Noorel mehel abi vaja
Avaleht » Forums » Toitumine » Kaalust juurde » Noorel mehel abi vaja
- This topic has 48 replies, 16 voices, and was last updated 12 years, 6 months tagasi by
Archangel.
-
AutorPostitused
-
juuli 18, 2013 at 4:34 p.l. #346829
Tim.
MemberLoodan, et saite vähe selgema pildi, kuid toonitan jälle: ma ei saa mingeid mahlaseid sealiha tükke väga osta, kuna ma elan üksi oma korteris ja peale niisama marineerimise, pean ma ka raha kokku hoidma ja koguma, et esimesel semestril ka ise kulusid kanda, ei saa vanemate seljal liugu lasta. Seetõttu jälgin süüa tehes hindu, mitte kaloreid. Kahjuks ei ole seda luksust, kuid ma usun, et parandada annab küll.
toitainete osas tuleb liha süsivesiku:valgu:rasva suhtes kõvasti odavam kui mingeid viineri sarnaseid asju süüa, need on esiteks hinnalt mõttetult kallid ning toitained selles on sitad. Liha on odavamates kettides nagu maxima, säästumarket jne nii odav ja olgugi, et maitselt ei pruugi olla alati parim võrreldes juba poes marineeritud lihadega jne, teevad tavalised maitseained ka sitast saia ikkagi üldjuhul kui just eriline gurmeekoka maitsemeel pole. Samuti kuna sul menüüs suht vähe rasva(mis teatavasti kaloraazi suurendamiseks ideaalne) siis eelistaks sinu olukorras kanafilee asemel pigem sealiha ja hakkliha.
Samuti ei pruugi nii intensiivne jõusaali trenn olla kaalu tõstmise eesmärgil just väga optimaalne sest mida intensiivsem on töö seda suurem ka energiakulu.
Üleüldiselt tundub, et praegu leiad probleeme seal kus probleeme pole ning pigem ise tekitad neid, kõige ehedam näide on sellest “ma elan üksi ja lisaks marineerimisele pean raha säästma” stiilis vabandused.
juuli 18, 2013 at 4:58 p.l. #346832KaarelAr
MemberInfot siis vahepealsele, toitumise koha pealt oli eilne väga saast näide, sest lõunaks midagi erilist ei pakutud ja puder oli hommikuti manna. Pirtsakas ma ei ole ja söön kõike, täna oli 4-viljapuder ja üleeile tatrapuder, kahmlan sama usinalt nagu mannaputrugi. Mulle ei meeldi ennast eriti vabandada ja tundubki natuke vb imelik, kui ma mainin, et mul raske raha leida poest liha ostmiseks, sest ma elan omal käel (just alles gümnaasiumi lõpetanud) ja enda palgaga ei saa lubada tõesti pidulikke õhtusööke, sest ma ka kogun ühe elumuutva kogemuse ja võimaluse jaoks samaaegselt raha, nii palju kui mahti on. Miks siis vanemad mind nii väga ei aita? Eluaeg olnud iseseisev ja mul on ka veel kolm venda, kes vajavad toetust. Toetust saan, kuid pean ka omal jalul seisma, mis pole halb. Ma olen noor, paari aasta pärast on kindlasti olukord parem. Parem kogemustepagas, parem palk ja paremad võimalused. Siiski, kõik see siin on hea, ma olen väga palju häid ja taskukohaseid lahendusi saanud, mis ma ka kiiremas korras ellu viin ja eks sealt vaatab edasi. Selle eest ma täna kõiki, kes on võtnud viitsimise ja vaeva mu spämmi lugeda siin
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″> Kui mul oleks vaba raha piisavalt, sööks ma iga päev biifsteeke ja kanašašlõkki. Viiner ja muu selline jama mulle ka väga ei istu, sest see on kõik jääk ja jahu, harjunud põdra ja metssea liha sööma. Ootaksin ka veel võib-olla fundamentaalsemaid põhitõdesid, et millised tehnikad ja põhimõtted soosivad kõige rohkem lihaskasvu (pikemad seeriad, superseeriad?), kui on mahti süveneda.juuli 18, 2013 at 5:06 p.l. #346833KuriVari
MemberKui eelarve vähe kitsam siis ehk peaksid välja arvutama palju sul päevas on võimalik toidupeale kulutada ja vastavalt sellele menüü paikka panema
juuli 18, 2013 at 5:30 p.l. #346837Marxengel
Membermannapuder – kräpp, asenda siis juba parem maisimannaga kui väga meeldib või parem kui kaerahelbe või tatrapudruga. Mannas (mis on nisutang!) kõige vähem kasulikke aineid.
viiner – kondiitritoode, söö liha selle asemel!
makaron- jälle nisujahuplönn, millele oleks tark eelistada tatart kui tahad kasvada. viimases valku, mida sul vaja on!
