Painduvuse parandamine
Avaleht » Forums » Päevakajaline » Külastajate Küsimused » Painduvuse parandamine
- This topic has 21 replies, 11 voices, and was last updated 14 years, 10 months tagasi by
Aile.
-
AutorPostitused
-
detsember 3, 2010 at 9:27 p.l. #18927
Anonüümne
GuestTere!
Tahaksin teada kuidas oma painduvust (just alakeha) parandada, jalajöökide ja asjade jaoks. Üldisele tuleb kasuks ju ka igal füüsilisel alal. Kas on vahet tavalisel venitamisel või on ka palju efektiivsemaid harjutus? Oleksin väga tänulik kui keegi oskaks aidata.
Tänud.
detsember 3, 2010 at 10:51 p.l. #180940trewe
MemberMa lihtsalt venitasin ja venitasin ja venitasin (1-2 aastat kindlasti, tundub pikk aeg, aga tegelt pole) ja nüüd teen spagaadi ammu ära, 2 aastat juba spagaat käes.
Kui sind see tõeliselt huvitab ja sul järjepidevust on, siis teed ära. Nii nagu mina.
detsember 4, 2010 at 9:34 e.l. #162065trennineiu
MemberHmm, ehk proovida joogat? Eks see oleneb ka joogast vast, aga meil on tunnis suur rõhk venituste hoidmisel. Venituses püsime ikka päris kaua aega, valu piirini.
detsember 4, 2010 at 12:20 p.l. #176825trewe
MemberJust, venitust tuleb hoida ning ei tohi nö. põrgata selles venituses. Lihtsalt hoia seda venitust ja ära liiguta, aga ise pead oma piirid ära tajuma, sest ma tõmbasin 2 korda oma reie kakspealihase VÄGA tugevalt ära ja ühel juhul taastumine võttis umbes 7 kuud aega, aga järjepidavust oli ja isegi peale neid vigastusi venitasin ma edasi.
detsember 4, 2010 at 4:02 p.l. #177150detsember 4, 2010 at 4:02 p.l. #177151Nesatur
MemberKüsin vahele, et kas suhteliselt hea painduvus on hüppele ka hea.
Usun, et on, aga kas nii palju, et peaks selle tõsisemalt käsile võtma?
detsember 4, 2010 at 4:25 p.l. #65685martin1333
Memberhüppele on hea – http://www.associatedcontent.com/article/2…ing.html?cat=14
küsimus millele ootaks vastuks , kui ma ei eksi siis kõige tähtsam peaks olema nii sprinterile kui hüppale puusa painutaja (hip flexor) piisav venitamine?
lihtne venitus test hüppe jaoks – http://www.thefreetofly.com/2010/07/athlete-evaluation.html
lisaks veel mõningaid venitusi : http://www.thefreetofly.com/2010/07/flexib…stretching.html
detsember 4, 2010 at 5:06 p.l. #282500gmaster
MemberKüsin vahele, et kas suhteliselt hea painduvus on hüppele ka hea.Usun, et on, aga kas nii palju, et peaks selle tõsisemalt käsile võtma?
Tarku raamatuid tsiteerides: mida pikem lihas on, seda rohkem jõudu suudab genereerida.
detsember 4, 2010 at 10:07 p.l. #282548trewe
MemberKahju on see, et ma tahaks lennata nagu linnuke, kuna ma teen spagaadi ära, aga ei hüppa enda arust piisavalt kõrgele, mõtlen just korvpallis hüppamist, mitte kõrgushüpet… Õige kõrgusega rõnga puudutan vabalt ära, aga nii kõrgele veel ei hüppa, et kinni jääks. Eks see hüpe paremaks muutub, kuna olen veel sellises treeningfaasis, kus tulemused on tavaliselt üsna hüppelised.
detsember 5, 2010 at 9:59 p.l. #282706Mr Fox
MemberTarku raamatuid tsiteerides: mida pikem lihas on, seda rohkem jõudu suudab genereerida.Allikas palun (: ?
detsember 6, 2010 at 2:55 p.l. #282811Aile
MemberTere!Tahaksin teada kuidas oma painduvust (just alakeha) parandada, jalajöökide ja asjade jaoks. Üldisele tuleb kasuks ju ka igal füüsilisel alal. Kas on vahet tavalisel venitamisel või on ka palju efektiivsemaid harjutus? Oleksin väga tänulik kui keegi oskaks aidata.
Tänud.
detsember 7, 2010 at 11:58 e.l. #282966Aile
MemberTarku raamatuid tsiteerides: mida pikem lihas on, seda rohkem jõudu suudab genereerida.Mida sa selle all mõtlesid? Kas ühte ja sama lihast erineva venitatusastme juures?
Kleebin:
Lihas genereerib kõige suuremat
jõudu optimaalse pikkuse juures. Tööaegne optimaalne pikkus erineb tavaliselt lihase
pikkusest rahuolukorras (optimaalne vahemik on 80–120% puhkeasendi pikkusest).
…ja veel:
Lõdvestunud lihast saab mõningal määral venitada üle oma loomuliku pikkuse.
Veel üks hea lause:
Tänu kaasatud elementide paljususele ei vasta liigutuse kiirus alati lihase kontraktsiooni kiirusele. Sama kehtib ka liigutuse jõu puhul.
detsember 7, 2010 at 12:44 p.l. #282967gmaster
MemberMida sa selle all mõtlesid? Kas ühte ja sama lihast erineva venitatusastme juures?See oli vist mõeldud umbes nii: kaks lihast, millest üks on näiteks lühenenud ja teine pikk (siin all mõtlen et painduvus on paranenud). Ülevenitus või liiga tihe venitus kindlasti vähendavad lihase tööjõudu.
Ma ei mäleta, kus see oli, kas, tervisespordi alustes, spordifüsioloogiast või venitusteraapias, aga ühte head näidet selle kohta mäletan küll:
Venitusteraapia raamatust keiss, kus jõualadel asendati mingiks perioodiks treening venitustreeninguga ja tulemused paranesid.
detsember 7, 2010 at 1:10 p.l. #282974Aile
MemberSee oli vist mõeldud umbes nii: kaks lihast, millest üks on näiteks lühenenud ja teine pikk (siin all mõtlen et painduvus on paranenud). Ülevenitus või liiga tihe venitus kindlasti vähendavad lihase tööjõudu.Ma ei mäleta, kus see oli, kas, tervisespordi alustes, spordifüsioloogiast või venitusteraapias, aga ühte head näidet selle kohta mäletan küll:
Venitusteraapia raamatust keiss, kus jõualadel asendati mingiks perioodiks treening venitustreeninguga ja tulemused paranesid.
Siinkohal tuleb teine mõiste- Lihase elastsus.
Sooritades venitusharjutusi lihase elastsus paraneb ja koos sellega…
detsember 7, 2010 at 1:11 p.l. #282976Undionu
MemberTee ka nö. dünaamilist venitust, see on spordi seisukohast hoopis olulisem. Staatilise venitamise vajadus on ainult nii palju, et suudaksid teha näiteks jõuharjutusi õige tehnikaga, pole mingit mõtet oma keha sellest piirist kaugemale “suruda”.
-
AutorPostitused
- You must be logged in to reply to this topic.