Õlid
Avaleht » Forums » Toitumine » Toidulisandid » Õlid
- This topic has 26 replies, 19 voices, and was last updated 17 years, 9 months tagasi by
Amarillo.
-
AutorPostitused
-
märts 14, 2008 at 7:13 e.l. #9183
kid
MemberFoorumit ja artikleid lugedes on silma jäänud 3 õli. Linaseemne, oliiviõli ja kalamaksaõli. Küsimus selline, kas on mõtekas ja üldse vajalik neid kolme korraga tarbida. Kas mõnda ainet liiga palju ei saa? Ja kuidas peaksin neid manustama. Kas kõiki koos või eraldi? Enne sööki/peale sööki?
märts 14, 2008 at 7:20 e.l. #145591trinka
MemberE hakka uut teemat tegema, aga küsimus oleks selline et linaseemne õli soovitatakse tarvitada 1,5-2 kuud, siis pidada 2-3 nädalane paus (nii on pudelil kirjas). Mina olen hommikul dessertlusikatäie manustanud ja 2 kuud saab kohe täis. Ja nüüd siis ka küsimus, et kas ja millega linaseemneõli vahepealne 2-3 nädalat asendada?
märts 14, 2008 at 7:22 e.l. #145593MEE
Membermina kannaks linaseemne õli mõtte maha
märts 14, 2008 at 7:22 e.l. #145594ROtter
MemberE hakka uut teemat tegema, aga küsimus oleks selline et linaseemne õli soovitatakse tarvitada 1,5-2 kuud, siis pidada 2-3 nädalane paus (nii on pudelil kirjas). Mina olen hommikul dessertlusikatäie manustanud ja 2 kuud saab kohe täis. Ja nüüd siis ka küsimus, et kas ja millega linaseemneõli vahepealne 2-3 nädalat asendada?Kalaõliga.
märts 14, 2008 at 7:26 e.l. #145596kid
Membermina kannaks linaseemne õli mõtte mahaja miks kui tohib küsida?
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>märts 14, 2008 at 8:18 e.l. #145604Renegaat
MemberMind ka huvitaks see õlide teema? Mis, millal,miks ?
märts 14, 2008 at 8:23 e.l. #145606MEE
Memberja miks kui tohib küsida?
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>ei seisa eriti kaua ning on kallis ja ei kannata väga valgust.
Pigem võtta kalaõli, kalamaksaõli ja oliiviõli.
märts 14, 2008 at 8:55 e.l. #145610ROtter
Memberei seisa eriti kaua ning on kallis ja ei kannata väga valgust.Pigem võtta kalaõli, kalamaksaõli ja oliiviõli.
Selle põhjenduse pärast ei tasu küll ostmata jätta.
Linaseemneõli on tumedas pudelis ja on võimalik ühe kuu jooksul ära tarbida.
märts 14, 2008 at 10:17 e.l. #145621MEE
MemberSelle põhjenduse pärast ei tasu küll ostmata jätta.Linaseemneõli on tumedas pudelis ja on võimalik ühe kuu jooksul ära tarbida.
see oli vaid minu subjektiivne arvamus, saan rasvad kätte ka ilma linaseemne õlita
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>märts 15, 2008 at 12:49 e.l. #145769anelka
MemberF.A. – “Ei tohi unustada,et kalaõli on see kõige-kõige parem elutähtsate oomega-3 rasvhapete DHA JA EPA allikas,sest linaseemne- ja tudraõlis sisalduv alfa-linoleenhape on DHA ja EPA eelaste ja ainult umbes kümnendik temast muutub DHA ja EPA-ks.”
Linaseemneõli peale on mõttetu kaloreid raisata.
märts 15, 2008 at 1:07 e.l. #145770lahmaator
Memberei seisa eriti kaua ning on kallis ja ei kannata väga valgust.Pigem võtta kalaõli, kalamaksaõli ja oliiviõli.
Mind väga huvitaks mix neid õlisid ültse tarbitakse mis nende omadused siis on?
märts 15, 2008 at 6:41 e.l. #145774ROtter
MemberF.A. – “Ei tohi unustada,et kalaõli on see kõige-kõige parem elutähtsate oomega-3 rasvhapete DHA JA EPA allikas,sest linaseemne- ja tudraõlis sisalduv alfa-linoleenhape on DHA ja EPA eelaste ja ainult umbes kümnendik temast muutub DHA ja EPA-ks.”Linaseemneõli peale on mõttetu kaloreid raisata.
Kalatoit on üks tähtsamaid oomega-3 allikaid, kuid mis tahes kalad selleks ei sobi, sest kalad ei sünteesi oomega-3 rasvhappeid ise.
Kalad saavad vajalikud rasvhapped toiduahelast, mis algab planktonist. Kalakasvatuse toodang on kahtlane, sest kas see üldse oomega-3 rasvhappeid sisaldab, sõltub suuresti söödast, millega kalu toidetakse.
A. Heikkilä
märts 16, 2008 at 6:39 p.l. #145960kid
MemberÜhesõnaga kasulik on kalamaksaõli. Kas kapslitel ja vedelal variandil on ka mingit muud erinevused peale manustamise? Kuidas seda tarbima peaks ja kas seda võib pidevalt trabida? Kas on vajalik kalamaksaõliga samal ajal tarvitada ka oliivi -või linaseemneõli, ning kumba eelistada?
märts 16, 2008 at 7:28 p.l. #145972undisputed
MemberKalamaksaõli kannatab aint juua sidrunimaitselisena. Sain just kogemuse tavalisega, kui ostsin õli ja õhtul panin siis klähvi. Tü… sain rämeda tünga ikka, ostsin ära aga vaadanud, et see oli ilma sidrunita. Peale laksu lõi kohe kõik mustaks
Meenus kohe 2-3 nädalat mädanenud kala hais ja maitse. 2 päeva oli see maitse veel suus pärast, siiani jube mõelda. Trauma ka vist sellest nüüd kogu eluks 
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>
märts 16, 2008 at 8:43 p.l. #145984punu
MemberKalamaksaõli kannatab aint juua sidrunimaitselisena. Sain just kogemuse tavalisega, kui ostsin õli ja õhtul panin siis klähvi. Tü… sain rämeda tünga ikka, ostsin ära aga vaadanud, et see oli ilma sidrunita. Peale laksu lõi kohe kõik mustaks
Meenus kohe 2-3 nädalat mädanenud kala hais ja maitse. 2 päeva oli see maitse veel suus pärast, siiani jube mõelda. Trauma ka vist sellest nüüd kogu eluks 
Hm, mul ka see tavaline, sest sidruniga oli otsas. Maitseb nagu keegi oleks tooreid heeringaid mahlapressist läbi ajanud
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″> Aga ei midagi tapvat. Alguses oli üllatav, sest mulle maitseb reeglina igasugune kala igasugusel kujul (khm, seda rootsi rahvustoitu pole tglt proovind veel), aga see õli on küll veidike rõvekas. Ma võtan supilusikatäie õhtal ja kohe lonksu apelsinimahla peale. Ja kui tuunikalakonservi söön, siis sobib sinna vahele ka võtta, niikuinii kalamaitse suus juba
” srcset=”/uploads/emoticons/tongue@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>. -
AutorPostitused
- You must be logged in to reply to this topic.