Õlaprobleemid
Avaleht » Forums » Spetsialistid » Vigastused ja haigused » Õlaprobleemid
- This topic has 227 replies, 104 voices, and was last updated 7 years, 10 months tagasi by
MeesMetsast111.
-
AutorPostitused
-
aprill 5, 2010 at 8:08 p.l. #264045
Amarillo
MemberJälle risustan vana teemaga, aga minu jaoks on see tõsine probleem, vähegi kes aidata oskaks oleks väga tänulik

PLOT : 3 kuud tagasi lõin täie jõuga mõlema käega vastu betooni vms , peale seda 1-3 nädalat käsi tõsta oli valulik jne, arvatavasti vigastasin õla osa nimega “Acromion”. Tegin möödukalt trenni, läbi valu ikka ei pressinud, ootasin kuni möödub, aga jäi kestma.Läksin 1,5 kuud peale vigastust ortopeedi juurde ning selleks ajaks oli vigastus taandumas.Ortopeed kontrollis erinevate harjutustega, aga valu polnud , määras antibiootikumid ja ütles et ära trenni tee nendele harjutustele ,mis valu teevad ja et see põrutus ning ise läheb üle. Imestuseks õlg enam tunda ei andnud lamades surumises ja õlaharjutusi tehes, esimest korda sain üle pika aja valutult treenida.Kuid kui hakkasin rinda 2x nädalas treenima ja lühemaid kordusi tegema, tuli ajapikku õla ja rinna harjutusi sooritades valulik tunne tagasi harjutusi sooritades.Olen kasutanud kalaõli,glükosamiini,alati 10min enne trenni sooja teinud.Jälle samas punktis tagasi kus enne ortopeedi külaskäiku olin.Trenni teen, kuid väldin harjutusi mis õlale valu teevad, ei treeni läbi valu, aga ikkagi EI KAO SEE ÄRA
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Hiljuti käisin perearsti juures, tahtsin saatekirja saada, aga ütles et puhka ning ära tegela jõusaaliga 2 kuud vms. Saaterkirja ei saanud, omg… See jutt oli jumala õige mis ta ütles, aga spetsilisiti juurde õlavigastuse tõsisdust kontollima oleks võinud ikka saata, uurisin ka saaks thea mingi MRI , röndgen vms….
Tehti vereanalüüs ka ja põletikku ei näidanud.
Pakun et loetu põhjal on mul see “Acromion” vigastus, sest see koht on katsudes valulik ja tundub et natuke suurenenud.
Selle põhjal tulenevad ka minu küsimused:
1) Kui tõsine on see vigastus ja kuna see mööduda võiks?
2) Mis oleks alternatiivid rinnalihaste treenimiseks, ujumine ?
3) Peaksin ikkagi minema kalli raha eest ortopeedi juurde ?
4) Kas ma võin jõusaalis teha harjutusi, mis otseselt õlale valu ei tee, vältides neid mis valu põhjustavad?
SUURED TÄNUD ABISTAJATELE, see ei ole mingi vingumine, vaid niigi üle 3 kuu pole saanud korralikult treenida , mul on tõsised ja kindlad sihid, aga see fking õlg tahab mind takistada
” srcset=”/uploads/emoticons/tongue@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>aprill 5, 2010 at 9:43 p.l. #264050PT London
MemberSeniks kuni sa pole jällegi spetsialistiga kohtunud, väldi kõiki valulikke liigutusi, isegi neid mida teed et kontrollida kas on ikka valus! Alusta pikkade seeriatega rotator lihaste treenimist, alumist trapetsit ja rombi lihast võiksid ka tugevdada…sleeper strech võib ka aidata, venita õla esiosa ka.
Ülepea harjutusi väldi(õlale lendamised on ok, aga vaata et kyynarnukk õlast kõrgemale ei tõuseks) ja lamades surumist soorita õige tehnikaga, rinnale võid teha kaablitega lendamist(horisontaalselt voi alt kinnitustega) lailihast ja abaluusid kokku suruda!
aprill 6, 2010 at 12:50 e.l. #264052giacomelli
Membermul oli ka paar aastat tagasi öla vigastus. vist uletreenitusest. algul tegin läbi valu edasi. eriti andis tunda neg. kaldega pingil surumisel ja muidugi ölaharjutusi tehes. siis jätsin jöusaali pooleli. ölg oli hiljem pikalt valulik. u. pool aastat kindlasti,aga n.ö. see “tunne” ölas kadus ära . hiljuti alustasin jöusaaliga uuesti,seekord üritan möistlikult teha.
