Skip to main content

õige toitumine?

Avaleht » Forums » Toitumine » Toidulisandid » õige toitumine?

Viewing 3 posts - 1 through 3 (of 3 total)
  • Autor
    Postitused
    zaazk
    Member

tere!

nimelt mul on küsimus õige toitumise kohta, käin 4xnädalas trennis ja et paremini areneda, siis mõtlesin ka toitumise peale mõelda nüüd. Siiani olen söönud, seda mida tahan ja ükskõik millal. Ainus mida kasutanud olen, on kreatiin, selle kohta ma tean.

..et nüüd oleks siis küsimus toitumises, tean, et söök peab olema valgu rikas ja seega mõtlesin nüüd ka proteiini osta, et saada puudujääv osa.

olen muidu u 169-170cm pikk ja kaalun 68-70kg

palju peaks olema mu valgu vajadus päevas, kas 140g on ok?

palju peaksid teised asjad olema KALORID, SÜSIVESIKUD, RASVAD??

kas keegi ütleks mulle, mida, kui palju ja mis ajal süüa???

M.M.
    Member

Massi ajal keskmiselt 1 kilo kohta 40 kcal, ehk siis 70 kg puhul 2800 kcal ööpäevas, mis koosneb 175 gr valku, 350 gr süsivesikuid, 70 gr rasva. Kuid see on natuke ka individuaalne. Mängitakse süsivesikutega, kui hakkad rasva minema siis kärbid, kui muutusi ei toimu siis lisad. Seda ja millal ja kui palju süüa, sel juhul läheb jutt pikaks ning tasuta lõunaid pole olemas.

Anonüümne
    Guest

Proovi toituda ca 6 korda päevas.

Jälgi, et päevane valgunorm oleks enam-vähem toidukordade peale ühtlaselt ära jaotatud(umbes 30g loomset valku ühes toidukorras(sõltuvalt kehakaalust)).

Süsivesikutest eelista aeglaselt imenduvaid(Allikad:pruun riis, leib, kartul jne).

Ja tarbi neid esimesel toidukorral ja päeva aktiivsemal poolel rohkem, kui muul ajal.Peale trenni eelista loomulikult kiiresti imenduvaid.

Rasvadest eelista taimseid rasvu.

Nagu M.M soovitas – leia ise endale vajalik päevane kaloraaz kasvamiseks; )

Ja proovi toituda mitmekesiselt:mikrotoitainete puudus(mis tekib tavaliselt ühekülgse toitumise tagajärjel)nüüd küll kasuks ei tule.

Viewing 3 posts - 1 through 3 (of 3 total)
  • You must be logged in to reply to this topic.