Nõuandeid noorele kulturismi huvilisele?
- This topic has 34 replies, 10 voices, and was last updated 12 years, 8 months tagasi by
Kristo0000.
-
AutorPostitused
-
juuni 9, 2013 at 9:44 e.l. #25082
Kristo0000
MemberTervist!
Olen 15 aastane koolipoiss suure huviga kulturismi vastu. Tean, et olen selleks veel liiga noor, aga tahaksin lihtsalt saada mõndasid nõuandeid näiteks toitumise,rutiinide või toidulisandite kohta.
Kaal – 71kg
Pikkus – 182cm
Keha rasv – 14%
Käin jõusaalis 4-5 korda nädalas
Rutiin : Esmaspäev – alakeha
Teisipäev – ülakeha
Kolmapäev – alakea
Neljapäev – ülakeha
Reede – puhkus
Laupäev – puhkus
Pühapäev – ülakeha
Toitun hetkel ~ 2200 kalorit päevas
Toidulisanditest kasutan universal kreatiini ja gold standard 100% whey valgupulbrit.
Pildid lisan hiljem.
Kristo
juuni 9, 2013 at 9:49 e.l. #344788gmaster
MemberMa loen siit välja, et sul on 5 trenni järjest.. kas poleks mõtekam kuskile vahele vaba päev panna?
juuni 9, 2013 at 9:50 e.l. #344789Invention
MemberMa ei tea, kas see oleks loogiline, aga minu arust võiks 1 puhkepäev veel olla. Või siis vähemalt see üks puhkepäev viia mujale. 5 päeva järjest on ikka päris karm trenni teha
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>EDIT: Kui juba gmaster sama soovitab, siis ma ei saa väga mööda panna.
Kalorite koguse järgi oled sa praegu dieediperioodil, mitte ei kasvata lihast… Ongi see su eesmärk? Mis muidugi on veel vaieldav, miks sa juba kreatiini kasutad? Sul kasvab lihas praegu ilma selletagi ikka metsiku kiirusega. Lisaks ei tundu eriti loogiline raisata kreatiini-efekti dieedi ajal, kui sa pole just eriti edasijõudnu. Ei tea, kas siiski on mõtet dieedi ajal kreatiini tarbida…
juuni 9, 2013 at 9:54 e.l. #344790Tim.
MemberTundub, et sul suht standard 2+1 treeningsüsteemi soov siis äkki ka järgi seda. Tee ülakeha+alakeha ja peale seda puhka üks päev ning siis uuesti. Kui sul pole just mingi põhjus miks sa reedeti-laupäeviti trenni ei taha teha?
juuni 9, 2013 at 9:58 e.l. #344791Kristo0000
MemberPole põhjust miks reedeti laupäeviti trenni ei tee, aga jama on selles, et elan hiiumaal ja siin pole korralikku jõusaali. Alakeha treeningu jaoks pean hääletama ~30km et minna teise jõusaali. Ülakeha jaoks käin kohaliku kooli treeningsaalis. Aga siis kui kool hakkab, saan hakata käima paremas jõusaalis, kus on terve keha treenimiseks kõik vajalik olemas. Panen reedese puhkepäeva kolmapäeva peale siis?
juuni 9, 2013 at 10:01 e.l. #344792strato
MemberMa ei tea, kas see oleks loogiline, aga minu arust võiks 1 puhkepäev veel olla. Või siis vähemalt see üks puhkepäev viia mujale. 5 päeva järjest on ikka päris karm trenni teha
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>EDIT: Kui juba gmaster sama soovitab, siis ma ei saa väga mööda panna.
Kalorite koguse järgi oled sa praegu dieediperioodil, mitte ei kasvata lihast… Ongi see su eesmärk? Mis muidugi on veel vaieldav, miks sa juba kreatiini kasutad? Sul kasvab lihas praegu ilma selletagi ikka metsiku kiirusega. Lisaks ei tundu eriti loogiline raisata kreatiini-efekti dieedi ajal, kui sa pole just eriti edasijõudnu. Ei tea, kas siiski on mõtet dieedi ajal kreatiini tarbida…
Mis mõte on kreatiini kogu aeg mitte kasutada?
juuni 9, 2013 at 10:02 e.l. #344793Invention
MemberMa ei olegi kindel selles, see lihtsalt ei tundu mulle loogiline. Võibolla pole see õige. Mõte liikus selles suunas, et kui niikuinii lihast ei kasvata, miks seda kasutada?
juuni 9, 2013 at 10:02 e.l. #344794Kristo0000
Kreatiine tarbimise suveks lõpetasin. Üritan saada hetkel rasva % madalamaks ja peale suve massi vaikselt juurde koguma.
juuni 9, 2013 at 10:04 e.l. #344795Kang08
MemberPanen reedese puhkepäeva kolmapäeva peale siis?