aprill 6, 2010 at 3:02 e.l. #264053hincus
MemberOli kah õlas valud ja ei lasknud rinnalt suruda paar aastat.Määrisin 2 kuud hommikul ja õhtul hobusesalviga ja nüüd on OK.
aprill 6, 2010 at 12:12 p.l. #264108Amarillo
Memberoh, nii kaua ma pausi küll teha ei saaks
aprill 6, 2010 at 2:12 p.l. #264128Jarmo Oberst
Memberoh, nii kaua ma pausi küll teha ei saaks
aprill 6, 2010 at 2:21 p.l. #264131rait83
MemberKuna sul on see vigastus konkreetsest juhtumist tingitud, siis võibolla tõesti pole muud varianti kui lasta rahus olla ja mitte teha neid harjutusi mis valu tekitavad. Teine variant on endalgi olnud, et kui raskused suurenevad ja kordused vähenevad siis hakkab jama pihta. Võibolla peaksid praegu vältima 2x nädalas rinna tegemist, arvestades et sul see probleem on. Pushi nendes harjutustes kõvemini, mida saada teha, tee trapetsit, õla tagaosa, kindlasti ka rotator cuffile. Rinnalt surumise tehnika on ka tähtis. Küünarnukid peavad liikuma õiget trajektoori pidi jne. See on eraldi pikem teema mida siin on ka lahatud.
aprill 9, 2010 at 12:34 p.l. #264541hunt333
Membertere.kui teen rinnalihastele trenni siis lööb valu paremasse õlga nii ,et õhtul tõstes kätt on valus oskab keegi nõu anda kas peaks tegema pausi või tegema väiksemate raskustega.Tänud ette!
aprill 9, 2010 at 2:19 p.l. #264561protein_pets
MemberNo kui sellised valud on, siis peaks ju elementaarne olema, et treeningut vähendatakse kuni täieliku taastumiseni mitte ei tekitata endale võimalikku püsivat vigastust. Kas õlapäeval ei anna tunda?
aprill 9, 2010 at 3:19 p.l. #264566hunt333
Memberõlapäeval ei ole midagi tunda.just siis kui kaldpinnal surumist teen.
aprill 9, 2010 at 7:34 p.l. #264605Kassisilm
MemberKhm, ma segan jälle. Ma ei käi jõusaalis, aga body pump`is käin ja õlavalu käib mul üle nii kuis parajasti õlal tuju on – nii ma arvasin. Õlalihaseid tehes polnud nagu midagi, aga rinnalt surudes oli õla esiosas väga valus. Treenerile rääkisin ka muidugi. Ajaga ma õppisin jälgima kuhu maani võin minna nii, et valus ei hakka. Kui ma vahepeal piire ületan jälle, tuleb valu tagasi. Tõenäoliselt oli asi halvas tehnikas.. et rinnalt surudes lasksin küünarnukid täisnurgast (keha suhtes) liialt alla või tõmbasin pea liiga kõrvade vahele. Kui raskust lisan (või uus kava käes on), on seda jälle raskem jälgida ja valu on uuesti platsis.
Nüüd küsimus, kuigi me tegeleme erinevate asjadega, kas saab meil olla sama probleem?
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″> Minu õlas teeb liiga esiosa, vasakut kätt ei saa selja taha painutada jms. Vb küsid mõnelt treenerilt, kuidas selle tehnikaga on.. rinnalt surumisel ise ei näe ju kui alla oma küünarnukid lased.aprill 30, 2010 at 1:38 p.l. #229056Sadist2
MemberÕlaga on lugu järgmine: vigastasin selle kergelt ja näiteks hitlerit (hantlite ülesviimine otse ette, õla harjutus) tehes on natuke tunda ebamugavust trapetsi ja õla piirkonnas.
otsustasin anda rahu, hetkel lasen õlal puhata u. nädal aega (oleneb õla seisundist) ja ei tee praegust mitte raasukestki trenni.
küsimus on selles, et kuidas alustada uuesti trenne: kas alguses oleks kasulikum teha kergeid venitusharjutusi iga päev ja u nädala pärast hakata tasapisi väikseid hantleid kasutama (õla tegemiseks) ning kui valu ei anna, siis progresseeruda iga nädal koormustes või kasutada mingisugust teist meetodit ?
ja kui ma tegin surumist enne pausi u 45kgx5x10, siis mis raskusega võiks uuesti alustada ? kas kasutada amplituuti 2,5-5kg iga nädal või mis ?
kas teistes harjutustes, nt kükk ja tõmme oleks ka mõtet väikse raskusega alustada ?
ise kahtlustan, et õlapiirkonnas on mul vist põletik või müosiit, aga ei või teada.
jagage kogemusi
aprill 30, 2010 at 2:21 p.l. #226078timo116
MemberLihtsam on sul teistesse teemadesse ka need samad küsimused postitada.
