Nutritiopedia.com
- This topic has 108 replies, 21 voices, and was last updated 14 years, 2 months tagasi by
AlanBStard.
-
AutorPostitused
-
juuni 27, 2011 at 11:34 e.l. #12870
Robert Nool
MemberTere, Fitnessistid,
Jagan teiega nüüd esmakordselt uut lehekülge, mille kallal palju tööd on tehtud.
http://www.nutritiopedia.com on lehekülg, kus ilmuvad artiklid korrektsest toitumisest, elustiilist ning treeningust. “Korrektse” all ei pea ma silmas seda, mida üksnes artiklite autorid õigeks peavad, vaid seda, mida sõltumatud teadusuuringud näitavad ning ka teised sõltumatud uurijad, kes suurt pilti näha suudavad, avastanud on.
Treeningust on juttu kõige vähem, sest korrektsest sooritamisest on väga palju variatsioone, millest paljusid ei saa otseselt valeks nimetada. Treeningus on niivõrd palju iseärasusi, mis ühele mõjub, teisele mitte. Toitumine on tunduvalt komplitseeritum.
Autoritena kirjutame antud hetkel mina ja Fred Antson, kes siinsetele foorumlastele piisavalt tuntud peaks olema. Kõik kirjutised on inglise keeles. Tänapäeval peaksid enamus inglise keelt oskama, kuid kui tekib tungiv vajadus kirjutised eesti keelde tõlkida, siis ehk jõuate omavahel selles osas kokkuleppele.
Oleme üritanud tekstid piisavalt lihtsas keeles kirjutada, et need võimalikult paljudele, kellel inglise keel emakeel ei ole, arusaadavad oleksid, kuid spetsiifilist terminoloogiat on sellest hoolimata piisavalt palju sisse lipsanud. Lugege ning andke tagasisidet.
Lehekülg sai alguse, sest juba aastaid küsivad mu tuttavad pidevalt toitumis- ja treeningnõu ning individuaalselt kõigile pidevalt nõu anda (eriti kui vähesed neist seda lõpuks järgima asuvad) on kurnav. Hetkel, mil tundsin, et suur pilt, mis toitumist puudutab, on piisavalt koos, asusin asja kallale ning lehekülg on nüüd mõnda aega üleval olnud ning täiendust saanud.
Otsustasin kohe, et proovin ka Fredi sellesse projekti kaasata, sest meie tõekspidamised kattuvad vähemalt 98% ulatuses. Fred oli tegelikult mu esimene treener, kes mind toitumisega aitas, kui 17-aastasena 2004. aastal fitnessis võistelda otsustasin. Selle koostöö tulemusena tekkis mul huvi toitumise teaduslike tagamaade vastu ning olen end sellest ajast peale pidevalt täiendanud ja õpitut enda ja teiste peal katsetanud.
Hetkel on artikleid vaid paari lehekülje jagu, kuid katsume kodulehe sisu pidevalt täiendada. Praegu, mil materjali vähem on, on hea end selle kõigega kurssi viia.
Usun, et lehekülg on sobiv nii algajatele kui edasijõudnutele, kes soovivad tulemusi kiiremini saada ning seejuures enda elukvaliteeti parandada ja tervem olla. Vajalik on üksnes inglise keele oskus.
” srcset=”/uploads/emoticons/tongue@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Siin on viimane maadmurdev artikkel kolesteroolist ja küllastunud rasvadest, mille autoriks on Fred: http://www.nutritiopedia.com/2011/06/about…nd-cholesterol/
Loodan, et kõik leiavad leheküljelt endale midagi sobivat.
Liituge ka Nutritiopedia Facebooki leheküljega, et kõigega jooksvalt kursis püsida.
Parimate soovidega,
Robert Nool
juuni 27, 2011 at 12:05 p.l. #30652347
MemberTore ettevõtmine ja looan, et seda saadab edu! Ainsa kommentaarina ütleks, et paljudele inglise keelt võõrkeelena rääkivatele inimestele tundub siiski suht spetsiifiline jutt väsitav ning tihti ei suudeta artiklit korralikult läbi lugeda. Nii võiks kaaluda iga artikli lõppu lühikese, bulletpointidega kokkuvõtte kirjutamist, mis võtab kogu asja kiirelt kokku ning annab lisamotivatsiooni artikkel veelkord täie tähelepanuga läbi lugeda.
juuni 27, 2011 at 1:52 p.l. #306527rait83
Memberkeegi võiks sellest artilist väikse eestikeelse kokkuvõtte teha
juuni 27, 2011 at 3:26 p.l. #306533nightq
MemberInimesed, õppige parem keel selgeks, tulevikus kergem.
” srcset=”/uploads/emoticons/tongue@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>juuni 27, 2011 at 4:04 p.l. #30653447
MemberInimesed, õppige parem keel selgeks, tulevikus kergem.
