osaliselt omaalgatuslik kava, kas edu või kaos?
- This topic has 12 replies, 8 voices, and was last updated 18 years, 6 months tagasi by
pumper.
-
AutorPostitused
-
juuli 26, 2007 at 12:55 p.l. #11271
Kristjan8
MemberTervist!
Olen hetkel miski umbes-täpselt 95 kg, tahan sügisest aktiivselt taaskord hakata võrkpalliga tegelema.
Olen tänaseks päevaks käinud jõusaalis miski paar kuud, 4-5 korda nädalas ning treeninguks kasutan järgmist kava:
soojenduseks: ratas 10-15 minutit
seejärel kava: http://www.fitness.ee/main.php?main=toorii…rcise&nr=17 (edasijõudnute kava jaotatuna neljaks, avaldatud fitness.ee)
kavast olen välja jätnud kõik harjutused, millised mõeldud jalgadele
iga treeningu lõpus 15 minutit stepperiga.
kuna minu eesmärgiks on kaalust alla saada kuhugi 85-90 kanti ning arendada hüppevõimet, ongi küsimus: kas sellise kava järgi on minu eesmärgid
teostatavad või peaks midagi muutma, midagi enam rõhutama, vähendama, jne, jne, KÕIK KOMMENTAARID NING SOOVITUSED TERETULNUD.
ahjaa – jalgadele teen 2 korda nädalas 4×10 täishüpet, so. kükist max kõrgusele ja nagu eelnevalt öeldud stepper 15 minutit.
Tänud kõigile vastajatele.
juuli 26, 2007 at 1:00 p.l. #120155pumper
MemberMiks jalgade trenn selline ebatraditsionaalne???
” srcset=”/uploads/emoticons/tongue@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>juuli 26, 2007 at 1:06 p.l. #120157Kristjan8
Membervaata kardan, et jalad lähevad “pakuks” alla ja siis sooritus palliplatsil nõrk.
juuli 26, 2007 at 1:08 p.l. #120158Bonsuna
MemberTervist!Olen hetkel miski umbes-täpselt 95 kg, tahan sügisest aktiivselt taaskord hakata võrkpalliga tegelema.
Olen tänaseks päevaks käinud jõusaalis miski paar kuud, 4-5 korda nädalas ning treeninguks kasutan järgmist kava:
soojenduseks: ratas 10-15 minutit
seejärel kava: http://www.fitness.ee/main.php?main=toorii…rcise&nr=17 (edasijõudnute kava jaotatuna neljaks, avaldatud fitness.ee)
kavast olen välja jätnud kõik harjutused, millised mõeldud jalgadele
iga treeningu lõpus 15 minutit stepperiga.
kuna minu eesmärgiks on kaalust alla saada kuhugi 85-90 kanti ning arendada hüppevõimet, ongi küsimus: kas sellise kava järgi on minu eesmärgid
teostatavad või peaks midagi muutma, midagi enam rõhutama, vähendama, jne, jne, KÕIK KOMMENTAARID NING SOOVITUSED TERETULNUD.
ahjaa – jalgadele teen 2 korda nädalas 4×10 täishüpet, so. kükist max kõrgusele ja nagu eelnevalt öeldud stepper 15 minutit.
Tänud kõigile vastajatele.
Mina sinu asemel teeks korra nädalas ikka jalgadele ka jõudu, seda siis lisaks hüpetele. Miks? Sest teatavasti tugevdab jõutreening ka sidemeid mitte ainult lihaseid. Raskused ei pea olema suured kuid kordused kuni 25 seerias. Tee nii reie tagumist osa, kui ka nelipead ja kindlasti ka säärt eraldi.
Ega NBA korviässad (VÕRKPALLIS EI TULE MITTE VÄHEM JU HÜPATA) muidu niipalju jõudu ei tee kui see kasulik ei oleks. Mida tugevamad on lihased ja sidemed seda väiksem on tõenäosus vigastus saada. KAS POLE?
juuli 26, 2007 at 1:12 p.l. #120161rantel
MemberMinu meelest küll midagi ei juhtu kui jõusaalis teed jalgu, ei lähe midagi pakuks ja minu meelest on võrkpalli poole pealt just kasu, parandab näiteks hüppevõimet. Jõuad tõugata paremini.
Jalgadele harjutusi on ju ka palju erinevaid.
Näiteks kui tegeleda jooksmisega ja jalgadele jõusaalis trenni teha, siis ma ei ole küll märganud et mõjub negatiivselt, pigem ikka positiivselt, mulle vähemalt tundub et jaksu on juurde tulnud.
Kui tegemist ei ole just väga pika maa jooksuga.
juuli 26, 2007 at 1:14 p.l. #120162pumper
Membervaata kardan, et jalad lähevad “pakuks” alla ja siis sooritus palliplatsil nõrk.Asjatu kartus. “Pakkude” treimiseks kulub palju tööd ja aega.
Reie nelipealihase treenimine on ennast tõestanud teiste lihaste arengu aktivaatorina. Kõike tuleb ikka treenida.
juuli 26, 2007 at 1:21 p.l. #120163Kristjan8
MemberOK tänud hetke vastanutele.
lühidalt sõnum, et jalgadele jõutreeningut juurde, jätkates samal ajal hüppamist endisel moel
kas viidatud kavas toodud programm oleks sobiv, või peaks sealt midagi maha võtma, juurde panema?