Ise teeks 2 alakeha,2 ülakeha nädala peale.
juuni 9, 2013 at 10:06 e.l. #344796Kristo0000
MemberIse teeks 2 alakeha,2 ülakeha nädala peale.
Näiteks sellise? Esmaspäev – ülakeha Teisipäev – alakeha Kolmapäev – puhkus Neljapäev – ülakeha Reede – alakeha Laupäev, Pühapäev puhkus
juuni 9, 2013 at 10:07 e.l. #344797Kang08
MemberNäiteks sellise? Esmaspäev – ülakeha Teisipäev – alakeha Kolmapäev – puhkus Neljapäev – ülakeha Reede – alakeha Laupäev, Pühapäev puhkus
See on jah päris loogiline
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>juuni 9, 2013 at 11:50 e.l. #344800Kristjan-Johannes Konsap
MemberTervist!
Olen 15 aastane koolipoiss suure huviga kulturismi vastu. Tean, et olen selleks veel liiga noor, aga tahaksin lihtsalt saada mõndasid nõuandeid näiteks toitumise,rutiinide või toidulisandite kohta.
Parim nõuanne: don’t do it! Vali golf või muu spordiala, kus raha ka liigub!
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Kui oled fanaatiline noor nagu enamik, siis mina oma ja teiste kogemuste põhjal soovitaksin keskenduda arengule, mitte trennile. Ehk kedagi ei koti (võistlustel), kui palju sa nädalas trenni teed või jõusaalis aega viidad. Loeb tulemus! Kui raskused pidevalt ei suurene ja lihasmass ei kasva, siis on jama. Peab treenima targalt, mitte palju!
Alati pole vajalik mingi oksendamiseni superseeria, aga ka mitte väikse raskusega 20 seeriat sipsimine.
Vajalik on töötavat kava ja järjekindlust. Arenguhüpe ei tule üleöö, samas peaks treening mingites parameetrites siiski pidevalt muutuma.
Teine nõuanne ühtib paljuski esimesega. Enamik ületähtsustab toitumist, nagu on öelnud ka Indrek Otsus raamatus “Kulturism ja Fitness”.
Jälgi, et saaksid piisavalt valke, rasku, süsivesikuid, samas ei pea grammi pealt mõõtma ja üle mõtlema. Ehk osta kohupiima ja mune ja muud vajalikku, mida kätte saad. Aga ära raiska raha a la granaatõunale samal ajal kui enda aias õunad kasvavad, sest esimeses pidi olema õudsalt palju kasulikke aineid. Mis ma tahan öelda, et need imetillukesed kasutegurid ei taga arengut, kui suures plaanis on asjad paigast. Näiteks pole oluline, kas sa sööd kalkuni, kana või broileri liha. Po**ui see aminohappelise koostise väike erinevus. Või raiskad raha pruunile riisile kui võiksid süüa ema tehtud kaerahelbeputru…
Kõige tähtsam siinkohal on saada täis päevane toitainete kogus!
TRENN paneb lihase kasvama, mitte toitumine. Toitumine aga kas soosib või takistab trenniga saavutatud efekti avaldumist. Ehk tee endale selgeks, mis on efektiivne mahu hulk, intensiivus ja sagedus treeningul. Jälgi, et treeningud progresseeruksid.
Aga toitumise kohta nii palju, et baasainevahetuse kalkulaator annab su vajalikuks kaloraažiks 2600 kcal. Süsivesikudi nt 50%, rasvu 30% ja valke 20% kaloraažist. 2200ga peaksid jah paarsada grammi nädalas kaalust alla võtma, aga kas see on mõttekas, kui sa kaalud 71 kg 182 kgse pikkuse juures? Kasvueas pane rõhku kasvamisele, mitte rannas neiudele sikspäki demonstreerimisele.
” srcset=”/uploads/emoticons/wink@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Lisaks veel, et ära raiska liiga palju raha toidulisanditele. Need moodustavad samamoodi vaid mingi väikse protsendi suurest pildist ja suurem vahe avaldub ka vaid siis, kui kõik muu on paigas. Mingi elementaarne valgupulber võib muidugi olla. See ei pruugi minna kallimaks kui pakk magusat kohupiima pärast trenni.
Kogu see postitus on kirjutatud heas usus, et sellest võiks sulle kasu olla ja selle eesmärk pole sind kritiseerida, vaid et sa ei teeks samu vigu, mida enamik algajaid. Teinekord on lihtsalt resoluutne väljaütlemine vajalik, et point kohale jõuaks.
