nõrguke
Avaleht » Forums » Päevakajaline » Vaba foorum » nõrguke
- This topic has 12 replies, 6 voices, and was last updated 20 years, 1 month tagasi by
Aksel.
-
AutorPostitused
-
detsember 15, 2005 at 10:11 e.l. #5986
Rookie7
Memberkäisin eile jõusaalis, enne seda polnud seal 2 kuud käinud(taastusin ületreeningust)käisin samal ajal tööl(füüsiline töö), nii et võtsin kohe rohkem aega vabaks.nüüd eile läksin siis uuesti, alustasin 70%raskustega maksimumist(1RM=1 rep maximum). Aga juhtus nii et, isegi 70% osutus liiga raskeks, võttis ikka korralikult võhmale.õnneks nii palju aru jätkus et jätsin pooleli trenni.täna hommikul ärkasin, kõik lihased täiega kanged.ilmselge et panin liiga suured raskused alustuseks.
kas ma peaksin nyyd jälle mingi pikema aja vabaks võtma või mis
” srcset=”/uploads/emoticons/tongue@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>ainus asi mis on , on see et lihased on kanged.palun andke nõu kuidas peaksin edasi toimima..
detsember 15, 2005 at 10:54 e.l. #64503theONE1
Member70% on suhteliselt suur raskus peale ületreeningut! Põhiline viga ongi see, et hakatakse trenni tegema sealt kuhu enne ületreeningut pooleli jäädi.Tuleb alustada ikka väikeste raskustega ja järk-järgul siis treeningut uuesti intensiivistades, et organism ja lihased saaksid uuesti toonusesse. Lihased on kanged sellepärast et sa ilmselt ei venita. Venita alati peale konkreetseid harjutusi, see vähendab ka järgmine päev lihaste valulikkust! Järgmine kord hakka väikeste raskustega!
” srcset=”/uploads/emoticons/tongue@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>detsember 15, 2005 at 2:40 p.l. #64510Vahue
Memberkas ma peaksin nyyd jälle mingi pikema aja vabaks võtma või misPole tarvis. Piisab sellest, kui alustad treeningut kergemate raskustega. Su praeguseid olusid arvestades võiksid alustada nii 40-50% maksmimumist. Ära tee ühele lihasgrupile üle 2 harjutuse.
Ja ära unusta enne treenimist teha soojendusharjutusi ja pärast treeningut teha venitusharjutusi.
detsember 15, 2005 at 3:35 p.l. #64513ROtter
MemberÜletreeningust taastumiseks soovitan kasutama hakata B-vitamiine.
detsember 15, 2005 at 3:57 p.l. #64518Aksel
MemberÜletreeningust taastumiseks soovitan kasutama hakata B-vitamiine.+ korralikku valgupulbrit + malto. B-vitamiin üksi ei aita. Toetab küll oluliselt (südant), aga ei lahenda probleemi.
Kui hakkad selliseid pikki taastumisi korraldama, siis jõud ainult kaob ja taastumist ikka ei ole – kohe kui lähed jälle panema, oled jälle ületreeningus.
Räägid 70%-stest koormustest. See on ju päris normaalne treenimiseks, mitte aga kahe kuuse pausi järel. Muidugi oleneb ka, et millised on eesmärgid – kas treenid jõudu või tahad lihast kasvatada.
Eraldi teema veel see Sinu füüsiline töö – kui vead seljas jahu- suhkrukotte punktist A punkti B, siis jõutreening vajab eraldi kava. Tavalise (üld) kavaga tehes Sa ei taastu sellise füüsilise koormuse juures eales ära (lihase kasvatamise mõttes). Mida keerulisem elu väljaspool saali, seda rohkem vaja pingutada kava, söömise ja puhkamisega.
detsember 15, 2005 at 8:26 p.l. #64537ROtter
MemberÜletreeningust taastumiseks soovitan kasutama hakata B-vitamiine.+ korralikku valgupulbrit + malto. B-vitamiin üksi ei aita. Toetab küll oluliselt (südant), aga ei lahenda probleemi.
