Skip to main content

Pähklitest

Viewing 15 posts - 31 through 45 (of 60 total)
  • Autor
    Postitused
    asdfghjkl
    Member

Pähkleid on väga erinevaid. Selle väite illustreerimiseks väike väljavõte siinsest kaloriarvutist:

pitsaatsiapähkel (100 g):

– 331 Kcal, 31 g rasva, 10 g valgud, 5 g süsivesikud, 0 g kiudaineid

Siin on 10% taimset valku koorimata pistaatsia pähklite kohta öeldud, koorteta on pistaatsias valku ca 20%.

TIX
    Member

RIMI müügikett on letile paisanud uue toote- kooritud pekaanipähklid pakendatuld 150g kottidesse. Pähklid on RIMI eritellimusel Leedus toodetud ja tooraine pärit USA-st. Välimuselt ja maitselt sarnased kreekapähklitega.

Fred- oled varasemalt kirjutanud, et kreekapähkel rääsub kiiresti. Tuleks tarvitada ainult värskelt müügile saabunud partiid, mille tunneb ära pähklite heleda värvuse poolest. Rääsunud kreekapähklid pole mitte ainult ebasoovitavad, vaid lausa kahjulikud inimestele.

Kuidas on lood pekaanipähklitega? Kas rääsuvad samuti kiiresti (kreekapähklitele omast kibedat maitset pole mina veel tunda saanud)?

Fred Antson
    Member

RIMI müügikett on letile paisanud uue toote- kooritud pekaanipähklid pakendatuld 150g kottidesse. Pähklid on RIMI eritellimusel Leedus toodetud ja tooraine pärit USA-st. Välimuselt ja maitselt sarnased kreekapähklitega.

Fred- oled varasemalt kirjutanud, et kreekapähkel rääsub kiiresti. Tuleks tarvitada ainult värskelt müügile saabunud partiid, mille tunneb ära pähklite heleda värvuse poolest. Rääsunud kreekapähklid pole mitte ainult ebasoovitavad, vaid lausa kahjulikud inimestele.

Kuidas on lood pekaanipähklitega? Kas rääsuvad samuti kiiresti (kreekapähklitele omast kibedat maitset pole mina veel tunda saanud)?

Elu on näidanud, et säilivad hästi ja on ka väga maitsvad, ka koostis on hea! Söö julgesti!

Madis232
    Member

mis oleks toitumisreeglid, et o3 ja o6 võimalikult tasakaalus hoida?

VDO
    Member

Vaata välja toiduainete O3 ja O6 sisaldused, saad teada nende suhte ja lähtudes sellest toitudki.

AlanBStard
    Moderator

mis oleks toitumisreeglid, et o3 ja o6 võimalikult tasakaalus hoida?

Tasakaal on oluline, aga o-6 absoluutne kogus on ka. Parem o-6 võimalikult vältida, vajaliku koguse saad niikuinii kätte.

jorsik
    Member

Mürgitust põhjustab seemneis sisalduv amügdaliin. Viimast on mõrumandlis 2,5-3,5%, virsikuseemneis 2-3%, aprikoosi- ja ploomiseemneis 1-1,8%, kirsiseemneis 0,8%. Veelgi vähem on amügdaliini õuna- ja pirniseemneis, toomingamarjades ja loorberilehtedes. Inimene võib surmaannuse saada 50-60 mõrumandlist ja 100 ploomi- või aprikoosiseemnest. Seepärast ei tohi luuviljade seemneid süüa.

Amügdaliin pidavat vähki eemal hoidma, kui mõõdukalt tarbida. Osad söövad 7-8 virsikuseemet päevas ja mitmedki olevat paranenud lootusetust vähist. Kui tõde see on, enne ei tea kui omal nahal läbi ei ela ilmselt. Loodan et seda ei juhtu kunagi.

Arx07
    Member

Kui palju oleks kasulik päevas kookost süüa?

Sooviks ka teada

Sadist2
    Member

kas pool kilo maapähkleid nädalas sisse süüa on kuidagi moodi kahjulik ?

Lev
    Member

Kuna te neid pähkleid endale sisse sööte?? ma söön iga kolme tunni tagant korralikke portse ja kohe ei sobi see pähkel kuskile vahele.

Sadist2
    Member

Kuna te neid pähkleid endale sisse sööte?? ma söön iga kolme tunni tagant korralikke portse ja kohe ei sobi see pähkel kuskile vahele.

koolis vahetundide ajal . =)

Sakurai
    Member

koolis vahetundide ajal . =)

Sama dela siin

Arx07
    Member

Maapähklid nagu ei pidanud kõige paremad pähklid olema, aga muidu pähkli kohta pool kilo nädalas on normaalne(kui igaäev enam vähem võrdselt).

Ja ma söön pähkleid tavaliselt toidukordade vahele, muidu piimatoodete ja munaga pidid ka pähklid kokku sobima.

PumaZ
    Member

Ma söön päris palju päevalille seemneid. Panen neid tavaliselt koolis kohupiima sisse ja õhtul võtan kodujuustu kõrvale.

Jarmo Oberst
    Member

Maapähklid nagu ei pidanud kõige paremad pähklid olema, aga muidu pähkli kohta pool kilo nädalas on normaalne(kui igaäev enam vähem võrdselt).

Ja ma söön pähkleid tavaliselt toidukordade vahele, muidu piimatoodete ja munaga pidid ka pähklid kokku sobima.

Täpselt, pähklid sisaldavad häid rasvu. Maapähkel pole jah eriti hea, parimad pähklid on kookospähkel, sarapuupähkel, kreekapähkel. Neid pähkleid võiks eelistada teistele.

Viewing 15 posts - 31 through 45 (of 60 total)
  • You must be logged in to reply to this topic.