Nõuandeid noorele kulturismi huvilisele?
- This topic has 34 replies, 10 voices, and was last updated 12 years, 8 months tagasi by
Kristo0000.
-
AutorPostitused
-
juuni 9, 2013 at 3:00 p.l. #344812
Kang08
MemberEi ole kõik sellised, biitsad saavad hea koormuse barbell rowist ja lõpuks teen lihtsalt hantlitega, aga triitsad jäid puutumata, sest pole sellist võimalust. Hetkel käin lihtsalt kooli treeningsaalis, kus on ainult surumispink ja hantlid. Läheb raskeks. Järgnevatel päevadel hakkan käima korralikus jõusaalis. Ma ei tea mida sa hantli tõmba all mõtled, aga 22kg jah. Üks jalg pingil ja vastaspoole käsi tõmbab hantli maast rinnani. Lendamised on teisel ülakeha päeval.
Triitsa teeb nagu nalja ühe kangiga – nt.kitsalt surumine ja prantsuse surumine.Seljale lisaks lõuatõmbed.Ja kui ühe 22se hantliga jõuad küljele tõmbeid teha,siis 30se kangiga vastu kõhtu tõmmete puhul tundub,et raskus liiga väike seal.Rinnale teeks sinu puhul 1 horisontaalse surumise (lamades/hantlitega),ühe positiivsel kaldel ja ühe lendamis harjutuse otsa.Vahest ka rööbaspuud sisse kompunnida.
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>juuni 9, 2013 at 3:18 p.l. #344814Kristo0000
MemberTriitsa teeb nagu nalja ühe kangiga – nt.kitsalt surumine ja prantsuse surumine.Seljale lisaks lõuatõmbed.Ja kui ühe 22se hantliga jõuad küljele tõmbeid teha,siis 30se kangiga vastu kõhtu tõmmete puhul tundub,et raskus liiga väike seal.Rinnale teeks sinu puhul 1 horisontaalse surumise (lamades/hantlitega),ühe positiivsel kaldel ja ühe lendamis harjutuse otsa.Vahest ka rööbaspuud sisse kompunnida.
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Tänan nõuande eest. Üritan tänase päeva lõpuks panna kokku ülakeha treeningkava ja siis teile seda näidata. 30-se kangiga vastu kõhtu tõmmetest tundub, et sa oled millestki valesti aru saanud. Ei tõmba vastu kõhtu, seisan püsti, käed tõusevad koos kangiga kaelani ja siis alla tagasi.
juuni 9, 2013 at 3:29 p.l. #344816Kang08
Member30-se kangiga vastu kõhtu tõmmetest tundub, et sa oled millestki valesti aru saanud. Ei tõmba vastu kõhtu, seisan püsti, käed tõusevad koos kangiga kaelani ja siis alla tagasi.
Nojaa,ma lugesin sul sealt barbell row välja ja mõtlesin seda harjutust.Selle praeguse harjutuse võiksidki asendada minu pakutud “barbell rowga”,või t-kangi tõmmetega.
juuni 9, 2013 at 3:31 p.l. #344817Kristo0000
MemberNojaa,ma lugesin sul sealt barbell row välja ja mõtlesin seda harjutust.Selle praeguse harjutuse võiksidki asendada minu pakutud “barbell rowga”,või t-kangi tõmmetega.
Vabandust, vabanudst. Ajasin barbell rowi barbell curliga segamini. Ja trenni lõpuks tegin ka 3×8 dumbbell curl, raskuseks oli 13kg
juuni 9, 2013 at 3:35 p.l. #344818Kang08
MemberÜhesõnaga,pane kava kokku ja siis arutleb.Hetkel pudru ja kapsad
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>juuni 9, 2013 at 3:40 p.l. #344819Kristo0000
MemberÜlakeha treeningu mõtlesin sellise :
Algatuseks soojendus
Rinnalt surumine 4×8
Military press 3×10
Dumbbell press 4×8
Incline dumbbell press 4×8
Dumbbell flyes 3×10
French bench press 3×8
Barbell rows 4×8
Dumbbell curls 3×8
Barbell curls ( Dropset ) 4x max (Ilma puhkusetta, iga seeriaga raskuseid väiksemaks)
Lõuatõmbed 4×8
KardioEDIT: Raskused vaatan homme jõusaalis ja panen siia kirja. Alakeha kava tuleb varsti.
juuni 9, 2013 at 4:44 p.l. #344823Kang08
MemberÜlakeha treeningu mõtlesin sellise :
Algatuseks soojendus
Rinnalt surumine 4×8
Military press 3×10
Dumbbell press 4×8
Incline dumbbell press 4×8
Dumbbell flyes 3×10
French bench press 3×8
Barbell rows 4×8
Dumbbell curls 3×8
Barbell curls ( Dropset ) 4x max (Ilma puhkusetta, iga seeriaga raskuseid väiksemaks)
Lõuatõmbed 4×8
Kardio
EDIT: Raskused vaatan homme jõusaalis ja panen siia kirja. Alakeha kava tuleb varsti.
