Skip to main content

Õlaprobleemid

Viewing 15 posts - 106 through 120 (of 228 total)
  • Autor
    Postitused
    S11m
    Member

Mina oleks õnnelik, et üldse peale sellist traumat valuta liikuda saan:)

No seda loomulikult! Samas on ikka trennipisik sees.

Arstiga pärast operatsiooni põgusalt suheldes, ütles ta, et nüüd peaks asi korras olema ja peale paari kuud peaksid saama korralikult trenni juba teha.

Samas tekkis küsimus, et kas on tõesti võimalik ikkagi lihase nõrkusest ja taandarengust võimalik tekkida valu? Sest on ka ju teoreetiliselt selline variant, et lasta teha blokaad ja siis teha trenni ehk valutu trenn, treeniks õlga järele, mis lõpuks peaks tulemusena andma tugeva ja valutu õla?

Kui palju üldse blokaad aitab, äkki oskab keegi kommenteerida?

Nii palju veel, et ei tahaks Dr. Teini pädevuses kahelda. Ka tema pakkus alguses välja mulle blokaadi (enne operatsiooni), aga selle variandi välistasin ma Tema poole jutu pealt. Doktor pakkuski välja, et siis on variant operatsioon, mis parandab asja ja laseb uuesti intensiivselt trenni teha. Loomulikult oleks vaja arstiga suhelda uuesti, aga need järjekorrad on uskumatult pikad, lihtsalt uurin ka siit foorumist maad.

Äkki on keegi õla taastamisega tegelenud ja oskab mõningaid efektiivseid harjutusi anda?

Char27
    Member

mul selline imelik valu õlas kui teen triitsepsile harjutust triceps extension, ehk peakohal tõstan hantlit

see on nii ühe kui kahe käega tehes niimoodi

valu on ainult vasakus õlas ja tuleb alles peale teatud kordusi ära tehes, ehk parema käega teen seerias umbes 9 tükki, siis vasaku käel hakkab 4-5 valu tunda andma ja ei saa eriti jätkata

ma ei tea, et kas see läheb harjutades paremaks või lihtsalt ma ei saa seda harjutust enam teha?

ma teen seda harjutust, sest kodus on üsna limiteeritud võimalused.

nüüd kui niisama liigutada seda õlga, siis ta natuke tuikab või annab tunda..imelik valu selline

smack
    Member

mul selline imelik valu õlas kui teen triitsepsile harjutust triceps extension, ehk peakohal tõstan hantlit

see on nii ühe kui kahe käega tehes niimoodi

valu on ainult vasakus õlas ja tuleb alles peale teatud kordusi ära tehes, ehk parema käega teen seerias umbes 9 tükki, siis vasaku käel hakkab 4-5 valu tunda andma ja ei saa eriti jätkata

ma ei tea, et kas see läheb harjutades paremaks või lihtsalt ma ei saa seda harjutust enam teha?

ma teen seda harjutust, sest kodus on üsna limiteeritud võimalused.

nüüd kui niisama liigutada seda õlga, siis ta natuke tuikab või annab tunda..imelik valu selline

Arvatavasti oled tiirutajalihast lõhkunud(rotator cuff). Targem alati arsti juurde minna. St spordiarsti või mingi spetsilisti vastuvõtule, perearst arvatavasti määrab põletikku leevendavat kreemi. Mis su treeningkava muidu ette näeb. Igatahes läbi valu ära tee midagi- valu on keha viis ütlemaks, et midagi on veidi metsas…

Char27
    Member

okei googeldasin seda rotator cuffi ja tundub nii, et sul oligi õigus..sümptomid vastavad rotator cuffi injurile.

no loodame, et asi väga tõsine pole. seal oli isegi operatsioonist juttu

aga samas olid mingid harjutused välja pakutud

huvitav on see, et täna hommikul käsi jälle korras, saab võimelda/liigutada igas suunas, aga lihtsalt raskuse peale annab tunda

ma mõtlen, et kas ma nüüd üldse ei saa ülakeha trenni teha või välja jätta ainult teatud harjutused

esiteks see triitsepsi harjutus üle pea tuleb vist ära jätta

ning ja õlga teen muidu3 harjutusega

lihtsalt hantlite surumine üles

hantli tõstmine külgedele sirged käed

hantli tõstmine ette sirged käed

see ette tõstmine peaks ka vist rotator cuffi kurnama?

et selle peaks ka ära jätma? või ei saa üldse enam õlga teha?

kas peaksin valust lähtuma, et kui harjutus teeb valu, siis jätan ära ? või pigem ei tee üldse õlga, isegi kui valu pole?

see ette tõstmine peaks ka vist rotator cuffi kurnama?

et selle peaks ka ära jätma? või ei saa üldse enam õlga teha?

kas peaksin valust lähtuma, et kui harjutus teeb valu, siis jätan ära ? või pigem ei tee üldse õlga, isegi kui valu pole?

See ette tõstmine rotator cuffi nii väga ei treeni. Selleks tehakse muid harjutusi (pane youtubi otsingusse rotator cuff näiteks). Õlale tee neid harjutusi, mis ei tee valu. Lisaks treeni rotator cuffi. Kui hetkel valutab õlg iga harjutuse ja iga raskusega, siis ära tee esialgu üldse.

Nesatur
    Member

Eile siis võrkpalli trennis hakkasin ilma erilise soojenduseta palliga tegelema jne ja mingil hetkel õlaga juhtus midagi.

