Õlaprobleemid
Avaleht » Forums » Spetsialistid » Vigastused ja haigused » Õlaprobleemid
- This topic has 227 replies, 104 voices, and was last updated 7 years, 10 months tagasi by
MeesMetsast111.
-
AutorPostitused
-
märts 5, 2013 at 10:52 e.l. #337992
Sarge
MemberApteegist saad käsimüügist põletikuvastase toimega salve, mida määrid iga päev.
Kreemide ja tabletidega ole ettevaatlik. See kui sa nende mõju tõttu valu ei tunne, ei tähenda kohe, et vigastus on paranenud. Kreemid sisaldavad ka asju, mis leevendavad valu või kaotavad selle täielikult.
november 18, 2014 at 2:46 p.l. #373857Serello
MemberTervist
Siuke probleem, et üks õlg on teisest ees pool ja samas ka madalamal. Selle tõttu on ilmselt ka kaasnenud ühe rinnalihase ja biitsepsi suurem kasv. Üks trapetsi pool saab ka koormust rohkem selle tõttu. Perearst saatis hiljuti seljavalude tõttu füsioterapeudi juurde. Seljavaludest sain lahti, kuid kui rääkisin talle õlamuredest ja mis sellega kaasneb, siis ütles, et inimesed on erinevad ja küll need sul kunagi ühtlustuvud. Andis ka 2 harjutust midagi võiksin teha, et õlgu taha poole tõmmata vms, kuid need pole erilist mõju avaldanud. Sooviks teada saada, kelle poole pöörduda sellise murega ning kes aitaks mul õlad “korda teha”.
veebruar 13, 2015 at 8:22 p.l. #377090hann001
MemberSooviks nõu.Probleem parema õlaga,paar kuud tagasi trennis õlapäeval sai vigastatud.sellest ajast valutab vahest valu kaob siis uuesti tuleb tagasi ja nii koguaeg.Kahtlustasin rebendit,käisin ära MRT-s süstiti mingit vedelikku mille põhjal saab aru kas lihas on rebenenud.Üleeile siis käisin arsti juures,tema neid pilte uurides ei näinud mitte kui midagi,õnneks ei olnud lihase rebend.Eile oli mul rind,biitsepsi päev,täna õlg väga valutab,valu on põhiliselt kogu paremas käes,selline tuim valu,rohkem nägu nävi valu,nägu oleks pikalt käsi üleval asendis hoidnud,ja käsi väga väsinud.Ise arvan et äkki vereringlus halb või midagi sarnast,ei tea mida teha.Plaan võtta kuu aega puhkust jõusaalist aga ei tea kas aitab,olen teinud nädalajagu pausi siis nägu korraks tundus et kõik ok,aga hiljem oli valu tagasi.Oskab äkki keegi mingit nõu anda,midagi soovitada.Tänud kes viitsivad vastata.
veebruar 14, 2015 at 8:37 p.l. #377185hann001
MemberKuidas rinda tegid? Kas oli ka lendamisharjutusi?
Lendamisharjutustega on see jama et käsi võib minna (üldiselt lähebki…) õlast tahapoole – väga halb liigutus sest väga suur oht rikkuda õlga. Piisab ühest kordusest sellist harjutust tehes, et õlg korralikult ära rikkuda. Kui vaadata kuidas käsi liikuma peaks õla suhtes, siis on selgelt näha et lendamisasendist õlast tahapoole käed liikuda ei tohiks, sest on oht õlga kahjustada.
See tüüp seletab täpsemalt mis värk nende harjutustega on, ja mis asendid õiged on:
Ei ole mõtet riskida ohtlike harjutustega kui on olemas ohutud harjutused. Ja erinevaid harjutusi on palju, ikka päris palju (endale kirjutasin harjutusi ja nende variatsioone välja, rinna kohta umbes 70 harjutust, aga on rohkemgi).
Peab arvestama kuidas keha ehituselt tegelikult töötama peaks. Ka harjutuste kohta liigub päris palju valesid ringi, sellepärast peab ise piisavalt teadma kuidas õige on, ja selleks on vaja uurida ja mõelda, ja proovida.
Peale vigastust jätsin välja lendamisharjutuse,ühe korra proovisin ja õlal oli kohe valus.Sellest ajast ei tee.Rinnale teen ainult 2 harjutust klassikaline surumine ja kaldpingil.
veebruar 14, 2015 at 9:10 p.l. #377187gmaster
MemberEnne kui hakkad “abivahendeid” otsima, külasta ortopeedi või füsioterapeuti
veebruar 17, 2015 at 8:20 p.l. #377335hann001
MemberEnne kui hakkad “abivahendeid” otsima, külasta ortopeedi või füsioterapeuti
Ühesõnaga ükskõik mis harjutust teha annab õlg natuke tunda,valu on küll kannatatav aga ikkagi..
otsustasin kuu aega teha ainult aeroobset, jooksen,teen kõhtu,ujun jne..vaatab kas paraneb.
Kui mrt midagi ei näidanud siis ei tea mida ortopeed või füsio oskaks asjalikku öelda,kahtlen et nendelt abi saan.
Arst oli ka öelnud et kui valutab ka edaspidi siis on võimalik veel uurida kaameraga seda lihast..see on juba järgmine tasand..
veebruar 17, 2015 at 10:38 p.l. #377338gmaster
MemberÜhesõnaga ükskõik mis harjutust teha annab õlg natuke tunda,valu on küll kannatatav aga ikkagi..
otsustasin kuu aega teha ainult aeroobset, jooksen,teen kõhtu,ujun jne..vaatab kas paraneb.
Kui mrt midagi ei näidanud siis ei tea mida ortopeed või füsio oskaks asjalikku öelda,kahtlen et nendelt abi saan.