Jama kuidagi…..
Ma lambist puusalt…
1 päev:rinnalt surumine,pos kaldega surumine,lendamine/rööbaspuu,lõuatõmme,hantli tõmme küljele,biits kangiga,….
2.päev:military press,kitsalt surumine/prantsus,lõuatõmme,kangi tõmme vastu kõhtu,biits hantlitega….
1.päev :kükk,sirgete jalgadega tõmme
2.päev :jõutõmme,jalapress,säär
Neid variante on palju muidugi……
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Ja mis nende ingl.keelsete nimetustega on,noored üldse eesti keelt ka kasutavad veel w
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″> Mõnes teises foorumis ka loed teksti,siis pooled sõnad lauses ingl.keeles et “fancy” oleks v ma ei tea mis eesmärk sellel on.
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>juuni 9, 2013 at 4:48 p.l. #344825Kristo0000
MemberJama kuidagi…..
Ma lambist puusalt…
1 päev:rinnalt surumine,pos kaldega surumine,lendamine/rööbaspuu,lõuatõmme,hantli tõmme küljele,biits kangiga,….
2.päev:military press,kitsalt surumine/prantsus,lõuatõmme,kangi tõmme vastu kõhtu,biits hantlitega….
1.päev :kükk,sirgete jalgadega tõmme
2.päev :jõutõmme,jalapress,säär
Neid variante on palju muidugi……
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Ja mis nende ingl.keelsete nimetustega on,noored üldse eesti keelt ka kasutavad veel w
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″> Mõnes teises foorumis ka loed teksti,siis pooled sõnad lauses ingl.keeles et “fancy” oleks v ma ei tea mis eesmärk sellel on.
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Tänud, hakkan homme sellise rutiiniga tegelema siis. Aga nagu varem mainitud, ütlen harjutused inglise keeles, sest ei tea kuidas neid eesti keeles kutsutakse. Enamus harjutused olen teada saanud youtubest ja bodybuilding.com leheküljelt, mis on inglisekeelne..
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>EDIT: Kuidas selle jõutõmbega on? Olen lugenud et soovitatakse teha ainult üks seeria suurte raskustega. Kas see on kasulik? Või teen ikka 4×8 või 3×10?
juuni 9, 2013 at 5:14 p.l. #344826Kang08
MemberEDIT: Kuidas selle jõutõmbega on? Olen lugenud et soovitatakse teha ainult üks seeria suurte raskustega. Kas see on kasulik? Või teen ikka 4×8 või 3×10?
Noo soojendusseeriad alla ikka ja siis vaatad.Vahest teed püramiidi,vahest 5×5,vahest võid 4×8 või 3×10 ka teha,ära ole hetkel nendes seeriates ja kordustes liialt kinni.Soojendus alla ja tehnika püüa paigas hoida.Ise hetkel nt tõmmet raskelt üldse ei tee.6ne seeria,lisan raskust,6ne seeria,jälle lisan jne.Mingi 4-6 seeriat tuleb.Aga ja aeg-ajalt vahetad lähenemist ja katsetad.Võimalus, et ühel nädalal teed küki raskema,tõmbe kergema,järgmine nädal vastupidi.Variante on.
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>juuni 10, 2013 at 10:30 e.l. #344852Rain 6 kanget
MemberKava – jälle näen, et on hakatud jalgratawst leiutama. kuidas oleks näiteks siit lingilt: http://www.fitness.ee/treeningkavad avanevate kavadega? vahest leiad midagi. Kui parajasti mingit harjutust sinu saalis teha ei saa, siis minu mäletamist mööda sinu vanuses olin ma läbinud juba anatoomia õppekava koolis – sealt tead, mida mis lihas teeb ja mida liigutab
” srcset=”/uploads/emoticons/wink@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″> saad muuta mõningaid harjutusi selles kavas.Jõutõmbest ja kükist. Kui hakkad neid tegema, siis pead olema väga kindel, et teed õige tehnikaga. mida suuremaks läheb raskus, seda vigastuste altimaks muutub keha seoses vale tehnikaga. loodetavasti on Hiiumaal olemas mõni isik saalis, kes oskab sind tõesti alguses juhendada, et teeksid kõik õigesti ja endale viga ei teeks.
