Ostude planeerimine ja kirjapanek, on äkki mõni programm või exceli tabel?
Avaleht » Forums » Toitumine » Üldine » Ostude planeerimine ja kirjapanek, on äkki mõni programm või exceli tabel?
- This topic has 13 replies, 7 voices, and was last updated 13 years, 3 months tagasi by
SKG.
-
AutorPostitused
-
oktoober 7, 2012 at 9:28 e.l. #24172
vasakparem
MemberTervitus! Kolisime neiuga kokku ning üsna tihti ostame hindasid vaatamata ja lihtsalt isude järgi. Ise toitun lähtuvalt oma eelnevatest toitumiskavadest enda äranägemise järgi. Kas keegi teab mõnda head moodust, kuidas oma ostud planeerida, a’la päevas 20e eelarve? Äkki on välja töötatud mõni programm või exceli tabel? Teine küsimus on selles, et kuidas te oma toidud valmistate? Kui näiteks lõunasöök on lõhepasta, tatar kalkuniga vms, siis kas te teete ainult selle ühe korra jaoks või teete nii palju, et saate õhtusöögi ka samast toidust või panete kappi ja teete järgmiel päeval? Suhteliselt keeruline on teha lõhepastat näiteks 150-200g lõhega ja siis see kõik ära süüa ning õhtul teha tatart 150g kalkuniga? Kuidas planeerida oma toidu tegemist/toitumist ning mis põhiline, kuidas teha eelarve?
Ette Tänades!
oktoober 9, 2012 at 10:12 e.l. #326512vasakparem
MemberTervitus! Kolisime neiuga kokku ning üsna tihti ostame hindasid vaatamata ja lihtsalt isude järgi. Ise toitun lähtuvalt oma eelnevatest toitumiskavadest enda äranägemise järgi. Kas keegi teab mõnda head moodust, kuidas oma ostud planeerida, a’la päevas 20e eelarve? Äkki on välja töötatud mõni programm või exceli tabel? Teine küsimus on selles, et kuidas te oma toidud valmistate? Kui näiteks lõunasöök on lõhepasta, tatar kalkuniga vms, siis kas te teete ainult selle ühe korra jaoks või teete nii palju, et saate õhtusöögi ka samast toidust või panete kappi ja teete järgmiel päeval? Suhteliselt keeruline on teha lõhepastat näiteks 150-200g lõhega ja siis see kõik ära süüa ning õhtul teha tatart 150g kalkuniga? Kuidas planeerida oma toidu tegemist/toitumist ning mis põhiline, kuidas teha eelarve?
Ette Tänades!
eelarve planeerimisega saan ehk ise hakkama, kuid kuidas te treenijad oma toidu valmistate? Teete nii palju, et sama toit ljärgmise päeva lõunaks ka või sööte lõunasöögi ja õhtusöögi täpselt sama toitu? Annab ehk keegi nõu!?!?
oktoober 9, 2012 at 10:33 e.l. #326514Sarge
MemberTavaliselt olen teinud ainult kuivaineid ette, näiteks tatart ja riisi.
oktoober 9, 2012 at 10:48 e.l. #326517htilga
MemberIgaüks teab ju ise kõige paremini, et milline mugavuse aste talle sobivaim on?
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>oktoober 9, 2012 at 12:41 p.l. #326524SKG
Member1kg pruuni riisi voi taistera pastat keedan korraga ja seda jagub 5-ks paevaks mul.
2,8kg (25tk) kanarinnafileed lasen ka korraga ahjust labi.
Hoian kylmkapis eraldi karpides.
Koogivilju ette ei tee.
Minu jaoks on nii ratsionaalne ajakasutus, iga paev ei viitsiks kyll vaaritada.
oktoober 9, 2012 at 1:16 p.l. #326528Leegi-H
Member2,8kg (25tk) kanarinnafileed lasen ka korraga ahjust labi.
Hoian kylmkapis eraldi karpides.
Mitme päeva kogus see on?
oktoober 9, 2012 at 1:48 p.l. #326531Kristjan-Johannes Konsap
MemberIgaüks teab ju ise kõige paremini, et milline mugavuse aste talle sobivaim on?
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Nõustun.
Ise teen(lasen teha) ühe päeva toidu korraga, sest ma ei tea ette, mille järele mul paari päeva pärast isu on. Värske toit maitseb paremini, sageli pean koguseid kaalu jälgides muutma ja üksluiseks läheks toit juba paari päevaga.
Kui on terve lõhe, siis selle teeksin jah korraga ära, aga seda pole ammu ette tulnud.
Üldiselt söön päeva lõikes sama asja. Nt täna kõik kolm õhtust toidukorda riisi ja kanaliha. Homme nt tatar ja sealiha. Sellist kogust annab silma järgi enam-vähem võrdselt jagada ja päeva lõikes saan ikka õige kalorihulga. Mingi kilo tatart ära keetes ei oskaks ma seda nii täpselt jagada.
Aga võib ju alati mingi 10 Tupperware karpi osta ja toit sinna mitmeks päevaks silma järgi lahti jagada.
Eelarvet ei tee, aga kui pead piiridesse mahtuma, osta eelkõige põhilisi toiduaineid nagu muna, liha, riis, köögiviljad jne. Kastmed, maitseained, leivapealsete jms olemasolek ei ole nii tähtis.
oktoober 10, 2012 at 1:55 p.l. #326604SKG
Memberoktoober 10, 2012 at 2:36 p.l. #326606Leegi-H
Memberoktoober 10, 2012 at 3:40 p.l. #326616htilga
Memberoktoober 10, 2012 at 4:02 p.l. #326620SKG
MemberDublinis elan ja maksab selline kast €19.90.
oktoober 10, 2012 at 4:09 p.l. #326621htilga
MemberDublinis elan ja maksab selline kast €19.90.
7,1€ kilo, suht kallis variant.
oktoober 11, 2012 at 5:31 e.l. #325289Akrapovic
Member7,1€ kilo, suht kallis variant.
Nagu Eestis nii ka mujal kvaliteet söök maksab palju!
oktoober 11, 2012 at 2:19 p.l. #326681SKG
Member7,1€ kilo, suht kallis variant.
Eestis minu teada umbes sama normaalhind broileri rinnafileel.
-
AutorPostitused
- You must be logged in to reply to this topic.