otsin abi toitumisel
Avaleht » Forums » Toitumine » Toidulisandid » otsin abi toitumisel
- This topic has 6 replies, 6 voices, and was last updated 16 years, 1 month tagasi by
hexenium.
-
AutorPostitused
-
detsember 19, 2009 at 11:08 p.l. #20755
taunztaunz
Memberpaluks siis abi mõnelt teadjalt,millal ja mida süüa. tegelen olenevalt aastaajast regulaarselt korvpalli ja jalgpalliga,2 korda nädalas käin ka vabadel päevadel jõusaalis. talvel lisandub trennile õhtuti paar tundi hokit ja suvel tegelen lisaks ka kettaheitega. aga probleem selles,et sooviksin ikka korralikult taastuda,kiiremalt lihast kasvatada jne. toitumiskava mul pole,aga sooviksin siis teada,et mida on soovitav päevas tarbida,et trennist viimast võtta. mis aineid oleks vaja rohkem tarbida? ma mõtlen selle all seda et mõned söövad mingite ainete saamiseks palju muna,teised söövad kohupiima jms. olen foorumit kõvasti uurind ,kuid ei ole leidnud sellele küsimusele piisavalt head vastust. oodatud on kõik soovitused toitumise koha pealt ning igast hea nipid tervislikuks toitumiseks. praegu söön umbes nii: 8.00-võileivad,12.00-supp või kartulid,18.00-õhtusöök(kartul,liha,kala jne..) ja siis umbes 22.00 teen veel võileibu.
detsember 19, 2009 at 11:49 p.l. #243932Alfonze
MemberNiiet üks korralik toidukord päevas (kui sedagi). Põhiline mure siiski valkude ja heade rasvade vähesus, pakun et ka kaloraash on kokkuvõttes ebapiisav. Arvuta ka välja päevane kaloraash (BAV kalkulaator siin lehel olemas, sinna lisa vastavalt aktiivsusele veel juurde 1,3-1,7x, olenevalt kas tahad alla võtta, juurde võtta või hoida sama) ja vastavalt oma eesmärkidele ja tulemustele hakka seda korrigeerima, kas üles või allapoole. Lihtsaim soovitus, tõsta valkude osakaalu, kuskil 2gr kehakilo kohta ööpäevas ja jaga see kogus umbes 35gr osadeks, saad teada kui mitu korda päevas sa sööma peaks. Toidukordade vahe võiks olla mitte üle 4h. Lisa häid rasvu ja vastavalt eesmärgile aeglaseid süsikaid.
Siit foorumist saad kindlasti infot, mida tarbida ja millal, aga tuleb osata lugeda, kui küsima hakkad, siis on enamasti vastuseks, et loe ise. Ja eks õigustatult, keegi ei hakka ju oma ajast tasuta sulle personaalset kava koostama. Kui tahad kindlapeale minna ja et keegi sinuga personaalselt tegeleks, siis paraku tuleb kava tellida.
detsember 20, 2009 at 10:21 e.l. #243947Vilps
Memberpaluks siis abi mõnelt teadjalt,millal ja mida süüa. tegelen olenevalt aastaajast regulaarselt korvpalli ja jalgpalliga,2 korda nädalas käin ka vabadel päevadel jõusaalis. talvel lisandub trennile õhtuti paar tundi hokit ja suvel tegelen lisaks ka kettaheitega. aga probleem selles,et sooviksin ikka korralikult taastuda,kiiremalt lihast kasvatada jne. toitumiskava mul pole,aga sooviksin siis teada,et mida on soovitav päevas tarbida,et trennist viimast võtta. mis aineid oleks vaja rohkem tarbida? ma mõtlen selle all seda et mõned söövad mingite ainete saamiseks palju muna,teised söövad kohupiima jms. olen foorumit kõvasti uurind ,kuid ei ole leidnud sellele küsimusele piisavalt head vastust. oodatud on kõik soovitused toitumise koha pealt ning igast hea nipid tervislikuks toitumiseks. praegu söön umbes nii: 8.00-võileivad,12.00-supp või kartulid,18.00-õhtusöök(kartul,liha,kala jne..) ja siis umbes 22.00 teen veel võileibu.Kindlasti peale toitumise pead sa ka omale treeningul mingisugused eesmärgid seadma – praegu ma vaatan, et sul on kõik seal segamini ja tahad mitut asja korraga saavutada. Pane prioriteedid endale paika. Kas tahad olla edukas jõusaalis, korvpallis või mõnes muus kümnest spordialast, mille sa välja tõid. Või lihtsalt mitmekülgselt areneda. Vastavalt oma põhitrennile saad paika panna ka jõusaali treeningu. St. millele peaks seal keskenduma, kas eesmärgiks lihaskasv ( kahtlen, kas seda saad, kui tegeled veel erinevate aladega) või mõne muu kehalise võime arendamine. Vaadates, et tegeled suuresti sportmängudega aasta läbi, siis usun, et peaksid oma jõusaali kava selle järgi seadma. Ehk tegelema rohkem plahvatuslike harjutusega – rinnale võtt, rebimine, hüpped kangiga jne – samuti miks mitte plüomeetriat sisse panna. Kui sa käid kaks korda nädalas jõusaalis, siis lihaskasvu on seal keeruline tahta. Usun, et kui sul teised trennikaaslased sellise trenniga ei tegele, siis kindlasti võid nende ees väikse eelise saada.