Käesoleval ajahetkel, nagu kirjutas ka Kristjan Johannes, mõtle pigem tõesti lihasmassi lisamisele – sul loomulikult hormoonide tootmine laes ja peaksid saama lihaskasvu. See baas, mille oled teinud omale alla kasvueas (ka praegu on sul kasvuiga), kestab kogu järgneva elu. seega, unusta dieeditamine ja hakka sööma
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>juuni 10, 2013 at 12:53 p.l. #344854Kang08
MemberJõutõmbest ja kükist. Kui hakkad neid tegema, siis pead olema väga kindel, et teed õige tehnikaga. mida suuremaks läheb raskus, seda vigastuste altimaks muutub keha seoses vale tehnikaga. loodetavasti on Hiiumaal olemas mõni isik saalis, kes oskab sind tõesti alguses juhendada, et teeksid kõik õigesti ja endale viga ei teeks.
Muidu kõik õige mida räägid,aga minu seisukoht on ,et tõmmet ja kükki ei tohiks karta.Pmt kui raskus tõuseb ,siis võib ennast kas või biitsa curlides või rinnalt surudes vigaseks teha.Pigem olekski tarvis kasutada selliseid baasharjutusi,mis annavad kehaliselt hea põhja,tugevdavad selja- ja kerelihaseid,mis on paljude teiste harjutuste sooritamise ajal mängus.Raskused muidugi alguses sellised,et vorm ei kannata.Teema algataja võib abi küsida saalis mõnelt targemalt,või siis oma tehnikat filmida ja analüüsida.Youtube on ka abiks,seal igasugust head materjali.
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>juuni 10, 2013 at 1:00 p.l. #344855Rain 6 kanget
MemberMuidu kõik õige mida räägid,aga minu seisukoht on ,et tõmmet ja kükki ei tohiks karta.Pmt kui raskus tõuseb ,siis võib ennast kas või biitsa curlides või rinnalt surudes vigaseks teha.Pigem olekski tarvis kasutada selliseid baasharjutusi,mis annavad kehaliselt hea põhja,tugevdavad selja- ja kerelihaseid,mis on paljude teiste harjutuste sooritamise ajal mängus.Raskused muidugi alguses sellised,et vorm ei kannata.Teema algataja võib abi küsida saalis mõnelt targemalt,või siis oma tehnikat filmida ja analüüsida.Youtube on ka abiks,seal igasugust head materjali.
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Kui mu jutt tähendas seda, et ärgu ta neid kahte harjutust tehku, siis said valesti aru – pidasin silmas õiget tehnikat, mis on neil harjutustel oluline. muuseas, rinnalt surumine smauti kolme baasharjutuse seas
” srcset=”/uploads/emoticons/wink@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>juuni 10, 2013 at 1:04 p.l. #344856Kang08
MemberKui mu jutt tähendas seda, et ärgu ta neid kahte harjutust tehku, siis said valesti aru – pidasin silmas õiget tehnikat, mis on neil harjutustel oluline. muuseas, rinnalt surumine smauti kolme baasharjutuse seas
” srcset=”/uploads/emoticons/wink@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Samuti on baasharjutus barbell curl,aga see selleks,see oli näitena toodud lihtsalt.
” srcset=”/uploads/emoticons/wink@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″> Ok peace
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>juuni 10, 2013 at 1:13 p.l. #344857AlexUuetalu
MemberBarbell curl ei ole baasharjutus. Baasharjutused hõlmavad korraga töösse mitut liigest: kükk, rinnalt surumine, jõutõmme, lõuatõmme jne.
juuni 10, 2013 at 1:23 p.l. #344858Kang08
MemberBarbell curl ei ole baasharjutus.
No kui suurema raskuse korral veidi puusadega kaasa aitad,siis läheb juba baasharjutuse alla
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″> Kui täiesti tikksirgelt teha siis jah.Lähenemise küsimus rohkem
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>….ja ei propageeri siin mingit kehva vormi…
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″> -
AutorPostitused
- You must be logged in to reply to this topic.