Paar küsimust
Avaleht » Forums » Treening » Muud spordialad » Paar küsimust
- This topic has 12 replies, 5 voices, and was last updated 19 years, 10 months tagasi by
Renka.
-
AutorPostitused
-
märts 26, 2006 at 7:09 p.l. #7182
Renka
MemberTere . Olen jõusaalis käimisega tegelenud umbes pool aastat (vahel olid pausid sees) . Olen 16 , 174cm pikk ja kaalun 68kg . Käin saalis 4 korda nädalas ja iga kord oma 2 tundi . Iga päev teen erinevaid lihasgruppe .
Küsimus #1 : Tahaks siis teada , et mille järgi ma seda võtan , kas olen algaja või siis nii nimetatud “edasijõudja” ?
Küsimus #2 : On olemas üks kava , mida sõber kasutas , aga ei tea , kas see on üldse kõlbulik , et kas on poolik kava või siis , kas seal on vb mõni harjutus topelt , et teen tühja tööd .
Kava siis ( lahti seletused on taga , kuna ma ise nende harjutuste nimesid ei tea ) :
Kõiki harjutusi teen 4 seerijat ja iga seerija 6-8 korda , kui 8 kord teen ära , tõstan raskust .
E : Rind
lamades rinnalt surumine
Rinnalt surumine ( kaldpinnalt nii ,et jalad on kõrgemal )
Rinnalt surumine kaldpinnalt
Liblikas
Lamades hantlitega lendamine
Kaldpinnalt hantlitega lendamine
Risti tõmme masinal ( kahe selle raskusploki vahel ja siis tõmme risti )
lamades pea alspidi hantlitega lendamine ( u 20 kraadi )
Kõhulihastele keretõsted kõhupingil
Kõhulihastele jalgade tõsted rippes
T : Õlg
Kangi surumine (üles) ja lasen rinnale
Kangi surumine (üles) ja lasen kukla taha
Hantlitega (püsti) surumine õlast pea kohale
lendamine ette hantlitega
hantlitega lendlemine ( põlvede juurest pea kohale )
raskusplokil tõmme rinnani
lendlemine ette raskusplokil
lehdamine hantlitega kaldpinnal ( http://www.amazon.ee/lehed/tooriistad/harj…epank/olg/5.gif )
hantlitega õlaringid
kangiga õlakehtius
K : –
N : Selg
Ploki tõmme , lai haare , vastu rinda
Ploki tõmme , lai haare , kukla taha
Ploki tõmme , kitsas haare , vastu rinda
maas istudes , kitsas haare , tõmme vastu kõhtu
maas istudes , lai haare , vastu kõht
ploki tõmme ülevalt alla , püsti olles sirgete kätega vastu kintse
tõmme hantliga pinglit vastu rinda
Seljasirutajale keretõsted pukil , lisaraskusega ( http://www.amazon.ee/lehed/tooriistad/harj…k/alaselg/3.gif )
R : Biitseps, triitseps + lisa harjutused
rinnalt surumine suurema kaaluga 1-3 korda
rinnalt surumine väikse raskusega 15+ korda
rinnalt surumine kitsas haare
hantliga standart harjutus ( sirgelt , jalgade juurest õlani )
Istudes ühe käega kukla tagant
istudes masinal tõmme alt üles ( http://www.amazon.ee/lehed/tooriistad/harj…/biitseps/5.gif )(pole kangi , vaid toru mida tõmbad)
püsti hantliteda , käed sirgelt üles ja kõverdan küünarnukist käsi pea taha
plokraskustel (alt üles) künarvarre kõverdamine ( http://www.amazon.ee/lehed/tooriistad/harj…/biitseps/5.gif )
Ploki alla surumine seistes
Pullover hantliga
sarnane Pulloveriga , aga kahe hantliga ja hantlid kasen pea kõrvale
Kick-back
randmepainutused althaare kang
randmepainutused hantlitega pealt haare .
