õige toitumine
Avaleht » Forums » Toitumine » Toidulisandid » õige toitumine
- This topic has 39 replies, 15 voices, and was last updated 18 years, 9 months tagasi by
Metusala.
-
AutorPostitused
-
aprill 28, 2007 at 8:32 p.l. #113618
rainisk
MemberParemad on need lihad eelkõige raua sisalduse poolest.Kanaliha rasvasisaldus on umbes 11%, kusjuures veiseliha tavaline rasvasisaldus on 30-40%; sealjuures kuni kaks kolmandikku kanarasvast koosneb küllastumata mitmealuselistest rasvadest.Sealihast seedub 35-45%, vasikalihast 60%.
Sea- ja veiseliha on kõrge happelisusega, kanaliha madalaga.
Jutt oli raua, mitte rasva sisaldusest
” srcset=”/uploads/emoticons/tongue@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>.aprill 29, 2007 at 4:10 e.l. #113634ROtter
MemberJutt oli raua, mitte rasva sisaldusest
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>.Kui ma instituudis õppisin, siis mulle meeldis ka professorite tähelepanu juhtida komavigadele, aga sa ei taha teada, mida nad mulle eksamil tegid.
” srcset=”/uploads/emoticons/tongue@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>aprill 29, 2007 at 11:14 e.l. #11365254321
MemberTervislik toitumine tähendab, et süüa tuleb taimseid toitaineid rohkem, kui loomseid!!!Oled sa kindel?See fakt on meelde küll jäänud… Aga kas pole siis nii?
” srcset=”/uploads/emoticons/tongue@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>aprill 29, 2007 at 1:09 p.l. #113657Flex250
MemberKanaliha rasvasisaldus on umbes 11%, kusjuures veiseliha tavaline rasvasisaldus on 30-40%; sealjuures kuni kaks kolmandikku kanarasvast koosneb küllastumata mitmealuselistest rasvadest.Sealihast seedub 35-45%, vasikalihast 60%.
Sea- ja veiseliha on kõrge happelisusega, kanaliha madalaga.
missasssja? 30-40% rasva veiselihas??? sa räägid ju pigem sealiha sardellidest usun. sealiha ka ei sisalda niipalju rasva, oleneb mis lihatüki valid muidugi.
aga minuteada need looma ja veiseliha rasvasisaldused isegi hakklihal olid 5 või 10 maksimum no yle 20 kyll pole- loomaliha nii kuiv ju.
kanal on kints,koib rasvane ja maitsev, rind aga jumala kuiv-raskem alla lükata kuivana.
aprill 29, 2007 at 1:16 p.l. #113660Flex250
MemberTervislik toitumine tähendab, et süüa tuleb taimseid toitaineid rohkem, kui loomseid!!!arvamusi on erinevaid, sa räägid taimetoitlaste eelistusest.
kehaehitajate ja raskejõustiklaste põhitoit: lihad, piimatooted, kalad, munad-ja sealt suurtes kogustes tuleb loomset valku. sinna kõrvale käib vähem taimseid salateid ja puu,- juurvilju ning putrusid.
aprill 29, 2007 at 2:53 p.l. #11366954321
Memberarvamusi on erinevaid, sa räägid taimetoitlaste eelistusest.kehaehitajate ja raskejõustiklaste põhitoit: lihad, piimatooted, kalad, munad-ja sealt suurtes kogustes tuleb loomset valku. sinna kõrvale käib vähem taimseid salateid ja puu,- juurvilju ning putrusid.
ei ei… ma ei räägi kellegi eelistusest, ega ka millegile spetsialiseerinud , vaid täiesti tavalistest inimestest, kes tahavad ja toituvadki tervislikult. Fakt, et söögilaual peab olema taimseid toitaineid rohkem on pärit kusagilt vikotroriinist, ja sellepärast ma selles veendunud olla ei saagi!
Aga…
[“Taldriku reegel” – alusta toidu tõstmist köögiviljadest, mida tõsta pool (1/2) taldrikut, seejärel täida veerand (1/4) täisteratoote (tatar, pruun riis, täisteraleib) või kartuliga ning ülejäänud veerand on valguallika päralt (liha, kala, muna). Kui Sinu taldriku välimus ühtib toodud reegliga on väga suure tõenäosusega valitud toit tasakaalustatud. Sama reegli põhjal saad tervisliku taldrikutäie ka pizzast, kui see katab poole taldrikust ja teise poole täidad hautatud või värskete köögiviljadega.]
aprill 29, 2007 at 3:34 p.l. #113671ROtter
Membermissasssja? 30-40% rasva veiselihas??? sa räägid ju pigem sealiha sardellidest usun. sealiha ka ei sisalda niipalju rasva, oleneb mis lihatüki valid muidugi.aga minuteada need looma ja veiseliha rasvasisaldused isegi hakklihal olid 5 või 10 maksimum no yle 20 kyll pole- loomaliha nii kuiv ju.
kanal on kints,koib rasvane ja maitsev, rind aga jumala kuiv-raskem alla lükata kuivana.