Mängimise ajal väga ei andnud nagu tunda või ei pannud tähele, aga õhtul oli päris ebameeldiv, lootsin, et hommikuks on kadund valu, aga ei olnud.

Kui kätt külje peale või vahepealt üles tõsta on ebameeldiv valu, kätt otse ette tõstes ei ole seda valus nagu tunda.

Selline tunne nagu midagi oleks väheke paigast ära või nii, et nagu takistab, kui käsi üle 90 kraadi jõuab kaob valu ära ja edasi üles poole liikudes vallu tunda ei ole.

Alla viies on samast kohast alates jälle valus.

Valu ei ole päris õla peal pool vaid nagu käsivarre pool.

Enne ka selle vasaku õlaga väheke probleeme olnud aga sellist asja mitte.

Teab keegi milles viga võib olla, või mis liiges või lihas vigastada on saanud?

Vb on lihtsalt mingi närv kuskil vahel?

Täpselt selline tunne on, et käsi liiguks nagu valesti, ja siis kui jõuab mingist punktist üle on paigas tagasi vms.

Tänud!

harselius
    Member

deltalihase kinnitus koht on suhteliselt käsivarre peal, äkki seal mingi jama. delta lihas tõstab ja eemaldab õlavart…

surud vasaku käega? kuidas raskusega käe eemaldamine on?

närvis ei tohiks küll asi olla, kuna närvil ei ole seal kuskile vahele jääda, ainult kui lihas turse pitsitab närvi…

vaevalt liiges ka kui valu lööb juba õlavarde…

mingi spordiarst võiks üle vaadata, lihastestimise ära teha.

ma arvan et kinesio teip võiks aidata aktiviseerida vereringet, et mis iganes seal valesti ei oleks, on lootust, et parandab olukorda…

Nesatur
    Member

Võrkpallis surun ikka parema käega.

Aga tänud vastuse eest.

Vaatab, mis aeg toob, kahju ainult, et jõukas vahele jääb mõneks päevaks nüüd. (Loodan, et mõneks päevaks

Milehigh
    Member

Õlaliiges ehk rotator cuffiga sul jama, võib olla kas rebend( see võib olla minimaalne kui ka suur), või mingi põletiku jama sul seal igatahes eksisteerib. Jõusaal kindlasti selleks ajaks ära unustada kui probleem ravitud. Kui inglise keelt oskad siis googelda rotator cuff problems/ tear/tendontitis. Eestikeelset materjali vähe kahjuks sellist tüüpi vigastuse kohta. Kui probleem püsib siis perearstile ja tema suunab edasi. Õlgu tuleb hoida kui aastaid tõsta / kasvõi oma võrku mängida tahad.

Sinu puhul võib tegemist olla põletikulise liigesega pigem, mis ehk ülekoormusest tingitud. Aga kui inglise keelt oskad siis leiad materjali palju.

harselius
    Member

Õlaliiges ehk rotator cuffiga sul jama, võib olla kas rebend( see võib olla minimaalne kui ka suur), või mingi põletiku jama sul seal igatahes eksisteerib. Jõusaal kindlasti selleks ajaks ära unustada kui probleem ravitud. Kui inglise keelt oskad siis googelda rotator cuff problems/ tear/tendontitis. Eestikeelset materjali vähe kahjuks sellist tüüpi vigastuse kohta. Kui probleem püsib siis perearstile ja tema suunab edasi. Õlgu tuleb hoida kui aastaid tõsta / kasvõi oma võrku mängida tahad.

Sinu puhul võib tegemist olla põletikulise liigesega pigem, mis ehk ülekoormusest tingitud. Aga kui inglise keelt oskad siis leiad materjali palju.

millest selline järeldus, kui küsida tohib?

Goleteral
    Member

Kas valu on kätt kõrvale tõstes?(Nagu hantlitega lendamine küljele)

Siis võib viga olla RC’s..

Mul endal juhtus 2009a jaanuaris õnnetus saalis mille tõttu oli RC’ga jama, siiani annab tunda kui ei tee piisavalt sooja enne rinna trenni ntx

Harjutusi mida kodus saad õlale teha: http://vimeo.com/4292451

Minul aitas see kõige rohkem, tegin iga trenni lõpus ja alguses ning ka vabadel päevadel, ajapikku kadus valu harjutusi tehes ning hakkasin ka õlale spetsiaalseid jõuharjutusi tegema mis aitasid.

Tasub väga ettevaatlik olla RC’ga

Nesatur
    Member

Aitäh veelkord vastuste eest, õnneks on valu vähenemas ja natuke parem.

Eks ma otsin netist materjali, kuidas seda ravida ja teen mõningaid harjutusi.

smack
    Member

Kui sa üritad kõrgelt midagi ulatada, kas siis annab ka tunda. See on üks viis tõestamaks tiirutaja lihase vigastust.

Nesatur
    Member

Kui sa üritad kõrgelt midagi ulatada, kas siis annab ka tunda. See on üks viis tõestamaks tiirutaja lihase vigastust.

Ei saa aru, et siis valus oleks.

Kõige valusam on külje peale tõstes, kuskil 45-100 kraadi juures.

gmaster
    Member

Khm, kas sa veidi täpsustaksid selle tiirutajalihase asukohta? Hea oleks kui oleks ka pilt ja lad k nimetus?

Ise kahtlustan et räägid rotaatormanseti lihastest?

Viewing 15 posts - 106 through 120 (of 228 total)
  • You must be logged in to reply to this topic.