Teemasse: Ravi õlg terveks ning tasapisi paari kilo haaval hakka koormust tõstma. Kui tõmmet ja kükki ka õlg segab siis leia muu moodus.
september 28, 2010 at 9:00 p.l. #231748S11m
MemberTere,
Mul oli poolteist aastat tagasi õla vigastus, diagnoosiks pandi sidemete teiseastme vigastus, kõhre tükke oli samuti õlg täis – see kõik lõppes operatsiooniga, mis toimus siis selle aasta aprilli lõpus. Vigastus ise tekkis 45kg hantlit üle pea lastes, käis üks vali ragin, mida kuulsid ka paar meetrit eemal olnud inimesed. Selle tulemusena puhastati õlg kõhre tükkidest ja lõigati rangluud 8mm lühemaks, et rangluu ei hõõruks vastu õlavarreluud (vähemalt mina sain nii aru). Tänu pikale ootamisele oli mu deltalihas tõsiselt alaarenenud – oli teise lihasega võrreldes pealt lame.
Maikuu ja juuni algus ma oma käega midagi füüsilist teha ei saanud, juunikuuks tundus käsi korras olevat ja asusin tööle. Töö ise oli vägagi aeroobne, kus sai palju ka õlg liigutada – räägin sellest, et siis ei olnud mingisuguseid probleeme asju tõsta pea kohale jne, õlg ei andnud isegi tunda. Sellist tööd tegin u. 2 kuud.
Kuna enne vigastust sai trenni tehtud juba pikemat aega, siis otsustasin, et kuna õlg tunda ei anna, siis oleks viimane aeg hakata intensiivse trenniga pihta. Esimene nädal sai rinnatrenn nii tehtud, et oli õrn valu sees. Rinnalt surumine ei olnud probleem, aga jama tekkis siis kui ma proovisin pos. kaldpinnalt surumist – see oli talumatu. Nii kui siinidelt alla hakkasid rinnale laskma, siis lõi terava valu sisse. Selge see, et seda harjutust ei teinud, proovisin kombineerida hantlitega, mis ei andnud õlas üldse tunda.
See nädal, alustades otsast rinnatrenni, ei kannatanud isegi rinnalt suruda, no nii kuradi valus hakkas – lõpetasin kohe. Huvitav asjaolu on see, et nii kui lõpetad, nii ka kaob valu, et ta ei jää valutama. Olgu, siis proovisin hantlitega kombineerida – samuti võimatu. Täna sain teha harjutusi, kus õlast käsi ei liikunud, v.a. rööbaspuudel keha ülessurumist tehes.
Kui jutt kokku võtta, siis liigutused, kus õlg liigub vertikaalselt maapinnaga – sirutused üles, rinnalt surumine, pos. surumine, siis õlg teeb talumatut valu. Siit ka küsimus, kas kellelgi on sellise vigastusega olnud kokkupuuteid, et kogemusi ja näpunäiteid anda?
Kas on võimalik, et operatsioonist ei olnud kasu, sest valu on samas kohas ja sama kui enne operatsiooni?
Kas on võimalik lihtsalt, et taandarenenud lihas teeb sellist valu just sellepärast, et ta on taandarenenud – on see üldse võimalik, saaks aru, et on lihtsalt nõrgem?!
Oodatud on kõik asjalikud arvamused ja soovitused nii trenni ning ka taastumise suhtes!
Terv.
S11m
september 29, 2010 at 9:01 e.l. #265179gmaster
MemberNo kui sul ikka kõhr raksuga puruks lendas ja tükke koristati siis vist ikka natuke kasu oli opist?
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Ma oskan ainult öelda seda, et võibolla oma esimest trenni tegid liiga intensiivselt, et teist trenni enam teha ei saanud.
Ja harjutuste koha pealt tohiksid sa loomulikult teha ainult neid harjutusi, mis valu ei tekita. Kui sul tõesti on rangluu 8mm lühem, siis teoreetiliselt peaksid kõik õlaga seotud mehhanismid teist moodi töötama, viisil, mis pole ette nähtud.. St et näiteks surudes on üks õlg siis veidi sissepoole roteerunud?
Mina oleks õnnelik, et üldse peale sellist traumat valuta liikuda saan:)
AutorPostitused- You must be logged in to reply to this topic.