Palju tohib süüa puuvilju ja juurvilju?
Avaleht » Forums » Päevakajaline » Külastajate Küsimused » Palju tohib süüa puuvilju ja juurvilju?
- This topic has 66 replies, 11 voices, and was last updated 11 years, 3 months tagasi by
SKG.
-
AutorPostitused
-
oktoober 20, 2014 at 8:16 p.l. #372537
fruits
MemberPeakski proovima alguses loomset valgupulbrit ja siis taimset.
Tegelt ma ei tea mitte midagi nendest valgupulbritest(kas need pulbrid on keemiavabad?).
Ise olen hästi valiv toidu suhtes ja eelistan mahetooteid.
Kas selline pulber on OK? http://www.biopood.ee/tooted/toidulisandid/kanepi-proteiinipulber/
ja kauaks umbes sellisest jätkuks?
oktoober 20, 2014 at 8:18 p.l. #372539elfriide
Memberfruits, toksi guugli otsingusse vega sunwarrior ntx. uk-st mõistlik osta (red23 ntx on 1 variant), ei lisandu tollimaksu. kui sa pole selgeks teinud, mida sa konkreetselt piimatoodete juures ei talu, siis on mistahes piimast tehtud valgupulbri tellimine raha mahaviskamine. see ongi just see, et vaadatakse asja tegelikku olemust, s.t. seda, et küsija ei talu piimatooteid ja liha. pigem on see igaüks, kes oma kiidab, just see, kes piimatalumatule ikka piimavalku soovitab
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>kui valgupulbrit valid, siis lisaks soovitaks vaadata, mida sinna veel sisse topitud on (mina ntx sukraloosi ei talu üldse) – enamik valgutootjaid ei ole tervislikkusest üldse huvitatud. ja mina isiklikult hoiaks sojavalgust ikka väga kaugele.
oktoober 20, 2014 at 8:20 p.l. #372540elfriide
Memberkui mahetooteid ja ilma “jamata” tooteid eelistad, siis enamik valgupulbreid ei sobi. see kanepivalk, millele viitad, on mahetoode, aga seda,kas sulle kanepivalk sobib v mitte, saad ikka siis teada, kui ise proovid.
oktoober 20, 2014 at 8:20 p.l. #372541elfriide
Memberkui kauaks jätkub?
arvuta!
oktoober 20, 2014 at 8:23 p.l. #372542fruits
Memberkui mahetooteid ja ilma “jamata” tooteid eelistad, siis enamik valgupulbreid ei sobi. see kanepivalk, millele viitad, on mahetoode, aga seda,kas sulle kanepivalk sobib v mitte, saad ikka siis teada, kui ise proovid.
Miks enamik valgupulbreid ei sobi? Mis nendes ”jamata” pulbrites viga on?
oktoober 20, 2014 at 8:25 p.l. #372543elfriide
Memberjummel, loe koostisi + otsi veebist, ega keegi sulle siia kopima hakka.
oktoober 21, 2014 at 7:07 e.l. #372553MaPo
Memberoktoober 21, 2014 at 7:58 e.l. #372564JungaTroll
MemberJunga, kas Sa loomseid toite ei söö üldse?
Ei söö. Ei loomset valku ega piimatooteid ega muna. Ja mitte põhimõtte pärast (a la päästke delfiinid ja väikesed karvased loomad) vaid taimede valik on nii lai ja need maitsevad väga. Loomsele ei jää kohta ja ei tunne ka vajadust. Kuid ma ei ole aktiivne taimetoitlane selles mõttes, et püüan kedagi ümber pöörata, kirtsutan nina teiste söömise peale vms.
Ja kui kuskil seltskonnas on tükk kooki, milles on piimatooteid veidi või kodus tehakse nt. putru kus värvi jaoks paar spl piima on, siis ma skandaali ei tee ja pirtsutama ei hakka.
