ka lihast ja kokkuvõttes näed välja peenike paks. Ehk siis oled peenike küll, aga siiski väga palju sinu luude peal on rasv.
Näide:

Kui riided seljas on, vaataksid, et mingi kondiklibu. Aga viskab särgi seljast on rasvane.
märts 6, 2013 at 6:16 p.l. #338115Kristjan-Johannes Konsap
MemberOh issand, Sarge. Säästa meid edaspidi oma pildigaleriidest.
Piirdu kirjeldamisega, kui võimalik.
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>märts 6, 2013 at 6:35 p.l. #338118Archangel
MemberKui eesmargiks on kaalulangetus rasvkoe arvelt, siis ei tundu just eriti otstarbekas selline suhe.
Oleneb mitmest asjast. Ma ei näe probleemi.
Selleks, et rasvumist ei toimuks. Sa ei kasuta ära lihtsalt seda kogust.
Vabalt kasutab. Kui keskmine kaloraaž näiteks 2000kcal ja 60% süskareid on seega 300g süsikuid. Keha jaoks köömes need ära keevitada. Mida suurem süsivesikute osakaal menüüs seda rohkem keha neid põletab.
Isegi istuva eluviisiga diivanil lösutav inimene ei suuda 300g-st süsikutest rasva sünteesida rohkem kui mõni gramm.

* AGA – olenevalt inimesest ja mitmest faktorist ei pruugi 60% süskarite juures jääda piisavalt ruumi valkudele/rasvadele. See on tõesti punkt mida jälgida. Samas Sarge Isegi sinu 40/30/30 suhte puhul jääks mul hetke seisuga valke ja rasvu näiteks puudu.
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″> – mul hetkel pigem 25/40/35 – Seega kõik on suhteline.
” srcset=”/uploads/emoticons/wink@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Ei meeldi protsendid.
” srcset=”/uploads/emoticons/tongue@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>märts 6, 2013 at 7:09 p.l. #338128Tragl
Member* AGA – olenevalt inimesest ja mitmest faktorist ei pruugi 60% süskarite juures jääda piisavalt ruumi valkudele/rasvadele. See on tõesti punkt mida jälgida. Samas Sarge Isegi sinu 40/30/30 suhte puhul jääks mul hetke seisuga valke ja rasvu näiteks puudu.
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″> – mul hetkel pigem 25/40/35 – Seega kõik on suhteline.
” srcset=”/uploads/emoticons/wink@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Ei meeldi protsendid.
” srcset=”/uploads/emoticons/tongue@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Et siis sööd peamiselt liha? Tavainimese seisukohalt stressirohke, kallis ja pikemas perspektiivis hakkaks ilmselt tervisele või muud moodi elu-olu häirima.
-
AutorPostitused
- You must be logged in to reply to this topic.