Välja on jäetud jalad , kuna mul on 3 korda nädalas jalak trenn ja see teeb vist piisavalt trennin jalgadele
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Loodan , et saate aru , mis harjutusi silmas pean , kui ei siis võin need joonistada . Sooviks siis nõu , kuna olen omal lollusel vigastusi saanud ja osad lihasgrupid unarusse jätnud , mida seekorda ei sooviks .
aa seda ka , et kui see kava mingil määralgi kõlbab siis keegi võiks selle vähe ümbes teha , et oleks parem ja kui ei kõlba siis soovitada head kava . Tänades ette Renka .
märts 26, 2006 at 7:18 p.l. #77498bohemianrhapsody
MemberPõgusalt seda kava vaadates võiks kohe öelda, et võid harjutusi poole vähemaks võtta. Nii lüheneb ka trenniaeg, väiksem võimalus ületreeninguks. Ja see, et jalgu ei ole, minu arust jalpall ei õigusta seda. Olen ise ka jalgpalli mängides korralikult jalgu treeninud, ainult kasuks tuli.
märts 26, 2006 at 7:21 p.l. #77499Mr.Y
MemberRinnale sain 32 seeriat, õlale 32, seljale 28, kätele ka liiga palju ja jalgu ei teegi. Jube.
Siin on liiga palju ümber teha, parem võta mingi korralik kava.
Minu arvamus: Täiesit kõlbmatu kava
Mis kava sobiks? Võta Ott Kiivika edasijõudnute kava jaotatuna 4ks (Tööriistad – Treeningkavad)
märts 26, 2006 at 8:16 p.l. #77506Renka
MemberSelge. Seda ma kartsingi , et ple hea kava . Tänan vastanutele .
Mitu seeirjat ja mitu korda seerija ajal peaks üldse tegema ??
Eesmärk pole mass vaid jõud .
aa seda tahtsin ka teada , et mis harjutustega saaks 6packi omale ?
saalis , kus käin on kõhu jaoks paar pinki ainult millega saab midagi teha , nii , et paluks mitte mingeid uusi masinaid mainida/näidata .
Tänades ette Renka
märts 27, 2006 at 4:00 e.l. #77526bohemianrhapsody
MemberKui eesmärgiks on jõud, siis kordusi seerias 1-3.
6packi väljasaamine ei olene harjutustest vaid rasvaprotsendist (toitumisest).
Ma arvan, et sul läheb raskeks, kui tahad korraga nii jõudu kui 6packi välja saada.
märts 27, 2006 at 5:33 e.l. #77536Mr.Y
MemberJõudu ei tohiks olla väga raske juurde saada. Lihast juurde ja 6-packi välja oleks raske korraga, kui mtite võimatu.
6-packi jaoks pead sööma vähem kui päeva jooksul kulutad, kalorid defitsiidis.
Kalorite defitsiidis lihast juurde ei saa tulla, kuid jõudu peaks tulema küll.
Kõhulihastele tee tavalisi harjutusi, pole mingeid eri pinke vaja, tähtis on et nahaalune rasvakiht väheneks ja selle saavutad toitumise järgimisega. Praegu dieediga alustades saaksid suveks oma ihaldatud 6-packi kätte
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>märts 27, 2006 at 7:21 e.l. #77400theONE1
MemberMitu seeirjat ja mitu korda seerija ajal peaks üldse tegema ??Eesmärk pole mass vaid jõud .
ma soovitaks jõu puhul korduste arvu 3-5
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>märts 27, 2006 at 8:47 e.l. #77544jrx
MemberMinul toimub praegu edukalt jõunäitajate kasv ja 6packi parem väljatulek. Kava on treeningute all.
Heal geneetikal on ka siiski ilmselt oma osa.
märts 27, 2006 at 12:09 p.l. #77566Renka
MemberMis see dieet endast kujutab ?? Palju juur- ja puuvilju ja palju vee joomist ja vahel liha vms ?? Kust selel kohta uurida saaks ?
