Skip to main content

Paluksin abi jõutõstjatelt…

Avaleht » Forums » Treening » Jõusaal » Jõumehed » Paluksin abi jõutõstjatelt…

Viewing 3 posts - 1 through 3 (of 3 total)
  • Autor
    Postitused

Küsimus jõutõstjatele siis selline, et kui palju peaks tegema maksimaalsete pingutuste päeval (Max Effort Day) põhitõstele (nii küki/tõmbe kui surumise korral) seeriaid. Tunnistan ausalt, et mina ei ole seda veel kuskilt suutnud välja lugeda ja ei ole sellest siiani aru saanud. Kõik artiklid kirjutavad ühte ja sama, et kasutate raskust 90 – 100%, püramiidite üles, algul teete kolmeseid ja siis lähete ühestele üle. Sellise kirjelduse järgi on mängumaa ju väga suur. Kas teha 8 x 3 ja 5 x 1 või 5 x 3 ja 3 x 1 või 3 x 3 ja 2 x1 jne. Mõned artiklid annavad, et maxtõste tuleks teha ainult 1 x 1, kas siis ülejäänud “asi” teenib vaid soojenduse ja ülesmineku eesmärki??? Ja kui teenibki, siis ikkagi, kui paljude seeriatega peaks üles minema või kui palju neid kolmeseidki peaks olema???

Aitähh!!!

rait83
    Member

Pole hull jõutõstja aga…

Endal on tekkinud vahepeal sama küsimus. On ju ka nii, et mida rohkem raskemaid kolmeseid teed, seda enam kannatab see lõpu 1×1, vähemalt minu arust.

Aga mina olen nii aru saanud, et hakkad alt kolmestega tulema( no enamvähem tööraskused juba), siis kui enam kolmest ära ei tule, lähed üheste peale üle kuni oma maksimumini välja tollel päeval. Muidugi ei minda kolmestega mingi 5 kilo kaupa üles. Ma arvan et ikka mingi 10 ja enam kilo. Ja lõpus siis võib lisada kasvõi 2,5-5 kaupa. Palju neid kolmeseid allpool ja üheseid ülal tuleb, eks see sõltubki siis palju lisada ja kui alt pihta hakata. Hea olekski ju varieerida näiteks trennist trenni seda kolmeste ja üheste arvu.

Jaan Salu Käsib alati teha ülesminekute puhul kuni 90% max tulemusest( kui sa oled kunagui maxi proovinud) teha kolmeseid ja sealt edasi peaks suutma teha 5 ühest ja alati peaks vähemalt proovima uut rekordit selle käigus.

loodan et oli arusaadav tekst:)

Viewing 3 posts - 1 through 3 (of 3 total)
  • You must be logged in to reply to this topic.