Õige suund?
- This topic has 3 replies, 3 voices, and was last updated 18 years, 5 months tagasi by
salver.
-
AutorPostitused
-
september 10, 2007 at 7:43 p.l. #11704
sway
MemberTere,
Sissejuhatuseks alustan numbritega – olen 21, meesterahvas, pikkust 193, kaalu 89-91.
Varasem kokkupuude jõusaaliga oli ca 3-4a tagasi kui sai käidud, vahepeal vajus ära, eelmise aasta juunis lõpetasin ajateenistuse – siis oli vast ka eluvorm. Nüüd olen aastaga tsipa käest ära lasknud värgi. Peale sõda kaalusin 83kg!
Nii nüüd sisu juurde:
Käivitasin aktiivselt projekti 2008 rannahooajaks keha trimmi.
Algatuseks treenin ennast nende samade ALGAJATE treeningkavadega, mis leiduvad selle portaali lehel. Neid mõlemaid algaja kavasid teen vaheldumisi. Enne alustamist 10min rattal sooja. Hommikuti käin ca 3x nädalas jooksmas nii 30-60min.
Peale jõusaali 10-15min rahulikku ujumist ja siis sauna kui aega on.
Hetkel puudub igasugune toitumiskava ning ma olen juba lugenud jah, et 1. ja kõige tätsam on toitumine paika saada. Ma siiski üritan regulaarselt ja korralikult toituda.
Kui kaua peaks tegema seda algaja kava?
Kas peaksin laskma teha personaalse kava või piisab ka nendest?
Millal ja miks peaksin alustama proteiini kasutamist ja millist?
Soovitage kellel peaks laskma teha toitumiskava? Fred Antson ja Kalmus on mõttest läbi käinud. – Kumb on parem?
Üleüldiselt oskab äkki keegi midagi soovitada, mis võiks abiks tulla.
Kuidas on selle jooksmise ja ujumisega – eriti tahaks teada kas tasub ujuda peale jõutrenni? Täna jooksin ja õhtul saalis olid reie lihased veits valusad, seega häiris veits jalapressi lükata.
Ning mingisuguseid targutavad kommentaarid võiks parem üldse jätta kirjutamata.
Tänud!
PS. Kui palju need Antsoni ja Kalmuse viisidid maksavad? Ainult toidukava tegemine. Kas kellelgi on infot ka kui pikk neil see ootejärjekord olla võiks?
september 10, 2007 at 7:51 p.l. #124942erik182
Membertee 2 nädalat kõige rohkem algajate kava…
proteiini ära kyll nyyd kohe sööma hakka..
ennem siiski toitumine korda..
aga loe foorumeid toitumise kohta ja sealt leiad kindlaasti targemax..
september 11, 2007 at 6:54 e.l. #124980salver
MemberÜldiselt soovitatakse kavasid vahetada 2 kuu tagant, aga keegi ei keela ka seda tihedamini teha.
Mõni vahetab igal treeningkorral harjutusi ja treenib lihaseid erinevas järjekorras. Isegi olen mõnikord teind nii, et kui peaks olema selja päev aga lailihas veits kange ja valus eelmisest korrast, võtan ette hoopis rinna, mis rohkem ornungis.
Siin faoorumi kavade juures on ka soovitused, kui mitu korda nädals tuleks kava läbi teha, samuti iga kava lõpus soovitused aeroobse treeningu kohta. Kui see ujumine on selline rahulik ja pulssi kõrgele ei aja, on see küll omal kohal.
Toitumiskava koostaja koha pealt on küll raske soovitusi jagada. Ühte teisele eelistades on vaja enne läbi proovida erinevad kavad ja testida neid sarnastes olukordades, mille järel saab alles objektiivse hinnangu anda. Eks sa vist sisetunde järgi pead otsustama, kelle valid. Muidugi kulturistide enda kogemused maksavad ka midagi
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>september 11, 2007 at 7:52 e.l. #124920Capricorn
MemberKui eesmärgiks on kaalu alandada, siis peab proteiini ja süsivesiku pulbrite kasutamisega ettevaatlik olema, eriti just sel juhul kui kindel toitumiskava puudub, sest need sisaldavad üsna palju kaloreid. Samas ega ei peagi neid kasutama ja päris alguses (vähemalt mõned kuud) polegi eriti mõtet.
Algajate kava järgi (enam-vähem) tegin paar kuud, siis hakkasin tegema kaheks jaotatud kava (seda tegin kahte erinevat moodi) ning tasapisi teen nüüd ka 3-ks jaotatud kava (mõnikord kaheks, mõnikord kolmeks). Tegelikult kui mõnda aega juba treeninud oled ja siin saidil palju lugenud nii foorumit kui artikleid, siis varsti oskad ehk ka ise mingi kava enda jaoks koostada.
Kasutan Marek kalmuselt saadud toitumiskava, kava saad kätte 24 tunniga. Kui seda järgida suudad (mis, ütleme ausalt, on alguses väga raske), siis kindlasti ka saavutad oma eesmärgi. Ma kaalusin enne kava järgi toituma hakkamist 96 kg ja juba u. 2 kuud hiljem oli kaal 86,5 kg (nüüdseks on kaal jälle natuke suurenenud, aga see pole nö. kava ja selle koostaja süü.
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>) -
AutorPostitused
- You must be logged in to reply to this topic.