Päkkadele tõusud
Avaleht » Forums » Päevakajaline » Külastajate Küsimused » Päkkadele tõusud
- This topic has 33 replies, 12 voices, and was last updated 18 years, 5 months tagasi by
Samakamees.
-
AutorPostitused
-
august 22, 2007 at 6:44 p.l. #123046
jrx
MemberMa mõtlesingi monstersäär nagu jõudluse koha pealt…
august 22, 2007 at 6:48 p.l. #123048Alexander Andrusenko
ModeratorMa ei tea, ma arvan, et kui seda progressiivselt treenida (iga nädal raskusi lisada) ja mitte teha palju harjutusi, siis peaks igaühele selline raskus jõukohane olema mõne aja pärast. Ma ise alustasin kangiga sääre treenimist see sügis ja raskus oli umbes 100 kilo. Siis iga nädal lisasin raskusi ja nüüd on viimati kõige suurem seeria olnud 7x255kg vist.
august 22, 2007 at 6:53 p.l. #123050UmbIsik
MemberMa ei tea, ma arvan, et kui seda progressiivselt treenida (iga nädal raskusi lisada) ja mitte teha palju harjutusi, siis peaks igaühele selline raskus jõukohane olema mõne aja pärast. Ma ise alustasin kangiga sääre treenimist see sügis ja raskus oli umbes 100 kilo. Siis iga nädal lisasin raskusi ja nüüd on viimati kõige suurem seeria olnud 7x255kg vist.See on siis vaba kang, millest sa räägid või Smithi masin? Kui tavaline kang, siis kas tasakaalu hoidmisega raskusi pole?
august 22, 2007 at 6:57 p.l. #123053Alexander Andrusenko
ModeratorTavaline kang, kuid ma teen seda kükipuuris, ja kui kangi pukkidelt tõstan, siis natuke toetan vastu kükipuuri, et tasakaalu veidi lihtsam hoida oleks.
august 22, 2007 at 7:03 p.l. #123055gmaster
MemberMa ei tea, ma arvan, et kui seda progressiivselt treenida (iga nädal raskusi lisada) ja mitte teha palju harjutusi, siis peaks igaühele selline raskus jõukohane olema mõne aja pärast. Ma ise alustasin kangiga sääre treenimist see sügis ja raskus oli umbes 100 kilo. Siis iga nädal lisasin raskusi ja nüüd on viimati kõige suurem seeria olnud 7x255kg vist.WOW
palju sa iga nädal lisasid siis? ja mis kordusvahemikus v mis süsteemiga sa tegid?
august 22, 2007 at 7:16 p.l. #123057Alexander Andrusenko
ModeratorEsialgu lisasin iga nädal vist 5 kilo, siis mingi periood olen natuke rohkem lisanud ja viimasel ajal natuke vähem. Viimasel ajal lisan juba tunde järgi siis, kui kerge hakkab.
A süsteem oli esialgu lihtne – iga nädal 1 kordus vähem ja 5 kilo juurde. Alustasin 12-st kordusest. Siis kui 6 korduseni jõudsin, siis hakkasin lihtsalt iga nädal 5 kilo juurde panema, kuid kordusi vähem ei teinud. Kui 6 kordust liiga kergelt läksid, siis tegin rohkem, aga üldiselt oli korduste vahemik 6-8. Seeriaid tegin 4-5.
Viimasel ajal olen rohkem püramiidiga teinud. Näiteks: 10×120 + 10x170kg + 8x210kg + 6x230kg + 5x255kg.
august 22, 2007 at 8:42 p.l. #123061tarvi
MemberEsialgu lisasin iga nädal vist 5 kilo, siis mingi periood olen natuke rohkem lisanud ja viimasel ajal natuke vähem. Viimasel ajal lisan juba tunde järgi siis, kui kerge hakkab.A süsteem oli esialgu lihtne – iga nädal 1 kordus vähem ja 5 kilo juurde. Alustasin 12-st kordusest. Siis kui 6 korduseni jõudsin, siis hakkasin lihtsalt iga nädal 5 kilo juurde panema, kuid kordusi vähem ei teinud. Kui 6 kordust liiga kergelt läksid, siis tegin rohkem, aga üldiselt oli korduste vahemik 6-8. Seeriaid tegin 4-5.
Viimasel ajal olen rohkem püramiidiga teinud. Näiteks: 10×120 + 10x170kg + 8x210kg + 6x230kg + 5x255kg.