Olen siis sellist juttu kuulnud , et korralik trenn on 1,5 tunni ja 2,5 tunni vahemikus , et kas see väida vastab tõele ?
Kuna see vana kava , mis siin nüüd kirjas on , selle kava järgi sain ma tavaliselt vaevu 1,5 tundi täis . Reedeti kiskus 2 tunni ligi , kuna palju harjutusi , et kui see väide vastab tõele , mida tuleks teha , et selles ajavahemikus olla ?
märts 27, 2006 at 1:26 p.l. #77581bohemianrhapsody
MemberDieedi kohta saad siit foorumist enam kui piisavalt infi, neid küsimusi küsitakse siin iga päev niiet vaja vaid märksõnu otsingusse trükkida.
Korralik trenn kestab KUNI 1,5 tundi tavalisel inimesel.
Ja ikkagi jään selle arvamuse juurde, et max jõu saavutamiseks tuleks teha 1-3 kordust seerias. Ilmselt aga tavaharjutajale selline äärmus ei sobi niiet ei hakka vaidlema pikemalt selle üle…
märts 28, 2006 at 11:56 e.l. #77705Renka
MemberSuur tänu kõigile , kes vastasid . sain palju infi juurde , mida enne ei teadnud , kuid üks küsimus on siiski veel millele pole vastust saanud .
Tahaks siis teada , et mille järgi ma seda võtan , kas olen algaja või siis nii nimetatud “edasijõudja” ?
märts 28, 2006 at 12:03 p.l. #77709theONE1
MemberSuur tänu kõigile , kes vastasid . sain palju infi juurde , mida enne ei teadnud , kuid üks küsimus on siiski veel millele pole vastust saanud .Tahaks siis teada , et mille järgi ma seda võtan , kas olen algaja või siis nii nimetatud “edasijõudja” ?
Kui oled teinud ligi 2 kuud algajate kava ning tunned et lihased vajavad rohkem koormust, seega tuleb seda järk-järgult suurendada ja edasijõudnute kava juurde edasi minna! Algajate kava ongi selleks, et töötada kõik lihased juba suuremateks koormusteks ette ning saada nö. põhi alla!
märts 28, 2006 at 3:53 p.l. #77748Renka
MembertheONE1 Postitatud: 28 Mar 2006, 14:03QUOTE (Renka @ 28 Mar 2006, 13:56)
Suur tänu kõigile , kes vastasid . sain palju infi juurde , mida enne ei teadnud , kuid üks küsimus on siiski veel millele pole vastust saanud .
Tahaks siis teada , et mille järgi ma seda võtan , kas olen algaja või siis nii nimetatud “edasijõudja” ?
Kui oled teinud ligi 2 kuud algajate kava ning tunned et lihased vajavad rohkem koormust, seega tuleb seda järk-järgult suurendada ja edasijõudnute kava juurde edasi minna! Algajate kava ongi selleks, et töötada kõik lihased juba suuremateks koormusteks ette ning saada nö. põhi alla!
assa rsk . Jõusaalis hakkasin käima eelmine aasta , käisin kuskil 3 kuud jutti ja oma 4 korda nädalas . siis sain vigastuse omale saalist ja jäi asi pooleli . uuesti hakkasin käima kooli laguses , pea 2 kuud , 4 kord nädalas . Ning nüüd kuu poolteist tagasi hakkasin uuesti käima ja alguses tegin vaikselt , et mingile vanale tasemele jälle tagasi saada , et nagu ma pole kunagi sellist asja nagu algaja kava jälginud
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″> , et nagu kas peaks tagasi minema treeningu suhtes ? Ise teen siis saalis nagu näha nädalas 4 korda trenni ja energiat jääb üle , et väsinuna ennast ei tunne ja kord nädalas on isegi 2 trenni ühel päeval ja siis teen iga kuu tagant nädalase pausi .
-
AutorPostitused
- You must be logged in to reply to this topic.