Paar küsimust toidulisandite kohta
Avaleht » Forums » Toitumine » Toidulisandid » Paar küsimust toidulisandite kohta
- This topic has 36 replies, 11 voices, and was last updated 14 years, 6 months tagasi by
Terje86.
-
AutorPostitused
-
august 4, 2011 at 7:44 p.l. #309529
Archangel
Memberte suudate asja ikka nii pulkadeks võtta, et ma ei saanud lõpuks midagi enam aru
” srcset=”/uploads/emoticons/tongue@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>
Holger, kas mina kui suht võhik, sain siis õigesti aru, et kui ma teen intensiivselt trenni, sealjuures toitun peaaegu ideaalselt. tarbin maksimaalselt valku (2g/kg kohta)+rasvad+süsikad, siis ei ole vahet kas ma võtan lisaks BCAA’d või ei võta, kuna mu keha ei oska sellega niikuinii midagi peale hakata, kuna minu valgu “norm” on täis ja vajalikud amino happed kätte saadud?
a ja vahepeal mainiti et bcaa on tablettidena kallim kui pulbrina, siis ma ei leia et see oleks nii, 360 tabletti 36.- suhe oli vist 2:1:1.
No asi ongi, et ei suudeta kokku leppida detailides.
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>BCAA kasulik mõju trennijärgsele lihasvalule ja taastumise soodustamisele on aga tõestatud, seega selle koha pealt võtaksin julgesti. Kas ta ka lihaskasvu stimuleerib veel ekstra. Ei tea. Nagu stimuleerib lihasvalgu sünteesi, aga pikema aja vältel raudkindlaid lisatulemusi massis ei näita. Aga halba ta kindlasti ei tee.

Mina tarvitan pulbrina EAA-d. BCAA pole nii oluline. EAA on targem valik – justnimelt ülevaloleva jutu suhtes ka. Kuna EAA sisaldab kõige vajalikumaid Amino-happeid, millest Leutsiin on kõige rohkem seotud valgusünteesiga.
Seda kohati soovitatakse isegi juurde võtta. Kuigi see on ka kaheldava väärtusega.
august 4, 2011 at 7:56 p.l. #309530Jaaniuzz
MemberSelge, sain pildi selgemaks. aga paljast leutsiini tuleb soodsam võtta kui bcaa’d. kas oleks tark mõte, et valgu sünteesi suurendada?
august 4, 2011 at 8:13 p.l. #309532Archangel
MemberSelge, sain pildi selgemaks. aga paljast leutsiini tuleb soodsam võtta kui bcaa’d. kas oleks tark mõte, et valgu sünteesi suurendada?AlanBStard tõi välja, et tõeliste tulemuste saamiseks räägiti numbritest 20g päevas.
” srcset=”/uploads/emoticons/tongue@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Ma ei ole ise sügavamalt leutsiini uurinud. Ma hästi ei usu, et ta mingi super-rohi on. Usun, et kui niigi tarbid EAA-d siis pole eraldi vaja võtta. Kui aga EAA-d ei tarbi, siis Leutsiin võib olla sobiv lisand – küll aga usun, et sellisel juhul oleks sobivam võtta juurde ka mingeid kiirelt imenduvaid valke. Nagu hüdrolüüsitud vms. Seda siis selleks, et kiirema valgusünteesi ajal ka reaalselt valke lihastele pakkuda – (osaliselt on see punkt ka vaieldav, kuna tavaline eine seedib ca. 5 tunni kanti. Ehk kui oled 5h jooksul enne trenni vähegi normaalse eine söönud, siis võib eeldada, et veres on Aminohappeid juba piisavalt valgusünteesi tarbis)
Oeh jah.
Ma usun, et kui sa kunagi võistelda ei plaani siis ei näe ma erilist mõtet selle üle pead vaevata. Söö piisavalt valku/rasva ja tee korralikult trenni. Küll tulemused tulevad.
august 4, 2011 at 8:28 p.l. #309537Jaaniuzz
MemberNõustun täielikult su viimase lausega, aga aitüma selgitamast. Magan rahulikult edasi ja tuleb rohkem rõhku panna tavatoidule
” srcset=”/uploads/emoticons/tongue@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″> tulemustega olen siiani rahul
august 4, 2011 at 9:23 p.l. #309541AlanBStard
ModeratorSelge, sain pildi selgemaks. aga paljast leutsiini tuleb soodsam võtta kui bcaa’d. kas oleks tark mõte, et valgu sünteesi suurendada?Iga asi on tabletina kallim kui pulbrina, tavaliselt umbes 4x aga hinnavahe võib ka sadadesse kordadesse minna.
Leutsiin üksi on justkui natuke teise mõjuga ja ma päris kogu infot ei ole läbi kaevanud, aga tundub et BCAA segus on ta enamuse ajast kindlam valik. Iseasi, et võib võtta või ise segada 4:1:1 segu tavalise 2:1:1 asemel.
august 4, 2011 at 9:51 p.l. #309543AlanBStard
ModeratorAlanBStard tõi välja, et tõeliste tulemuste saamiseks räägiti numbritest 20g päevas.
august 5, 2011 at 6:40 e.l. #309552