Toitumise koha pealt on sul tõesti asi paigast ära. Kasuta otsingut, sealt leiab väga palju artikleid toitumise kohta. Vastavalt eesmärkidele pead toituma. Ära jumala eest karda süsivesikuid, ka mitte kiireid, sest taastumise koha pealt, on need peale intensiivset trenni vajalikud. Sportmängudega tegeledes peabki vähemalt poole sinu päevasest energiavajadusest sisaldama süsivesikud. Kohupiima ja mune süüakse just nende kvaliteetsete valkude pärast, kindlasti ka sina peaks erinevaid piimatooteid ja mune oma menüüsse lisama.
detsember 20, 2009 at 1:06 p.l. #243969gmaster
MemberMa arvan ka, et pane toitumine paika ja mõtle eesmärgid läbi ja pane jõuasal teisi alasid toetama. Kui piisavalt kannatust on, siis paari aasta pärast on sul väga head sportlikud tulemused ja väga mitmekülgselt arenenud keha. Edu ja jõudu!
Toitumise kohta: kirjuta otsingusse toitumine, ja vähemalt minul tuli ette selline artiklite nimekiri, kus oli silma järgi ca 50 pealkirja.
detsember 22, 2009 at 6:38 p.l. #244651taunztaunz
Membertänud soovituste eest. proovin siis toitumist muuta. jõusaali teengi seepärast,et teisi alasi toetada,sest juba kettaheitega tegelemiseks on palju jõudu vaja ning ka kava on mul tehtud plahvatusliku jõu treenimiseks. eesmärk ongi sätitud nii, et lihtsalt mitmekülgselt areneda,sest minukandis on kõigi alade treenimiseks väga head võimalused. näiteks peale nende alade olen ma veel 3 aastat võrkpalli mänginud ning ka tennise trennis sai pool aastat käidud:)
detsember 22, 2009 at 7:03 p.l. #244654rait83
Memberpaluks siis abi mõnelt teadjalt,millal ja mida süüa. tegelen olenevalt aastaajast regulaarselt korvpalli ja jalgpalliga,2 korda nädalas käin ka vabadel päevadel jõusaalis. talvel lisandub trennile õhtuti paar tundi hokit ja suvel tegelen lisaks ka kettaheitega. aga probleem selles,et sooviksin ikka korralikult taastuda,kiiremalt lihast kasvatada jne. toitumiskava mul pole,aga sooviksin siis teada,et mida on soovitav päevas tarbida,et trennist viimast võtta. mis aineid oleks vaja rohkem tarbida? ma mõtlen selle all seda et mõned söövad mingite ainete saamiseks palju muna,teised söövad kohupiima jms. olen foorumit kõvasti uurind ,kuid ei ole leidnud sellele küsimusele piisavalt head vastust. oodatud on kõik soovitused toitumise koha pealt ning igast hea nipid tervislikuks toitumiseks. praegu söön umbes nii: 8.00-võileivad,12.00-supp või kartulid,18.00-õhtusöök(kartul,liha,kala jne..) ja siis umbes 22.00 teen veel võileibu.regulaarne jalgpall, korvpall, hoki ja mis iganes veel, ning ainult 2 korda nädalas jõusaali: see pole erti hea kooslus kiireks lihase kasvatamiseks.
detsember 23, 2009 at 6:12 p.l. #245013hexenium
Membersama asja küsisin sõjaväe-toitumise teemas, aga toitumise-asjatundjad vist sinna ei satu.. küsin siin ka.
niisiis,
tervist!
küsimus sidepatist.
3x päevas soe söök ( saia, leiba ei söö )
2x päevas valgusheik ( hommikul munchin pähkleid(kooritud hiina maapähklid) peale, õhtul peale trenni dextroosiga)
kreatiin tuleb ka varsti menüüsse.
mingi L-glutamiin määriti ka pähe aga seda ma hakkan kevade poole õgima, kui rasva% madalaks teen.
trenni teeb korralikult ja vahepeal joon veel palju teed.
mis on selle skeemi pros/cons ? hea skeem?
kommentaare palun!
hetke andmed: 177cm, 73kg, NATO test ~245
,aitäh
-
AutorPostitused
- You must be logged in to reply to this topic.