Jälle tänud
juuli 26, 2007 at 1:35 p.l. #120165asdfghjkl
MemberSeda, et midagi üle areneb, pole enamikel juhtudel küll vaja karta. Ei arene miskit pakuks, ega paksuks. 90% tavaharrastajatel on nii vähe lihaskasvu üleüldse, ja ka tõsiharrastajatel on nii, et argipäevases olekus näevad nad välja täiesti tavaliste inimestena, ei mingeid pakke kusagil, ja kui nad vee ltrennist 2 nädlat eemal on, siis tõmbab keha veelgi koomale, ja pole mingit lihast märgata. Eriti meenub, et on räägitud mitmel saidil, et kang turjal kükk on halb, kuna kasvatab suure ebaesteetilise tuhara. See on täiesti vale jutt, ei kasva see tuhar kuhugile, samamoodi nagu jalad ei muutu pakuks, millest sa räägid. Tegin ise julgelt ühte nn kükieksperimenti, kus kükkisin väga tihedalt 2 kuud järjest, ja parandasin kükitulemust väga palju, aga tuhar sellepärast küll kuhugiel ei kasvanud, ma jälgisin kogu aeg. Niiet ei maksaks karta mingit jalapiirkonna ülepakustumist minumeelest, meil algajatel eriti. Et siis soovitaks kindlasti unustada seda muret, et jalg pakuks läheb. Ja kui jalg juhuslikult liiga muskli lähebki, siis seda musklit sealt kaotada on imelihtne. Et ikka treenida jalgu julgelt, ja kükkida julgelt samuti.
juuli 26, 2007 at 2:58 p.l. #120167painkiller
MemberTee kindlasti jalgadele jõudu, see annab ikka kõvasti juurde! Ise olen teinud võrgu jaoks sellist harjutust, kus oled võrgu ääres ja siis hakkad ühest äärest teise hüppama, käed viid alati üles. See on siis nagu blokki jaoks harjutus, aga kui oled ikka mõned korralikud ringid ära teinud siis võtab korralikult läbi!
juuli 26, 2007 at 4:51 p.l. #120184Kristjan-Johannes Konsap
MemberMinu arust pole üldse mõtet jalgu treenida, sest näiteks mina käin küll vähemalt korra nädalas õel külas, ja ta elab viiendal korrusel ja sinna viib pikk trepp.Samuti on Reval spordis palju-palju treppe, niiet kui trenni ajal paar korda vetsus käia, saab juba koormuse kätte.
juuli 27, 2007 at 7:19 e.l. #120237Angel-liis
MemberMina sinu asemel teeks korra nädalas ikka jalgadele ka jõudu, seda siis lisaks hüpetele. Miks? Sest teatavasti tugevdab jõutreening ka sidemeid mitte ainult lihaseid. Raskused ei pea olema suured kuid kordused kuni 25 seerias. Tee nii reie tagumist osa, kui ka nelipead ja kindlasti ka säärt eraldi.Ega NBA korviässad (VÕRKPALLIS EI TULE MITTE VÄHEM JU HÜPATA) muidu niipalju jõudu ei tee kui see kasulik ei oleks. Mida tugevamad on lihased ja sidemed seda väiksem on tõenäosus vigastus saada. KAS POLE?
Ühesõnaga kui mul on probleeme põlvesidemetega( vasak teeb valu), siis bodypump peaks ju mõjuma positiivselt
” srcset=”/uploads/emoticons/tongue@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Ma mõtlen siis pärast seda kui see jalg enam valu pole mingi aeg teinud.
juuli 27, 2007 at 8:01 e.l. #120241Kristjan8
Memberkuulge, või on mul üldse mõtekam mingi body pump või mingi sihuke ala valida? saaks ju ka kaalust alla ja samas annaks sellist aeroobseid võimeid juurde, või…?
juuli 27, 2007 at 8:50 e.l. #120244pumper
MemberÜhesõnaga kui mul on probleeme põlvesidemetega( vasak teeb valu), siis bodypump peaks ju mõjuma positiivselt
” srcset=”/uploads/emoticons/tongue@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>
Ma mõtlen siis pärast seda kui see jalg enam valu pole mingi aeg teinud.
Olemasoleva info põhjal väga raske ütelda. Põlve juures võib olla mitmesuguseid asju, mis valu teevad. Kui tavaelus enam valus ei ole ja siis tehniliselt õigesti harjutust sooritades ka valu enam pole trennis, siis on OK. Soovitus siis oma keha kuulamiseks. Loomulikult oskavad treenerid ja (spordi)arstid sind nähes ja rohkem teades professionaalsemat nõu anda.
kuulge, või on mul üldse mõtekam mingi body pump või mingi sihuke ala valida? saaks ju ka kaalust alla ja samas annaks sellist aeroobseid võimeid juurde, või…?BP on hea
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″> Proovi järgi, kui vähegi võimalust on. Kaalust alla saamisel on toitumine tegelikult vähemalt sama oluline kui trenni tegemine. Seda peab siis ka korralikult jälgima. Kui iga päev kulutad 500 kcal vähem trenni ja dieedi abil kui tarbid söögist-joogist, siis nädalas kukub kaal 0,5 kg. Hea tempo kaalu alandamiseks.
-
AutorPostitused
- You must be logged in to reply to this topic.