Nii et põhjus on puhtalt maitses. Võin vabalt ka sea kinni püüda, maha lüüa ja ära praadida kui vaja.
oktoober 21, 2014 at 9:02 e.l. #372569Kang08
MemberTegelt ma ei tea mitte midagi nendest valgupulbritest(kas need pulbrid on keemiavabad?).
Ise olen hästi valiv toidu suhtes ja eelistan mahetooteid.
Valiv….mul tekib lihtsalt küsimus,miks on mõtet suunata nii palju energiat pisiasjadesse.
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″> Tundub,et sa soovid,et toidulaud oleks võimalikult tervislik.Ok,aga see mis on tervislik on suhteline.Ma kusagil juba mainisin et võiks mõelda rohkem kalorite-makrode-mikrode tasandi.Paras hulk kaloreid päevas,mille jooksul saad kätte kõik valgud,rasvad,süskarid,vitamiinid jne.Toiduaineid pole mõtet nii pingsalt kasulikeks-mittekasulikeks lahterdada.Ka kausitäis õunu võib kahjulik olla- puuviljadest saab samahästi kaloraazi lõhki süüa nagu pontsikutest.Täidad oma menüü enamuses süskarite ja rasvadega (nagu hetkel),siis jääb puudu valkudest.Menüü võiks tasakaalus olla.
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>oktoober 21, 2014 at 12:40 p.l. #372576MaPo
Memberhttp://suppversity.blogspot.se/2014/10/only-dairy-not-soy-based-meals-are.html
Alarmistid teevad paanikat, eelkõige on see seotud nende psüühikaga, sellega, mis signaale aju annab. Seda nimetatakse teatud ringkondades haiguslikuks nähtuseks. Nad ise ei teadvusta/tunnista seda endale.
Tavaline tervislikkuse propageerija kipub sellest mingit erilist whoohood tegema. On palju lihtsam kõik.
Termin “tervislik” on kohatu kellegi valikute kohta, kui sa oled tänu (või selle tõttu) oma dieedile korralikus ülekaalus. Kui su *tervsilik* on sind selleni viinud, siis äkki peaksid tegema ebatervislikke valikuid? Eeldusel, et sul on tegemist ülekaaluga. Vabanda kui eksin. ??
Konsulteeri korras närvikavaga toitumist jagava inimesega. Foorumis, kus on anonüümsed spetsialistid, võib su arusaam nihkuda veelgi enam tõest eemale.
Sina, just, sina, kes nüüd tahaks kirjutada et ” ühest tõde ei ole olemas ja las ta teeb mida keha käsib ” pea hoogu ja lase tal tõesti teha midagi, mis oleks abiks talle endale.
https://www.facebook.com/events/826746574043478/
15.30-16.30 “Tervisliku toitumise psühholoogiast” sinna on küll mõni nädal aega aga pigem hilja..
Seminar ei ole küll otseselt sinu teemaga seotud , küll aga kaudselt. Selle läbiviija peaks su pildi sinu asjas ka paika paremini saama.
Kui Jörgen otseselt sinu teemat ei puudutagi, oskab ta jalad-maas-inimesena sind kindlasti suunata täiesti objektiivselt õige(ma) le teele.
oktoober 21, 2014 at 1:21 p.l. #372577fruits
MemberTermin “tervislik” on kohatu kellegi valikute kohta, kui sa oled tänu (või selle tõttu) oma dieedile korralikus ülekaalus. Kui su *tervsilik* on sind selleni viinud, siis äkki peaksid tegema ebatervislikke valikuid? Eeldusel, et sul on tegemist ülekaaluga. Vabanda kui eksin. ??
Mulle tundub, et sa ei ole korralikult mu postitused läbi lugenud. Ma selgitasin, et olen ülekaalus tänu sellele, et varem sõin palju rasvast sööki, maiustusi, gaasilisi jooke jne, ja liikusin väga vähe. Ja mu tervis läks aina hullemaks ja üleliigseid kilod tulid. Nüüd, kus ma olen loobunud väga rasvasest, gaasilistest, maiustustest ja paljust muust + olen hakkanud rohkem liikuma, on mu tervis palju parem ja sellepärast saingi lahti enda 10 üleliigsest kilost.