Arst oli ka öelnud et kui valutab ka edaspidi siis on võimalik veel uurida kaameraga seda lihast..see on juba järgmine tasand..
kuidas sa sinna MRTsse üldse said kui ortopeedi juures ei käinud
kui usud kaamera toppimisse, siis anna minna, mina soovitan mitteinvasiivseid meetodeid proovida ja jään oma soovitusele kindlaks
veebruar 18, 2015 at 6:06 p.l. #377363hann001
Memberkuidas sa sinna MRTsse üldse said kui ortopeedi juures ei käinud
kui usud kaamera toppimisse, siis anna minna, mina soovitan mitteinvasiivseid meetodeid proovida ja jään oma soovitusele kindlaks
Eks ikka ortopeed saatis,sest muud ta ei osanud teha ega soovitada.Ei usu et kaamera toppimine nüüd lahendab kõik,lihtsalt arst soovitas järgmisena teha kui midagi ei aita,ja seda midagi ehk mitteinvasiivseid meetodeid tulingi siia uurima.Aga eks vaatab äkki läheb iseenesest üle kui kuu aega käsi rahus on..
veebruar 19, 2015 at 12:19 p.l. #377383AlanBStard
ModeratorÕlaprobleemid on üks isemitteüleminevamaid asju üldse : )
Rahu pole ka just see asi mis ravib, parem kui lõhkumine aga halvem kui taastav-korrigeeriv tegevus.
Kuvadiagnostika ennustusväärtust õla puhul ei tea aga alaselja puhul oli mingis ülevaates umbes sama mis kulli ja kirja viskamine, ta on ikka ainult abiinfo.
Küsi kas saad oma MRT skänni mingis kujul enda kätte ja mine näita Georgile õlga ja skänni kui mure on.
veebruar 25, 2015 at 8:07 p.l. #369514hann001
MemberTuleb osta 2 purki ultra geli ja see ära kasutada- usun, et aitab
Kus seda geeli müüakse? apteegis seda polnud.Hetkel määrin hobusesalvi ja vahepeal diclaki 5%.Paremaks pole läinud,Jätsin igaks juhuks trenni pooleli.Valutab koguaeg rsk..
veebruar 25, 2015 at 8:25 p.l. #377552Kristjan-Johannes Konsap
MemberKus seda geeli müüakse? apteegis seda polnud.Hetkel määrin hobusesalvi ja vahepeal diclaki 5%.Paremaks pole läinud,Jätsin igaks juhuks trenni pooleli.Valutab koguaeg rsk..
Kui koguaeg valutab, siis peab ikka midagi ette võtma. Vigastasin õlga 2012 aastal ja ise see küll terveks ei läinud. Mul andis rinnatrennis tunda. Valin trennis harjutusi siiamaani.
Võta gmasteriga ühendust. Ta aitas ka minu probleemi puhul.
veebruar 25, 2015 at 8:57 p.l. #377556biggereveryday
MemberMina vigastasin mai-s MMa trennis õlga. Ei tea ise ka kuidas, aga pärast seda jaanipäevani trennis käies ikka valutas. Jõusaali jätsin see aeg vahele, sest rinnalt üle 20 ei olnud võimalik tõsta jne. Jaanipäevaks läksin Eesti perega ja sai puhatud 4 nädalat. Tagasitulles sama valus. Sai sel ajal proovitud igast geele ja asju. Minu puhul ei aidanud. Lõpuks viskas kopa ette, läksin ja tegin korraliku õla trenni jõusaalis väikeste raskustega alustades. Venitas kuidagi seda õlga lahti. Hääl oli jube, aga pärast seda töötas ilusti. Esimesed kaks nädalat tegi muidugi veidi kahtlast häält nagu rebestaks koguaeg, aga vähemalt töötas ja ei valutanud.
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>veebruar 26, 2015 at 11:41 e.l. #377571gmaster
MemberMina vigastasin mai-s MMa trennis õlga. Ei tea ise ka kuidas, aga pärast seda jaanipäevani trennis käies ikka valutas. Jõusaali jätsin see aeg vahele, sest rinnalt üle 20 ei olnud võimalik tõsta jne. Jaanipäevaks läksin Eesti perega ja sai puhatud 4 nädalat. Tagasitulles sama valus. Sai sel ajal proovitud igast geele ja asju. Minu puhul ei aidanud. Lõpuks viskas kopa ette, läksin ja tegin korraliku õla trenni jõusaalis väikeste raskustega alustades. Venitas kuidagi seda õlga lahti. Hääl oli jube, aga pärast seda töötas ilusti. Esimesed kaks nädalat tegi muidugi veidi kahtlast häält nagu rebestaks koguaeg, aga vähemalt töötas ja ei valutanud.
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Ei julge soovitada seda metoodikat.
veebruar 26, 2015 at 12:08 p.l. #377572biggereveryday
MemberEi julge soovitada seda metoodikat.
Ma ka ei soovita. Samas minu puhul töötas. Kõik oleneb ka konkreetselt vigastusest jne.
veebruar 26, 2015 at 8:35 p.l. #377595hann001
Praegu ei julge seda meetodit kasutada,kuigi võib isegi aidata.Minu vigastus pole vast nii suur kui mrt midagi ei näidanud ja mingit kahtlaseid hääli pole kuulda ja visuaalsel vaatlusel pole midagi näha.Igaljuhul jätan trenni katki kuuks, kaheks annan lihtsalt rahu äkki tõesti õlalihas on ülekoormatud.Senikaua määrin diclaciga 5% ja joon glükosamiini pulbrina.
-
AutorPostitused
- You must be logged in to reply to this topic.