Et foorumlased saaksid sind rohkem aidata, võiksid siia panna oma täpse kava(harjutused, seeriate arv jne) pluss täpse toitumise (mis kell, mida ja kogused).
Edu.
juuni 9, 2013 at 12:18 p.l. #344803Kristo0000
MemberParim nõuanne: don’t do it! Vali golf või muu spordiala, kus raha ka liigub!
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Kui oled fanaatiline noor nagu enamik, siis mina oma ja teiste kogemuste põhjal soovitaksin keskenduda arengule, mitte trennile. Ehk kedagi ei koti (võistlustel), kui palju sa nädalas trenni teed või jõusaalis aega viidad. Loeb tulemus! Kui raskused pidevalt ei suurene ja lihasmass ei kasva, siis on jama. Peab treenima targalt, mitte palju!
Alati pole vajalik mingi oksendamiseni superseeria, aga ka mitte väikse raskusega 20 seeriat sipsimine.
Vajalik on töötavat kava ja järjekindlust. Arenguhüpe ei tule üleöö, samas peaks treening mingites parameetrites siiski pidevalt muutuma.
Teine nõuanne ühtib paljuski esimesega. Enamik ületähtsustab toitumist, nagu on öelnud ka Indrek Otsus raamatus “Kulturism ja Fitness”.
Jälgi, et saaksid piisavalt valke, rasku, süsivesikuid, samas ei pea grammi pealt mõõtma ja üle mõtlema. Ehk osta kohupiima ja mune ja muud vajalikku, mida kätte saad. Aga ära raiska raha a la granaatõunale samal ajal kui enda aias õunad kasvavad, sest esimeses pidi olema õudsalt palju kasulikke aineid. Mis ma tahan öelda, et need imetillukesed kasutegurid ei taga arengut, kui suures plaanis on asjad paigast. Näiteks pole oluline, kas sa sööd kalkuni, kana või broileri liha. Po**ui see aminohappelise koostise väike erinevus. Või raiskad raha pruunile riisile kui võiksid süüa ema tehtud kaerahelbeputru…
Kõige tähtsam siinkohal on saada täis päevane toitainete kogus!
TRENN paneb lihase kasvama, mitte toitumine. Toitumine aga kas soosib või takistab trenniga saavutatud efekti avaldumist. Ehk tee endale selgeks, mis on efektiivne mahu hulk, intensiivus ja sagedus treeningul. Jälgi, et treeningud progresseeruksid.
Aga toitumise kohta nii palju, et baasainevahetuse kalkulaator annab su vajalikuks kaloraažiks 2600 kcal. Süsivesikudi nt 50%, rasvu 30% ja valke 20% kaloraažist. 2200ga peaksid jah paarsada grammi nädalas kaalust alla võtma, aga kas see on mõttekas, kui sa kaalud 71 kg 182 kgse pikkuse juures? Kasvueas pane rõhku kasvamisele, mitte rannas neiudele sikspäki demonstreerimisele.
” srcset=”/uploads/emoticons/wink@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Lisaks veel, et ära raiska liiga palju raha toidulisanditele. Need moodustavad samamoodi vaid mingi väikse protsendi suurest pildist ja suurem vahe avaldub ka vaid siis, kui kõik muu on paigas. Mingi elementaarne valgupulber võib muidugi olla. See ei pruugi minna kallimaks kui pakk magusat kohupiima pärast trenni.
Kogu see postitus on kirjutatud heas usus, et sellest võiks sulle kasu olla ja selle eesmärk pole sind kritiseerida, vaid et sa ei teeks samu vigu, mida enamik algajaid. Teinekord on lihtsalt resoluutne väljaütlemine vajalik, et point kohale jõuaks.
Et foorumlased saaksid sind rohkem aidata, võiksid siia panna oma täpse kava(harjutused, seeriate arv jne) pluss täpse toitumise (mis kell, mida ja kogused).
Edu.
Tänan postituse eest, see oli väga abistav. Ma ei tee seda lihtsalt sellepärast, et naistele enda sixpacki rannas demonstreerida, vaid lõpptulemuse ja parema enesetunde pärast. Ma olen pool oma elu olnud paks ja see on ka põhjus miks ma ennast lõpuks kätte võtsin. Tean, et enda pikkuse kohta kaalun veel vähe, aga suve lõpuks üritan saada veel selle viimase peki maha ja peale seda bulkima hakata.Jõusaalis ma ei sibla lihtsalt ringi, tulemused on märgatavad. Siis kui ma trenni tegema hakkasin, käisin jõusaalis 2 korda nädalas, kuna kooli kõrvalt ei jätkunud lihtsalt aega. 2 kuuga langes kaal 75 kilo pealt 68.2 peale. Kõiki harjutusi mis iga päev teen ma ei hakka siia kirjutama, ehk teen kunagi blogi.
