Päevane kalori vajadus.
Avaleht » Forums » Spetsialistid » Küsi Teadjatelt » Küsi Spetsialistidelt » Päevane kalori vajadus.
- This topic has 39 replies, 14 voices, and was last updated 16 years, 7 months tagasi by
R.Tamm.
-
AutorPostitused
-
juuni 15, 2009 at 7:31 p.l. #202329
undisputed
MemberAh, mis sa jändad, kasuta seda Rotteri poolt koostatud kava. Palju maitsvam ka
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Hommikusöök: omlett singi, hapukoore, tomatite ja avokaadoga, kohv 35% vahukoorega ja ilma suhkruta
Lõuna: grillkana rohelise salatiga, milles on oliiviõli
Õhtu: ahjus küpsetatud lõhe röstitud spargliga või brokkoliga.
Joo päeva jooksul 1,5-2 liitrit vedelikku.
juuni 15, 2009 at 7:42 p.l. #202332NatalieKelly
MemberAh, mis sa jändad, kasuta seda Rotteri poolt koostatud kava. Palju maitsvam ka
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>
Hommikusöök: omlett singi, hapukoore, tomatite ja avokaadoga, kohv 35% vahukoorega ja ilma suhkruta
Nojh. aga..Mul on väike mure ma ei söö liha, ega ei joo kohvi .
Aga selles kavas pole peaaegu, et üldse süsivesikuid, peamiselt valku ja rasva. Ning mul on niigi aeglane ainevahetus.
juuni 15, 2009 at 8:30 p.l. #202351hehee
MemberNojh. aga..Mul on väike mure ma ei söö liha, ega ei joo kohvi .Aga selles kavas pole peaaegu, et üldse süsivesikuid, peamiselt valku ja rasva. Ning mul on niigi aeglane ainevahetus.
Su aeglane ainevahetus ongi vale toitumise tagajärg.
juuni 15, 2009 at 8:36 p.l. #202353PumaZ
MemberHommikusöögile lisa rasvast (hapukoor, peekon, avokaado, kookos) ja valku (muna; sisaldab ka häid rasvu).Makaronid jäta menüüst välja. Kui sojaoad, siis neid pole vaja.
Viimane toidukord (ilmselt pidasid silmas õhtusööki) lisa süsivesikuid, nt kaerahelbeputru. Võid kohupiima asemel nt liha või kala süüa (päeval juba kohupiim menüüs). Et oleks mitmekesisem, söö hommikul kaerahelbepudru asemel nt tatraputru.
Toidukordades üldiselt võiks rohkem nn. värsket olla (kurk, tomat, võilillelehed
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>). Vahepalad pole tegelikult vajalikud. 3-4 toidukorrast piisab.
Üldpilt võiks olla selline, et täisväärtuslikku valku kogu päeva lõikes, rasvu päeva alguses rohkem, lõpus vähem; süsivesikutega vastupidi.
Miks päevalõpus süsivesikuid rohkem ja rasvu vähem? Kas mitte õhtul just ei ole soovitatav süüa valgurikast+ rasva et valk imenduks aeglasemalt.
juuni 15, 2009 at 8:40 p.l. #202358wenom
MemberNojh. aga..Mul on väike mure ma ei söö liha, ega ei joo kohvi .Aga selles kavas pole peaaegu, et üldse süsivesikuid, peamiselt valku ja rasva. Ning mul on niigi aeglane ainevahetus.
hakka sööma
palja nälgimise ja jooksmisega ei saa saa ealesgi kõhtu trimmi
lõpeta nälgimine ära
üks päev jookse teine päev tugevalt jõusaalis ja kõht ja kogu keha varsti trimmis
juuni 15, 2009 at 8:44 p.l. #202361wenom
Hommikusöök: omlett singi, hapukoore, tomatite ja avokaadoga, kohv 35% vahukoorega ja ilma suhkruta
päris hea toitumis kava tundub olevat
nii kaua kui sa sööma ei hakka võid trimmis kõhust ainult unistada…………….
juuni 15, 2009 at 9:15 p.l. #202386daemonium
Memberohhh jeerum ..mulle nii maitseb see..ning makaron.:Mhhhh
” srcset=”/uploads/emoticons/tongue@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Kui tahan tervislikult ja kõhult pekki ära saada, et ilus lame oleks.. siis jätan ära..
aga võin süüa siis tatart, pruuni riisi, kaerahelbeid, müslit, puuvilju, juurvilju, kompotis puuvilju(mhh maitsvad). Need ongi siis süsivesiku toidud menüüüs:D
Mitmekesine tõesti:D
See saab olema raske..
Ehk oskate veel soovitada mingeid kasulikke süsivesikuid:D???
Valgu suur osapool on siis hommikul ja süsivesiku õhtul(mitte väga suur aga ikkagi)Jestas ma vist sain midagi valesti aru, sest ma lugesin, et suur süsovesiku osapool on ikkagi hommikul ja valgu õhtul ja millal siis rasvU??
Kes viidiks ühe näite koostada, saAKs rohkem aimu???
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>aitäääh..
Kui tahad ilusat lamedat kõhtu,hakkad sööma liha,kookoshelbeid ja avokadot ja loobud riisist,müslist ja kompotist.Puuviljade tarbimise hoiad kontrolli all.
Magusaisu ongi rasvavaese menüü tagajärg.Peale ühte korralikku omletti singi,tomati ,hapukoore ja avokadoga ei ole toda magusaisu enam kusagil,
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Oma praeguse menüüga rikud tervist ja muutud aina pehmemaks.
Mu elukaaslane sinuga samas mõõdus ja kaalukatekoorias (~160cm/44kg) ja tema päevane kaloraazh on nii 2000kcal kanti.
