Skip to main content

Oma keharaskus peakohale

Avaleht » Forums » Treening » Jõusaal » Oma keharaskus peakohale

Viewing 7 posts - 16 through 22 (of 22 total)
  • Autor
    Postitused
    MoloM
    Member

Ei teagi kaua aega on läinud, pole kunagi proovinud. Täna siis proovisin ja läks üles küll oma keharaskus ja isegi plussi pool kilo

Ott Kiivikas
    Member

Tõstjatel ja rammumeestel on selle liigutuse tegemine üks peamisi harjutusi treeningkavas (võib olla mitte küll nii paigal olles, kuid iseenesest peakohale kangi lükkamine). Tavaharrastajad teevad küll kangi ja hantlite surumisi istudes, kuid seistes ei ole ma väga palju näinud inimesi seda harjutust tegemas. Vähekogenud harjutaja esmane eesmärk tavaliselt on oma keharaskus lamades üles suruda, selleks, et suruda oma keharaskus peakohale peab olema juba päris hea treenitus.

MoloM
    Member

Tõstjatel ja rammumeestel on selle liigutuse tegemine üks peamisi harjutusi treeningkavas (võib olla mitte küll nii paigal olles, kuid iseenesest peakohale kangi lükkamine). Tavaharrastajad teevad küll kangi ja hantlite surumisi istudes, kuid seistes ei ole ma väga palju näinud inimesi seda harjutust tegemas. Vähekogenud harjutaja esmane eesmärk tavaliselt on oma keharaskus lamades üles suruda, selleks, et suruda oma keharaskus peakohale peab olema juba päris hea treenitus.

Mina teen hantlitega surumisi just nimelt seistes, sest istudes jõuab reeglina rohkem suruda kui seistes. Kuna minu enamus treeninguid kulgevad omas kodus, siis ei ole nii suuri hantleid, et istudes samalaadset harjutust teha

smack
    Member

See nö. surumine oli kunagi ka klassikalise tõstmise üks ala, aga lõpetati ära, sest seljavigastuse oht oli tunduvalt suurem kui tõukamisel või rebimisel. Eriti ei soovitaks nii maksimumi proovida.

Maksimum, mis nii surutud.

Ma mõtlen ikka õige tehnikaga surumist, mitte et lased enda keha vibusse. Õiget tehnikat kasutadase, on minu arust väga hea harjutus hoidmaks õlad terveks. Kõik õlalihased saavad võrdselt koormust, mitte nagu rinnaltsurumises.

matjusm
    Member

Ma mõtlen ikka õige tehnikaga surumist, mitte et lased enda keha vibusse. Õiget tehnikat kasutadase, on minu arust väga hea harjutus hoidmaks õlad terveks. Kõik õlalihased saavad võrdselt koormust, mitte nagu rinnaltsurumises.

Ma lugesin et just seetõttu võetigi surumine tõstespordi võistlustelt välja kuna raske oli vahet teha “õigel” surumisel ja svungil.

smack
    Member

Ma lugesin et just seetõttu võetigi surumine tõstespordi võistlustelt välja kuna raske oli vahet teha “õigel” surumisel ja svungil.

Üks oli tõesti see ning teine oli suur selgroo vigastuste arv. Kui sa ikka nii vibusse lased, siis seal kus nö selle kõveruse tipp, seal kõige suurem koormus.

matjusm
    Member

Üks oli tõesti see ning teine oli suur selgroo vigastuste arv. Kui sa ikka nii vibusse lased, siis seal kus nö selle kõveruse tipp, seal kõige suurem koormus.

Kuid juhul kui keegi tahab “Olympic Press”i õppida, siis siin on üks päris hea video selle kohta: http://startingstrength.com/index.php/site…ith_tommy_suggs

Viewing 7 posts - 16 through 22 (of 22 total)
  • You must be logged in to reply to this topic.