Kuid tänane trenn oli selline ( Vabandan, et ei oska enamustele harjutustele eestikeelseid nimesid anda)
Soojenduseks kerge boks ja rinnalt surumine 50% õigetest raskustest
RInnalt surumine 4×8 50kg ( Raskus on sellepärast nii väike, et pole väga kaua lükkand, alguses kui jõusaalis käima hakkasin ja rabelesin, sain õlavigastuse)
Dumbbell press 4x (10,10,8,6) 18kg
Incline dumbbell press 4x ( 12,10,8,5) 15kg
Military press 3×10 22.5 kg
Barbell rows 4x ( 10, 10, 8, 5) 30kg
Dumbbell pullover 3×10 14kg
Dumbbell rows 4×8 22kg
Lõpuks 3 seeriat m-100 kardiot.
Söön 5 korda päevas, 3 korralikku söögikorda, 2 snäkki.
Hommikusöök on tavaliselt umbes kell 10. Söön ühe banaani, kaks muna, kausitäie kaerahelbeputru ja tass rohelist teed ilma suhkruta.
Lõunasöök kell 3, peale trenni. Täna tegin : Pruun riis (100g), kanafilee (100g), tunde järgi brokkolit ja porgandit ja natukene kapsa ja tomati toorsalatit. Joogiks 30g valgupulbrit 250ml veega. 1 Banaan.
Õhtusöök on tavaliselt kell 8, söön tavaliselt riisi ja kana, tatart või kana, kana vaheldub vahel kalkuni või sealihaga. Köögiviljad ja pähklid. Väldin puuvilju. Vahel saab ka kartulit ja liha söödud või kana võisaia (täistera sai). Vahel teen ka kanafilee wrappe.
juuni 9, 2013 at 12:48 p.l. #344805Kang08
MemberKuid tänane trenn oli selline ( Vabandan, et ei oska enamustele harjutustele eestikeelseid nimesid anda)
Soojenduseks kerge boks ja rinnalt surumine 50% õigetest raskustest
RInnalt surumine 4×8 50kg ( Raskus on sellepärast nii väike, et pole väga kaua lükkand, alguses kui jõusaalis käima hakkasin ja rabelesin, sain õlavigastuse)
Dumbbell press 4x (10,10,8,6) 18kg
Incline dumbbell press 4x ( 12,10,8,5) 15kg
Military press 3×10 22.5 kg
Barbell rows 4x ( 10, 10, 8, 5) 30kg
Dumbbell pullover 3×10 14kg
Dumbbell rows 4×8 22kg
Lõpuks 3 seeriat m-100 kardiot.
Hmm,kas sul kõik ülakeha päevad taolised? Pmt rind ja õlg saavad siin korralikult vatti,selja osa jääb lahjaks.Hantli tõmme nt 22kg ja kangi tõmme vastu kõhtu ? 30ga ??? Rinnale surumisharjutuste maht liiga suur,ühtegi lendamist ka pole.Military press kusagil kava lõpus(mul oleks õlg suht küpse juba selleks ajaks) Ja triitsale-biitsale teed teisel ülakehapäeval,või kuidas sul on üles ehitatud see süsteem?
juuni 9, 2013 at 2:50 p.l. #344811Kristo0000
MemberHmm,kas sul kõik ülakeha päevad taolised? Pmt rind ja õlg saavad siin korralikult vatti,selja osa jääb lahjaks.Hantli tõmme nt 22kg ja kangi tõmme vastu kõhtu ? 30ga ??? Rinnale surumisharjutuste maht liiga suur,ühtegi lendamist ka pole.Military press kusagil kava lõpus(mul oleks õlg suht küpse juba selleks ajaks) Ja triitsale-biitsale teed teisel ülakehapäeval,või kuidas sul on üles ehitatud see süsteem?
Ei ole kõik sellised, biitsad saavad hea koormuse barbell rowist ja lõpuks teen lihtsalt hantlitega, aga triitsad jäid puutumata, sest pole sellist võimalust. Hetkel käin lihtsalt kooli treeningsaalis, kus on ainult surumispink ja hantlid. Läheb raskeks. Järgnevatel päevadel hakkan käima korralikus jõusaalis. Ma ei tea mida sa hantli tõmba all mõtled, aga 22kg jah. Üks jalg pingil ja vastaspoole käsi tõmbab hantli maast rinnani. Lendamised on teisel ülakeha päeval.
-
AutorPostitused
- You must be logged in to reply to this topic.