Jõhker…
august 23, 2007 at 1:10 p.l. #123131bohemianrhapsody
MemberEsialgu lisasin iga nädal vist 5 kilo, siis mingi periood olen natuke rohkem lisanud ja viimasel ajal natuke vähem. Viimasel ajal lisan juba tunde järgi siis, kui kerge hakkab.A süsteem oli esialgu lihtne – iga nädal 1 kordus vähem ja 5 kilo juurde. Alustasin 12-st kordusest. Siis kui 6 korduseni jõudsin, siis hakkasin lihtsalt iga nädal 5 kilo juurde panema, kuid kordusi vähem ei teinud. Kui 6 kordust liiga kergelt läksid, siis tegin rohkem, aga üldiselt oli korduste vahemik 6-8. Seeriaid tegin 4-5.
Eks kunagi peab tulema vaatama kuidas sa teed sellise raskusega. Mitte halvas mõttes vaid lihtsalt huvi pärast.
Üldiselt olen näinud ka inimesi, kes treenivad raskust, mitte lihast, ehk siis kompenseeritakse lihase poolt kasutatavat jõudu kas väikse amplituudiga, teiste lihastega või inertsiga. Ehk siis lühidalt: kõik on suhteline.
august 23, 2007 at 1:25 p.l. #123132Alexander Andrusenko
ModeratorÜks suuremaid põhjusi, miks ma üldse selle harjutuse valisin, on see, et harjuda suure raskuse hoidmisega turjal. See, kui palju see säärt kasvatab, mind, ausalt öeldes, väga ei huvita. Kõrvalefektina loomulikult arendab see ka sääre jõudu, ja selleks ei ole tingimata vaja teha täisamplituudiga.
Samas, kui ma nüüd üritaks teha aeglaselt ja korralikult, siis kindlasti suudaks seda teha ka piisavalt suure raskusega. Alati ei ole vaja teha harjutusi korralikult – kui teha harjutust “mustalt”, siis mõne aja pärast jõuad ikkagi puhtalt ka rohkem teha (kui seda üldse kunagi vaja peaks minema). Andree rääkis ka, et ta jõutõstjana teeb iga nädal “musta” lamades surumist, mis aitab kaasa ka võistlussurumisele.
Ma nüüd ei oska ise hinnata, kui suur mul see amplituud on, ma pole seda kõrvalt näinud, aga arvan, et see on täiesti piisav sääre arenguks.
august 24, 2007 at 6:35 e.l. #123221Andree
MemberSee tegelt väga hea mõte, et nii raskusega harjuda.. Ma pole selle peale tulnud. Mul nüüd just tekkis probleem, et kükk hea aga hiljuti proovisin teha 230kg kükki ja siis oli põhiprobleemiks asendi sisse seadmine väga raske on jalgu paikka saada. Aga jah nüüd on mida proovida.
edu!
august 24, 2007 at 8:11 e.l. #123235Alexander Andrusenko
ModeratorJust nii. Minul andis idee niiviisi harjutada raskust hoidma rammumeeste meremehe kõnd. Seal peab turjal päris suurt raskust hoidma ja sellega veel kõndima (noorel rammumehel just 250kg oligi). Siis ma pikalt mõtlesin, et kuidas seda harjutust treenida, spetsiaalseid vahendeid ei ole. Siis tulin järeldusele, et ilmselt peab lihtsalt olema harjunud suure raskusega turjal. Selleks võiks muidugi teha kükki 250 kiloga, see oleks ideaalne, aga nii palju ma veel ei jõua. Seega otsustasin valida sellise harjutuse, kus on võimalik piisavalt palju kangile peale panna ja jõuaks seda teha. Päkkadele tõus tundus selleks ideaalne harjutus.
Mõni kurdab, et kangi on valus turjal hoida ja selle pärast kükki teha ei saa. Jalgades jõudu nagu natuke oleks, aga kangi hoida ei jõua. Just selle pärast peabki kangi hoidmist treenima, et selliseid probleeme ei tekiks. Vähemalt jalgade areng kangi hoidmise taha ei jää.
august 24, 2007 at 4:54 p.l. #123299Mr.Y
MemberNeed kurtjad on enamjaolt sellised, kes teevad esimest korda kükki (jalapressi pealt üle tulles). Kui ei hädalda ja esimesed paar korda ära kannatad (tegelikult polegi ju üldse valus), läheb see üle.
august 24, 2007 at 4:57 p.l. #123301Samakamees
MemberMa panen toru ümber sellise…ma ei oskagi seletada … pehme asja , siis ei pea valu kannatama
“>august 24, 2007 at 5:06 p.l. #123303Alexander Andrusenko
ModeratorVot see on väga vale suhtumine. Kui sa selle pehmendusega kogu aeg teed, siis raskusega kunagi ära ei harjugi.
august 24, 2007 at 5:08 p.l. #123304Samakamees
Member