Rasvade-valkude-süsivesikute vahekord protsentides umbes 45/30/25.Ja sinu mainitud probleeme tal ei ole …,
” srcset=”/uploads/emoticons/wink@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Soovitan ka omalt poolt kaasvoorumlase ROtteri näidismenü aluseks võtta.
Ilu nõuab ohvreid ja sile ja lame kõht väärib üht singiomletti,
” srcset=”/uploads/emoticons/tongue@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>juuni 15, 2009 at 11:50 p.l. #202406undisputed
Kala sa ju sööd, viimati oli see ka liha. kana võid sa asendada siis 4% kodujuustuga. Süsikaid korra nädalas siis kerge laadimine. Kui tunned , et jääb väheks, siis peale jooksu ka natuke. Kuid punases lihas on ka muid aineid mida vajad. Siis pead vaatama, et need ikka saaks ka kätte kuskilt mujalt. Oluliseim on seal raud. Selle vähesus organismis võib põhjustada tõsiselt sita enesetunde.
* Oled väsinud ja kõigest tüdinenud.
* Kannatad alatihti peavalu.
* Küüned on muutunud hapraks ja juuksed langevad välja.
* Lihased on nõrgad ja kipuvad kergesti valutama.
* Kõht on kinni, kuigi sööd kiudainerikast toitu.
* Raske on millelegi keskenduda.
* Hakkad väikesegi pingutuse korral hingeldama.
* Näojume on üsna kaame.
juuni 16, 2009 at 6:12 e.l. #202418NatalieKelly
Memberhakka söömapalja nälgimise ja jooksmisega ei saa saa ealesgi kõhtu trimmi
lõpeta nälgimine ära
üks päev jookse teine päev tugevalt jõusaalis ja kõht ja kogu keha varsti trimmis
Kusjuures see pole minu jaoks nälgimine:D
juuni 16, 2009 at 6:14 e.l. #202419NatalieKelly
MemberKui tahad ilusat lamedat kõhtu,hakkad sööma liha,kookoshelbeid ja avokadot ja loobud riisist,müslist ja kompotist.Puuviljade tarbimise hoiad kontrolli all.Magusaisu ongi rasvavaese menüü tagajärg.Peale ühte korralikku omletti singi,tomati ,hapukoore ja avokadoga ei ole toda magusaisu enam kusagil,
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Oma praeguse menüüga rikud tervist ja muutud aina pehmemaks.
Mu elukaaslane sinuga samas mõõdus ja kaalukatekoorias (~160cm/44kg) ja tema päevane kaloraazh on nii 2000kcal kanti.
Rasvade-valkude-süsivesikute vahekord protsentides umbes 45/30/25.Ja sinu mainitud probleeme tal ei ole …,
” srcset=”/uploads/emoticons/tongue@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Soovitan ka omalt poolt kaasvoorumlase ROtteri näidismenü aluseks võtta.
Ilu nõuab ohvreid ja sile ja lame kõht väärib üht singiomletti,
” srcset=”/uploads/emoticons/tongue@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>müslit ka ei või hommikuti süüa??
” srcset=”/uploads/emoticons/wink@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>aga pruuni riisi soovitati??
Okii:D..Eks ma siis püüa rotteri menüüd aluseks võtta:D
aitäääh abii eest, olen väga tänulik.
juuni 16, 2009 at 6:41 e.l. #202421PumaZ
Membermüslit ka ei või hommikuti süüa??
” srcset=”/uploads/emoticons/tongue@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>
aga pruuni riisi soovitati??
Okii:D..Eks ma siis püüa rotteri menüüd aluseks võtta:D
aitäääh abii eest, olen väga tänulik.
Müsli aemel söö pigem putru, müslis väga palju suhkurt.
juuni 16, 2009 at 6:53 e.l. #202423NatalieKelly
MemberMüsli aemel söö pigem putru, müslis väga palju suhkurt.Oki
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Aga kas ma nädalas korra ühte 400g-st jogurdit võin süüa mis pole maitsestamataning kolme kohukest?? Nt.õhtul
juuni 16, 2009 at 8:01 e.l. #202448xintoc
MemberOki
Aga kas ma nädalas korra ühte 400g-st jogurdit võin süüa mis pole maitsestamataning kolme kohukest?? Nt.õhtul
Need on üsna süsivesikute rikkad ja sobiks paremini päeva algusesse, kus neid on tarvis. Point on selles, et sa selle samuse energia ära ka kulutaksid.
Kohukesed jätaksin isiklikult välja, kuna on palju paremaid piimatooteid, mida normaalse toidunäol serveerida saab.
juuni 16, 2009 at 8:04 e.l. #202455NatalieKelly
MemberUUs kava:
Hommik: 1 täismuna ja kaks munavlget , 2 viilu täistera leiva, ja kolm krabipulka.
Vahepala: 1 tass 2.5% keefiri koos 5 kuivatatud ploomidega
Lõuna: 2 tomatit koos , räimed tomatikastmes koos 1 , täistera viiluga.
Õhtusöök: kodujuust koos ketšpiga.
Õhtuoode:tomati ja kurgi salat koos hapukoorega 20%.
juuni 16, 2009 at 9:12 e.l. #202480taliindrek
Rohelist söö ning kui kohvi ei joo, siis roheline tee! Pead korralikult toituma, et joosta jõuaksid. Muud ei midagi, kui kõike mõõdukalt, sa peaksid ise proovima ja katsetama vähe rohkem, mitte et keegi teine on nii tark ja ütleb mis sul sobib ja mis mitte ning mida oma toitumiskavast välja võtta.´See on minu arvamus!
-
AutorPostitused
- You must be logged in to reply to this topic.