Ja see ei ole ’dieet’. Mulle ei meeldis sõna ’dieet’. See on lihtsalt eluviis.
oktoober 21, 2014 at 2:02 p.l. #372578fruits
MemberMenüü võiks tasakaalus olla.
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Selles olen sinuga 101% nõus.
Kuna soovin lihaseid ka treenida(ei teagi, kas mul neid üldse on
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″> .. tegelt igal inimesel on, aga mul vist pekihunniku all peidus mingi väike lihas).Ja tean, et valgud on väga tähtsad lihase treenimise/kasvatamise juures, kui õigesti mäletan.
oktoober 21, 2014 at 4:28 p.l. #372585MaPo
MemberMulle tundub, et sa ei ole korralikult mu postitused läbi lugenud. Ma selgitasin, et olen ülekaalus tänu sellele, et varem sõin palju rasvast sööki, maiustusi, gaasilisi jooke jne, ja liikusin väga vähe. Ja mu tervis läks aina hullemaks ja üleliigseid kilod tulid. Nüüd, kus ma olen loobunud väga rasvasest, gaasilistest, maiustustest ja paljust muust + olen hakkanud rohkem liikuma, on mu tervis palju parem ja sellepärast saingi lahti enda 10 üleliigsest kilost.
Ja see ei ole ’dieet’. Mulle ei meeldis sõna ’dieet’. See on lihtsalt eluviis.
“Dieet” tähendab minu keeles – see mida sa toiduks kasutad. Kui sa kaalusid näiteks 90 kg ja nüüd oled saavutanud “tänu tervislikule toitumisele” kaalu 80 ja oled naine, nii 165 cm pikkune, siis oled sa ikka veel tohutus ülekaalus. Kui sa ei vaja REAALSET abi, lihtsalt kohta, kus oma suhkruvajadusest, mida sa puuviljadest saad, kirjutada, siis mulle tundub, et see ei ole ka päris õige koht.
oktoober 21, 2014 at 5:18 p.l. #372591priibe
MemberDieet = igapäevane rutiin
Sõna «dieet» tuleneb ladinakeelsest sõnast «diaeta», mis tõlkes tähendab igapäevast rutiini. Meil kõigil on oma dieet, mida kujundab meie kultuuriruum, massimeedia ja kas või lähima toidupoe kaubavalik.
Viimase 100 aasta jooksul on inimkonna harjumused drastiliselt muutunud, kuid see pole esimene suur muudatus, mis on inimkonna ajaloos aset leidnud.
Umbes 10 000 aastat tagasi juhtus midagi, mis muutis inimkonda igaveseks. Meie korilastest ja küttidest esivanemad jäid paikseks, hakkasid põldu harima ja loomi kasvatama. Aastatuhandetega väljakujunenud rutiin muutus ja samuti muutus toidulaud – ilmusid tera- ja kaunviljad ning piim. Sellest hetkest algasid ka ürginimesele enne tundmatud tervisehädad.
oktoober 22, 2014 at 1:38 p.l. #372624JungaTroll
MemberKust see 10000 aastat? Arvatakse, et toitumine muutus laialdaselt 200000-400000, mõnede arvates isegi 600000 aastat tagasi. Esimesed märgid mingist tule kasutamisest on aga 1,6 milj. aastat vanad. Kuid 100000 aastat tagasi loetakse küll ajaks, kus olulised muutused toitumises (toidu küpsetamine) olid juba toimunud.
Ehk siis, tõelised paleo ja toortoidu fännid peaks minema tagasi mitte 10000 aasta kaugusele vaid 0,5 milj – 2 milj. aasta kaugusele.10000 aastat tagasi elasime sisuliselt juba kiirtoidu ajastul, kus iga viimane mats oskas juurika sütelt läbi lasta.
-
AutorPostitused
- You must be logged in to reply to this topic.