Paleopitsa
Avaleht » Forums » Toitumine » Retseptinurk » Paleopitsa
- This topic has 28 replies, 15 voices, and was last updated 16 years, 3 months tagasi by
13.
-
AutorPostitused
-
detsember 23, 2008 at 10:48 p.l. #176193
VDO
MemberKas kookoshelbed tõmbavad ennast niiskust täis ja lähevad pehmeks nii, et neid hamba all pole tunda, või on ikka aru saada, et tegu on kookose- mitte tavalise tainaga?
detsember 24, 2008 at 9:42 e.l. #176220Aile
MemberHapu, mõru või soolane, mis vahet sel sõnavaral niiväga on:)Meloni all mõtlesin virsikut muide:)
Selline kerge hea puuvili, olen amerikana pitsas söönud just virsiku või ananassi lisaga on hea olnud. See min uarvamus:)
Ilma s6nadeta oleks t6esti hapu…
” srcset=”/uploads/emoticons/tongue@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″> …aga ega t2di ei hammusta. 
Virsik sobib kyll, arvan, et v6iks proovida ka meie ploomi.
september 8, 2009 at 11:44 e.l. #218152opensoul
MemberMmmm, selle restepti proovin kindlasti ära! Eriti meeldib see pizzapõhja idee:)
september 8, 2009 at 2:47 p.l. #218195PT London
MemberPaleo? Et nagu paleo diet, kui jah, siis paljud toiduained seal kyll paleo soovitustega ei yhti!
september 8, 2009 at 2:55 p.l. #218200anelka
MemberPaleo? Et nagu paleo diet, kui jah, siis paljud toiduained seal kyll paleo soovitustega ei yhti!Piimasaadused…
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>september 8, 2009 at 4:56 p.l. #218224PT London
MemberSel juhul võiks ju retsepti või pealkirja muuta, või mis
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>september 8, 2009 at 7:39 p.l. #218284anelka
MemberSel juhul võiks ju retsepti või pealkirja muuta, või mis
Piisab kui hapukoore ja juustu taha MÕELDA “vabal soovil”. Ma kaldun arvama, et kiirel ajal on kodujuust etem kui üleeetatud vaakumliha.
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>september 8, 2009 at 7:51 p.l. #218298Aimuu
Memberproovisin ära, kuid mitte 100% täpse retsepti järgi, maitsev!
september 8, 2009 at 8:34 p.l. #218311PT London
MemberOma uue diiediprogrammi raames saadan õpetuse pitsa valmistamiseks. Seda retsepti ei ole mõtet kaalujälgijate lehelt otsida.Toiduained:
*hakkliha
*juust
*tomatipasta (naturaalne 2,5g süsiv./100g, sisaldab ohtralt lükopeeni ehk vähi! ravimit)
*kookoshelbed
*munad
*hapukoor
*või
*köögiviljad
*maitseained (karri, küüslauguhelbed)
Pitsapõhi: kookoshelbed ja munad segada ühtlaseks massiks.
Pitsakate: hakkliha kuumutada ettevaatlikult pannil. Lõpuks lisada maitseained, riivitud juust ja tomatipasta.
Valmistamine: pitsapõhi laotada eelnevalt võiga määritud savitaldrikule ja kõige peale pitsakate. 7-8 minutiks kuuma ahju. Seejärel viimistleda hapukoore ja meelepäraste köögiviljadega. Aega kulub max 15 min. Head isu!
Ma ei saa aru mix panna paleopitsa kui pole “paleo” pitsa?!
Põhja teexin pigem riivitud kartulist, kyyslaugust ja munast, eelkypsetaxin pannil! Ning kasutaxin värsket tomatit ka, kuna purgi ja pudeli toidud pole heas nimekirjas!
september 8, 2009 at 9:10 p.l. #218321anelka
MemberPähkel on kindlasti rohkem paleo kui kartul
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>. Tomat on tegelikult pastana parem kui värskelt, kuna lükopeen “paljuneb” kuumutamisel. Ma ei viitsi enam midagi tagant järele muuta, sest nüüd teavad kyll kõik, et kiviajal hapukoort poes ei müüdud.november 6, 2009 at 1:53 e.l. #23273513
MemberSee pitsapõhja idee on tõesti hea. Kui sellist põhja kasutada ja katteks valida head ja paremat (mõtlen selle all ikka tervislike toiduaineid), siis ei näe ma põhjust miks ei võiks pitsat süüa lausa iga päev. Siiski küsin igaksjuhuks kas taoline pitsapõhi sobib hästi ükskõik millise kattega, nagu tavaline pitsapõhi või maitseb see hästi ainult originaal retsepti järgi?
november 6, 2009 at 7:50 e.l. #232750hehee
MemberSiiski küsin igaksjuhuks kas taoline pitsapõhi sobib hästi ükskõik millise kattega, nagu tavaline pitsapõhi või maitseb see hästi ainult originaal retsepti järgi?Ilmselt mõnele maitseb, teisele mitte
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>november 6, 2009 at 9:04 e.l. #232758jrx
MemberAh, see “paleo” on niikuinii siuke gimmick…
Kui arvate, et mandlid (pähklid on ju “paleodieetide” üks võtmekomponente) sisaldasid 40 000 aastat tagasi samu asju ja maitsesid samamoodi nagu praegu, siis eksite…
Edit: see ei tähenda, et mandlid dieedis head ja olulised ei oleks. Lihtsalt isegi “puhas” paleodieet ei ole tegelikult paleo.
november 8, 2009 at 2:02 e.l. #23305813
MemberProovisin ka siis retsepti ära. Pitsapõhja tegemiseks kasutasin mune ja kookoshelbeid, katteks aga lisasin tomatipastat, riivjuustu, tomativiilud ja ohtralt kanafileed, maitsestamiseks pipart. Küpsetasin ahjus 180 kraadi juures peaaegu et 15 min, kuna põhi ei tahtnud kiiremini ära küpseda. Maitse oleks võinud olla vähem kookosene, tõenäoliselt pingutasin kookoshelvestega üle. Pitsa ise aga maitses suurepäraselt, olin isegi veidike üllatunud, et nii hästi välja kukkus. Kaks minu sõpra maitsesid ka tükikese ning kiitsid samuti takka.
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″> -
AutorPostitused
- You must be logged in to reply to this topic.