Skip to main content

Normaalne keha rasvaprotsent?

Avaleht » Forums » Päevakajaline » Külastajate Küsimused » Normaalne keha rasvaprotsent?

Viewing 5 posts - 1 through 5 (of 5 total)
  • Autor
    Postitused
    Anksa
    Member

Mul on kergesti ülekaalulisusele kalduv 11. aastane tütar ja ise olen 37 aastane.Probleem sai alguse talvisest treeningvõimaluste puudumisest. Jälgin ka , et laps ei ajaks endale kaloriterikast nänni sisse.Huvitav millised oluks meie vanuselistele sobivad ormaalsed rasva protsendi piirid?

Rihostern
    Member

ei ole küll kindel kas 11.aastasel on samad piirid mis 16.aastasel aga see võiks jääda vahemikku 8-15%

p2rt
    Member

minu arust on tegu ema ja tütrega, naistel on rasvaprotsendid suuremad ju, 20-25% ?

-Jaanus-
    Member

Siin on mõlema soo rasvaprotsentide skaala ära toodud.

jrx
    Member

BMI on aegunud mõõtevahend.

Lisaks on täpset rasvaprotsenti väga raske määrata – käes hoitavad jubinad ei ole kuigi täpsed, Eestis minu teada seda veeväljasurvega mõõtmist ei tehta kuskil, seega jääb eksperdi (aga kust neidki nii väga võtta) poolt tehtav nahavoltide mõõtmine.

Palju olulisemad märgid millest juhinduda on üldine kehaline võimakus ja füüsiline väljanägemine.

Toidus “kaloririkkus” iseenesest ei ole halb. Halb on mõttetud süsivesikud ja rasvad:) krõpsud, saiakesed, koogid-kommid.

Viewing 5 posts - 1 through 5 (of 5 total)
  • You must be logged in to reply to this topic.