Kui sa silmaga ei näe rasva, arvad, et seda ei ole, jah? Aga loe ise:
aprill 29, 2007 at 4:08 p.l. #113674ROtter
Memberei ei… ma ei räägi kellegi eelistusest, ega ka millegile spetsialiseerinud , vaid täiesti tavalistest inimestest, kes tahavad ja toituvadki tervislikult. Fakt, et söögilaual peab olema taimseid toitaineid rohkem on pärit kusagilt vikotroriinist, ja sellepärast ma selles veendunud olla ei saagi!Aga…
[“Taldriku reegel” – alusta toidu tõstmist köögiviljadest, mida tõsta pool (1/2) taldrikut, seejärel täida veerand (1/4) täisteratoote (tatar, pruun riis, täisteraleib) või kartuliga ning ülejäänud veerand on valguallika päralt (liha, kala, muna). Kui Sinu taldriku välimus ühtib toodud reegliga on väga suure tõenäosusega valitud toit tasakaalustatud. Sama reegli põhjal saad tervisliku taldrikutäie ka pizzast, kui see katab poole taldrikust ja teise poole täidad hautatud või värskete köögiviljadega.]
Ideaalses söögikorras on 30 % valku : 30 % süsivesikuid : 40 % häid rasvu.
Arvuta nüüd, mis ” Taldriku reegliga” juhtub.
aprill 30, 2007 at 6:24 p.l. #11378654321
MemberIdeaalses söögikorras on 30 % valku : 30 % süsivesikuid : 40 % häid rasvu.Arvuta nüüd, mis ” Taldriku reegliga” juhtub.
No jh, et kas süsivesikuid tõesti nii vähe ?
Ja sellest ei saa välja lugeda ka seda, et taimseid toitaineid ei peaks rohkem tarbima…?
aprill 30, 2007 at 6:46 p.l. #113794ROtter
MemberNo jh, et kas süsivesikuid tõesti nii vähe ?Ja sellest ei saa välja lugeda ka seda, et taimseid toitaineid ei peaks rohkem tarbima…?
Süsivesikuid kasutatakse energia saamiseks ja mida energiaks ei kulutata, see ladestub deposiitrasvana. Ja sellest ladestunud rasvast need probleemid tulevadki.
mai 1, 2007 at 5:50 p.l. #113932kuuliks
MemberNo ma ei tea, igal pool soovitatakse erinevaid vastuseid.
“Arstid soovitavad, et 50% energiast võiks tulla süsivesikutest, 35% rasvast ja ülejäänud 15% valgust.”
mai 1, 2007 at 6:45 p.l. #113949ROtter
MemberNo ma ei tea, igal pool soovitatakse erinevaid vastuseid.“Arstid soovitavad, et 50% energiast võiks tulla süsivesikutest, 35% rasvast ja ülejäänud 15% valgust.”
Ma saan aru arstide murest – nad peavad kindlustama endale patsiendid kogu eluks!
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Nii nagu seisev kell näitab kaks korda ööpäevas õiget aega, on ka arstide selline soovitus teatud inimestele ainuõige.
” srcset=”/uploads/emoticons/tongue@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>mai 2, 2007 at 6:10 e.l. #113976Aile
MemberMa saan aru arstide murest – nad peavad kindlustama endale patsiendid kogu eluks!
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>
Nii nagu seisev kell näitab kaks korda ööpäevas õiget aega, on ka arstide selline soovitus teatud inimestele ainuõige.
” srcset=”/uploads/emoticons/tongue@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Heh… Naljatilgad
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″> Anekdoot j2rgmine… Perekond, Isa ja poeg. M6lemad arstid. Kord kysib poeg isalt:”See sinu patsient, keda sa oled juba 30 aastat ravinud… Ma tegin ta 3 kuuga terveks.” Isa vastu:” Jah? Kust sa kavatsed oma poja koolitamiseks sellisel juhul raha saada?”See ei t2henda, et me peaksime eirama arstiteaduse saavutusi… Ei oska t6esti n6u anda, kust see tasakaaluliin l2heb.
Yks hullemaid asju on h22letoru, mis ilmselgelt teenib masstootmist ja kasusaamist. Kelloqs….on siin vist yks leebemaid n2iteid. S88ge k6ik Kelloqs it ja te v6tate alla!!!
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″> Midagi n6medamat annab ikka v2lja m6elda….kuuliks kirjutas meile…
“Arstid soovitavad, et 50% energiast võiks tulla süsivesikutest, 35% rasvast ja ülejäänud 15% valgust.”
Ylaltoodu kohta v6iks 8elda, et kui ma selliselt toituks oleks ma ysna pea aneemiline p6rsake…(kontrollitud…ma n6nna vana juba)
mai 2, 2007 at 7:11 e.l. #113982kuuliks
MemberAileKuuda,
kuuliks kirjutas meile…
Ylaltoodu kohta v6iks 8elda, et kui ma selliselt toituks oleks ma ysna pea aneemiline p6rsake…(kontrollitud…ma n6nna vana juba)
Mina seda ei mõelnud välja, leidsin internetist surfates.
” srcset=”/uploads/emoticons/tongue@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″> Ma polegi vastu vaielnud kellelegi ega millelegi.mai 2, 2007 at 7:38 e.l. #113986Aile
MemberAileKuuda,kuuliks kirjutas meile…
Mina seda ei mõelnud välja, leidsin internetist surfates.
” srcset=”/uploads/emoticons/tongue@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″> Ma polegi vastu vaielnud kellelegi ega millelegi.Ma tean seda… Ega ma v2itnudki, et see sinu vaimusynnitis on. “Arstid soovitavad….” jne
-
AutorPostitused
- You must be logged in to reply to this topic.