Õlg läks korraks liigesest välja.
Avaleht » Forums » Treening » Muud spordialad » Õlg läks korraks liigesest välja.
- This topic has 14 replies, 12 voices, and was last updated 16 years, 4 months tagasi by
bohemianrhapsody.
-
AutorPostitused
-
september 14, 2009 at 1:59 p.l. #18469
muscelandu
MemberTere,.
niisiis, Sai siis täna trennis käidud ja kui Pulloveri harjutuseni jõudsin ja seda esimest seeriat tegema hakkasin siis lasin hantli liiga alla ja õlg käis korraks liigesest välja vms. (valus see polnud eriti)
Trenni sai ka edasi tehtud ja isegi sedasamust Pullover tõmbeid tehtud ja eriti nagu mingit ebameeldivust õlal ei tundnud ega ka muidugi valu.
Aga tahaks teada, et mida peaks nüüd tegema et selline asi korduma ei hakkaks? Ei tahaks et selline jama küll korduks,.
Koju jõudes määrisin igaksjuhuks Dolgit kreemiga (1g sisaldab 50mg ibuprofeeni).
september 14, 2009 at 3:13 p.l. #219610oks
MemberMitte lasta hantlit pulloveris enam nii taha lihtsalt ?
september 14, 2009 at 3:30 p.l. #219612xxVoodooMagicxx
MemberMul on ka pulloveri teema, mõlemad õlaliigesed teevad nõksu. Hoidsin küll käsi sirgelt.
Ju ma vist siis peaks ka mitte nii kaugele laskma.
On see pullover üldse nii vajalik harjutus? nagu ma aru saan peaks ta koormama rinnalihast kuid enamasti koormab oopis selja lailihast.
september 14, 2009 at 3:53 p.l. #219615muscelandu
MemberMitte lasta hantlit pulloveris enam nii taha lihtsalt ?hmm, ma mõtlesin, et kuidas ma nüüd igakjuhuks saaks õlga nö. ravitseda või ennetada (määrida mingi kreemiga vms.), et ta ei hakkaks ml niimoodi käima välja…., kunagi käis põlv ka liigeset välja, ning seda ma kohe ei ravinud ja mitu aastat ikka sai põlv liigesest välja käia ( see oli päris valus) ja enam ei taha, et õlg ei hakkaks niisama liigesest välja käima (nö. krooniliseks haiguseks).
september 14, 2009 at 4:41 p.l. #219623LaurL
MemberVõimelge soojaks ka õlg korralikult, enne Pulloveri tegemist .. ei usu et siis mingeid kreeme ja mökse vaja oleks veel!
” srcset=”/uploads/emoticons/tongue@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>september 14, 2009 at 5:05 p.l. #219625Kask
MemberOled sa kindel, et liigesest välja käis?
On see sul esimene kord?
Juhul kui ta välja käis, siis ega liigesest välja tulek nüüd nii vähe valutu ka pole..
september 14, 2009 at 5:07 p.l. #219626bohemianrhapsody
MemberMul on ka pulloveri teema, mõlemad õlaliigesed teevad nõksu. Hoidsin küll käsi sirgelt.Ju ma vist siis peaks ka mitte nii kaugele laskma.
On see pullover üldse nii vajalik harjutus? nagu ma aru saan peaks ta koormama rinnalihast kuid enamasti koormab oopis selja lailihast.
Käsi peab olema natuke kõverdatud. Kui ei oska teha, siis parem tõesti mitte teha seda harjutust. Kui võimalus on, siis lase treeneril tehnika üle vaadata… aga mitte mingil sõbral, kes on a la “hull põkk” ja 2 aastat “trenni” teinud.
september 14, 2009 at 5:16 p.l. #219628Aimuu
Membermul nõksusid ka igatpidi, aga õlitasin ära, nüüd kõik korras.
” srcset=”/uploads/emoticons/tongue@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>september 14, 2009 at 5:19 p.l. #219629Amarillo
Membervaevalt et liigesest välja, siis sa nutaksid ja karjuksid võidu, aga see õlanõks sihuke, mul ka olnud , pane jah tehnika paika ja tee soojaks.
september 14, 2009 at 5:33 p.l. #219635minerva
Memberendal oli sama häda, ei aidanud raskuste vähendamine, liigutuse amplituudi lühendamine, see raks tuli ikka kuidagi salaja ja ootamatult.
otseselt valus ei olnud jah, aga tunda oli küll mingi 10 päeva pärast seda.
juhtus pulloveriga, harvem ka kaldpingil hantlitega surudes, mõnikord võrkpallis servides kah.
kuna ise pean pigem selja harjutuseks seda (peale harjutust järgmistel päevadel annab tunda rohkem selg, vähem rind),
siis soovitan proovida nn. “pullover plokil”, seda saad vaadata Taavi Kooviti treeningvideost
kusjuures plokile üle minnes vähemalt minul oluliselt paranes selle harjutuse sooritus/tunnetus.
september 14, 2009 at 5:33 p.l. #219636Acqua
MemberProovi nii, et teed horisontaalsel pingil üleni lamades ja teine variant nii, et oled risti pingiga, ainult ülaselg on vastas. Äkki üks neist on leebem variant.
september 14, 2009 at 5:50 p.l. #219642Mart Muru
MemberKui juba korra väljas käinud, siis edaspidi ei taha mokas püsida, sest on välja venitatud..
” srcset=”/uploads/emoticons/tongue@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>september 14, 2009 at 6:00 p.l. #219651muscelandu
MemberNu, kolm harjutust oli veel enne seda ja + 10 minutit sõudmist. Sooja naq oleks juba olnud:D
Aga jh ei ole kindel, et õlg liigesest välja läks, sest naq juba eelpool mainitult oleks pidanud järgnema sel hetkel piinav valu.
To : Mart Muru
Aga kas mingit ravi ei ole sellele, et ta nii välja ei läheks? Või lihtsalt peab hoolikam olema….
september 14, 2009 at 6:21 p.l. #219665aivo1359
MemberMuidugi peaks olema õige raskus .Liigne raskus ei ole hea.Plokil saab pulloveri kahtepidi teha.Ise kasutan olles seljaga ploki poole.
september 14, 2009 at 7:53 p.l. #219693bohemianrhapsody
MemberTõenäoliselt, millest probleemid tekivad, on ka see, et õlg on lihtsalt nö. kinni. Selja lailihas ja rinnalihas on ülepinges; lihased düsbalansis. Või puudub üleüldine koordinatsioon, et harjutust normaalselt sooritada.
Seetõttu ei teagi, kuna inimest näinud ei ole, mida soovitada.
AutorPostitusedViewing 15 posts - 1 through 15 (of 15 total)- You must be logged in to reply to this topic.