Kus on liha, kodujuust, praemunad, kohupiim? Taimsed valgud nagu oad, läätsed, tatar, herned jne?
Praegu sa sööd sisse hunniku nisu, enamus veel rafineeritud nisujahu kujul (seda nii su viinerites kui ma makaronides), mis annab sulle küll süsivesikuid aga samas toitained annab minimaalselt. Tõstab su veresuhkurt nii, et see on sul terve päev Tivoli tuuril, ameerika mägede testijana, mille tagajärjel soov näksida ja muud nähud (nii seedimisel, emotsionaalselt jne). Kus on aedviljad-juurviljad? Neid saaksid süüa poole rohkem, toidaks kõhtu ja annaks ka vajalikke mineraale-vitamiine! Kus on korralik liha? Viineris pead sa luubiga seda otsima! Kanafileel on iga nädal kusagil poes soodukas, maitsesta ära, keera fooliumisse ja ahju – tuleb mahlane ja mõnus!
Pähkleid soovitaks ma ka menüüsse lisada ja piima/keefrit juurde tarbiga.
Minu arust viga toitumises, las teised veel täiendavad ja parandavad mind….
Kiirelt puusalt tulistate, trigger-happy proua;)
Kutt on hädas kaalulisamisega. st. vaatamata sellele, et nisujahuplönnid ei ole nii väärtuslikud kui tatar, tema puhul seda probleemina välja EI SAA tuua. Organism on noor ja võimas, las ajab kräppi sisse kui see talle sobib. ideaalis, loomulikult, võiks valivam olla aga kui tema enerrgiakulu on suur (nagu tundub olevat) siis see ‘tervislik’ lähenemine EI OLE ülioluline.
Mulle meeldib ka valida toitained vastavalt moodsatele arusaamadele tervislikust aga, tundub, et see ei ole primaarne. Tippsportlased söövad hommikust õhtuni tavapastat, saia, joovad kokat, jne. Ja teevad sealjuures selliseid imesid, millest me teiega vaid unistame.
juuli 18, 2013 at 5:48 p.l. #346838Marxengel
MemberSee, miks ostetakse viinereid ja vorste, jääb tõesti mõistatuseks. Liha hind on turul (Tallinna keskturg, näiteks) alates 2,5 eur kg – seguhakkliha. Isegi kui see on ‘ei tea millest’ hakitud (kondid, sidekude, jne – nagu paanikud väidavad – mis minu jaoks on täiesti normaalsed söödavad detailid loomast), ei saa ikka olla vähemväärtuslik kui on vorstitooted.
Ja päris liha saab siis alates ca 4-5 eur kg – keskmise vorstikilo hind kui ma ei eksi.
juuli 18, 2013 at 6:19 p.l. #346840martinkink
MemberSee, miks ostetakse viinereid ja vorste, jääb tõesti mõistatuseks. Liha hind on turul (Tallinna keskturg, näiteks) alates 2,5 eur kg – seguhakkliha. Isegi kui see on ‘ei tea millest’ hakitud (kondid, sidekude, jne – nagu paanikud väidavad – mis minu jaoks on täiesti normaalsed söödavad detailid loomast), ei saa ikka olla vähemväärtuslik kui on vorstitooted.
Ja päris liha saab siis alates ca 4-5 eur kg – keskmise vorstikilo hind kui ma ei eksi.