” srcset=”/uploads/emoticons/tongue@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Asi pole ainult keeleoskuses. Paljud peavad sama teksti isegi eesti keeles liiga raskesti hoomatavaks ja ei suuda/viitsi artiklit läbi lugeda. Kokkuvõte (samas keeles, milles on artikkel kirjutatud) suurendab oluliselt artikli loetavust. On olnud tööalaseid kogemusi sedasorti probleemidega.
juuni 27, 2011 at 4:40 p.l. #306538nightq
MemberNojah, ma ise olen harjunud keskmisest keerulisemaid (akadeemilisi) tekste lugema, aga kokkuvõtted on alati toredad
” srcset=”/uploads/emoticons/tongue@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>juuni 27, 2011 at 5:06 p.l. #306543ROtter
MemberThe web site was created and is maintained by Robert Nool who resides in a small county in Western Europe, called Estonia.
http://en.wikipedia.org/wiki/Eastern_Europe
Mitte, et ma noriksin, aga mainin tõe huvides, et lihtsalt mitte häbisse jääda, kui sellist asja ajada.
juuni 27, 2011 at 8:18 p.l. #306582nightq
MemberMa ütleksin, et asume täpselt Põhja-Euroopa piiri peal, sest meil on Skandinaaviaga märksa rohkem ühist, kui idabloki riikidega.
juuni 27, 2011 at 9:36 p.l. #306590protein_pets
MemberKa minu poolt + kirja, läheb bookmarkide alla. Aga soovitaks kasutada rohkem illustreerivaid vahendeid – sellist pikka teksti tavainimene vaevalt lugema hakkab.
” srcset=”/uploads/emoticons/tongue@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>juuni 27, 2011 at 10:27 p.l. #306592gmaster
MemberMa ütleksin, et asume täpselt Põhja-Euroopa piiri peal, sest meil on Skandinaaviaga märksa rohkem ühist, kui idabloki riikidega.Kahju ainult et meie ainsad oleme, kes seda usuvad
” srcset=”/uploads/emoticons/tongue@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>juuni 28, 2011 at 2:35 e.l. #306594AlanBStard
ModeratorKahju ainult et meie ainsad oleme, kes seda usuvad
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>See kehtib päris paljude asjade kohta.
Kui tahad veendumusi mujalt sisse osta, siis kogu komplekti kaupa
” srcset=”/uploads/emoticons/tongue@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>juuni 28, 2011 at 5:15 e.l. #306599ROtter
Memberhttp://www.nutritiopedia.com/2011/06/about…nd-cholesterol/
Kus on viited kirjandusele, uuringutele? Ilma nendeta on piki päid ja jalgu saamine kindlustatud.
juuni 28, 2011 at 5:34 e.l. #306600Arnold
MemberTubli töö Robert, jätka samas vaimus!
P.S. Neile kes ei viitsi keelt õppida: kasutage tõlke mootoreid, kui jääb arusaamatuks, võtke sõnastikud appi
” srcset=”/uploads/emoticons/tongue@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>juuni 28, 2011 at 6:00 e.l. #306601Robert Nool
MemberThe web site was created and is maintained by Robert Nool who resides in a small county in Western Europe, called Estonia.http://en.wikipedia.org/wiki/Eastern_Europe
Mitte, et ma noriksin, aga mainin tõe huvides, et lihtsalt mitte häbisse jääda, kui sellist asja ajada.
Tegelikult teadsin seda kirja pannes, et ametlikult pesitseme Ida-Euroopas, kuid oleme tõepoolest niivõrd piiri peal ning mina tunnen, et mul on ühist rohkem põhja-, kui ida-eurooplastega, seega panin selle ka sel kujul kirja. Muidugi on vaieldav, kas veebisaidil, mis teaduslikku informatsiooni kokkuvõtlikult vahendab ja tõlgendab, on õige informatsiooni enda tunnete järgi voolida, kuid selles geograafilises küsimuses tegin möönduse, sest paljud ei tea endiselt Eestist midagi ning Ida-Euroopaga seonduvad vähem haritud peades mitte nii positiivsed emotsioonid kui Põhja-Euroopaga. Seega, las see praegu olla nii.
juuni 28, 2011 at 6:06 e.l. #306603Robert Nool
MemberKa minu poolt + kirja, läheb bookmarkide alla. Aga soovitaks kasutada rohkem illustreerivaid vahendeid – sellist pikka teksti tavainimene vaevalt lugema hakkab.
” srcset=”/uploads/emoticons/tongue@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Olen nõus. Katsusin algusest peale meeles pidada, et tekst kuiv ja igav ei oleks, vaid pigem pisut meelelahutuslik. Teadust tõlgendavat teksti on omaette kunst meelelahutuslikuks teha, kuid lugege ka eelnevaid artikleid, mille autor mina olen, ning andke teada, kuidas siiani välja on tulnud.
Tulevikus on plaanis asi märgatavalt videopõhisemaks teha, sest olgu tekst ükskõik kui põnev, raske on süsivesikutest punnis keha ja mõistust sellele konsentreeruma sundida. : ))
Pealegi, YouTube teeb külastajate poolest ükskõik millisele tekstisaidile silmad ette. Siin on üks põnev viide NY Times’i artiklile, mis 2010. aastal vaadatud videod numbritesse pani. Asi on ikka hirmus aukartust äratav: http://bits.blogs.nytimes.com/2011/01/14/2…mbers/?emc=eta1
-
AutorPostitused
- You must be logged in to reply to this topic.