Erinevaid B-vitamiine on kokku kaheksa. B 1 võtab osa südamelihase tööst. Ülejäänutel on oluline roll energia muundamisel tahkest toidust nendeks energiarikasteks ühenditeks, mida organismi rakud kasutavad lihaste kokkutõmbumiseks ja teisteks energiat nõudvateks protsessideks. B-vitamiinidel on oluline roll närvisüsteemi ja aju talitluses. B vitamiine nimetataksegi närvivitamiinideks.
Kuna ületreenitus tekib kõrgema närvitalitluse häirete tulemusena, siis kasutataksegi taastumisel organismi küllastumist vitamiinidega, eriti B- ja C.
Aga no mida mina asjast ka tean.
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>detsember 16, 2005 at 3:07 p.l. #64576Aksel
MemberEks võib siis olla erinevaid kogemusi.
Mina räägin oma kogemuse põhjal. 80-ndatel, kui (vähemalt minul) ei olnud saada valgupulbreid, olid vitamiinid olemas. Ja neid ka kasutasin. Ja ometi oli mul pidevalt probleeme taastumisega.
Tänapäeval, kui on saada nii vitamiinid kui ka valgupulbrid (kus tihti on lisatud juba B-kompleks), pean tunnistama, et taastumisega pole taolisi probleeme.
Ma ei eitanud B-vitamiinide tähtsust, vaid lisasingi +.
St. et B-vitamiinid+valgupulbrid+malto. Taoline tervik, naudituna peale trenni, annab parema aluse taastumisele, kui paljas B-kompleks. See oli minu mõte. OldMani teaduslikes ja praktilistes kogemus pole mul mingit soovi ega huvi kahelda.
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Vähemalt selline on minu tagasihoidlik kogemus. Ma ei ole mingi tipptegija, kuid vaevalt tipuski taastumist ainult vitamiinide peale ehitada saab.
detsember 16, 2005 at 3:46 p.l. #64581ROtter
MemberAksel, ära võta isiklikult, ma lihtsalt püüdsin teemat lahti mõtestada, aga välja kukkus nii nagu alati.
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Oleks kõik viitsiksid nii pikalt kirjutada, mis siis viga oleks.
P.s. ära pikka viha pea, Jõulud on tulekul.
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>detsember 16, 2005 at 3:53 p.l. #64584Rookie7
Membertulin selle töö pealt hiljuti ära.arvan et olen,kindlasti, olen normaalselt ära taastunud. võibolla jõudu polnud niipalju enam nii pika aja järel.lihastele harjumatu võibolla.muidu on olemine normaalne,ainult lihased on valusad veel.viimati käisin teisipäeval.kas nädalast piisab puhkuseks või alustan trenni siis kui lihased enam ei valuta?
detsember 16, 2005 at 4:17 p.l. #64588Rihostern
MemberKas tõesti on mõtet teha 2 teemat jutti ???
Proovi asi ühe teemaga ära ajada !
detsember 16, 2005 at 4:22 p.l. #64589theONE1
Membersama teema oli jah mine loe seda!
detsember 16, 2005 at 4:35 p.l. #64591ROtter
MemberÜletreeningust taastumine on väga individuaalne. Raskematel juhtudel võib see kesta mitu kuud. Väga rasketel juhtudel on vajalik sportlasele täielik puhkus. Kuna sa tegid lisaks veel rasket füüsilist tööd, võib-olla ei ole sa veel täielikult taastunud. Trenni hakka tegema siis, kui tunned juba sisemist vajadust trenni minna. See näitab, et närvisüsteem on taastunud, lihased taastuvad tavaliselt varem. Uuesti treenimist alusta väikese koormusega. Peale esimesi treeninguid on lihased ikka valusad, see on normaalne.
Aga no mida mina sellest tean.
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>detsember 16, 2005 at 7:11 p.l. #64607Aksel
MemberMa ei osanud isegi veel mitte vihastudagi…
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″> -
AutorPostitused
- You must be logged in to reply to this topic.