Täna just Rimis oli sealiha käntsakad 3.69eur/kg
Njämmm
Viiner on tõesti natuke naljakas toode. Sama naljakad on ka keeduvorstid. Üpris keedetud liha värvi on nad kõik
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>juuli 18, 2013 at 6:24 p.l. #346841daemonium
MemberSee, miks ostetakse viinereid ja vorste, jääb tõesti mõistatuseks.
e-ee …
taimetoitlased?
juuli 18, 2013 at 7:24 p.l. #346844Sarge
MemberTurul sea kaelakarbonaat 3.20 EUR. Lased veel kõik valged osad ka ära lõigata ja ongi peaaegu, et puhas liha – lisaks võid lasta neil ära ka hakkida. Viineri kilo hind on sama. Kanafileed sain Tartus 4.20 €/kg.
Jahimehena/jahimehe pojana soovitaksin ka liha kodust kaasa võtta või mõnd konservi. Lisaks väga odav valk on muna, söö seda siis palju kui raha ei ole. Kuivaineid osta nii suures koguses kui võimalik, et tuleks odavam – need säilivad kaua.
Sulajuust on odav siis? Pigem margariini või võid osta. (Lisan kohe igaks juhuks lingi, kes hakkavad nüüd margariini laitma: http://www.kaalustalla.ee/blogi/voi-vs-margariin-kumb-on-parem/)
PS. Elasin ühikas ja sain vabalt alla 100€ eelarvega hakkama terve kuu. Ja see raha ei läinud ainult toidu peale.
juuli 18, 2013 at 8:03 p.l. #346848KuriVari
MemberTurul sea kaelakarbonaat 3.20 EUR. Lased veel kõik valged osad ka ära lõigata ja ongi peaaegu, et puhas liha – lisaks võid lasta neil ära ka hakkida. Viineri kilo hind on sama. Kanafileed sain Tartus 4.20 €/kg.
Jahimehena/jahimehe pojana soovitaksin ka liha kodust kaasa võtta või mõnd konservi. Lisaks väga odav valk on muna, söö seda siis palju kui raha ei ole. Kuivaineid osta nii suures koguses kui võimalik, et tuleks odavam – need säilivad kaua.
Sulajuust on odav siis? Pigem margariini või võid osta. (Lisan kohe igaks juhuks lingi, kes hakkavad nüüd margariini laitma: http://www.kaalustalla.ee/blogi/voi-vs-margariin-kumb-on-parem/)
PS. Elasin ühikas ja sain vabalt alla 100€ eelarvega hakkama terve kuu. Ja see raha ei läinud ainult toidu peale.
kas sa 100 euri eest elasid niisama süües või käisid samal ajal trennis lihast kasvatades ?
juuli 18, 2013 at 9:10 p.l. #346823gmaster
MemberKriisis.ee abiks. Oli ka minu eelarve söögi peale ülikooliajal 100 euri kanti. Kasvasin ka natuke
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>juuli 18, 2013 at 9:12 p.l. #346853lifthard
MemberMune ja kodujuustu
juuli 18, 2013 at 9:30 p.l. #346854gmaster
MemberPakun, et sul võib olla puudust nii valkudest, rasvadest kui süsivesikutest.
Löö kokku oma päevased sissesöödud toitained ja vaatab.
juuli 19, 2013 at 5:05 e.l. #346859Marxengel
MemberÜldiselt on kutt ju heas füüsilises vormis, eriti keskmist temavanust jorssi arvestades.
juuli 19, 2013 at 5:25 e.l. #346861lifthard
MemberÜldiselt on kutt ju heas füüsilises vormis, eriti keskmist temavanust jorssi arvestades.
võib nii üelda jah ,aga nagu ikka alati saab ennast parandada.
juuli 19, 2013 at 7:35 e.l. #346868Marxengel
MemberIgaüks saab ennast ‘parandada’, küsimus vaid selles, mis on see etalon, mille poole?
Heas tasakaalus füüsiline vorm peaks olema piisav – ebaloomulikult arenenud lihased-ei ole kindel.
KaarelAr näeb välja heas vormis olevat. Fakt.
Arvan, et enamus siinseid ‘tee jõutõmbeid’-nõuandvaid-mehi on oluliselt kehvema visuaalse pildiga, suurema rasvaprotsendiga, ei ole nii ‘esteetilised’ vaadata kui tema. Huvitav oleks näha..kas eksin. Kurivari?lifthard?Martinkink?
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″> väljakutse;)Fit olema ei tähenda siiski võimalikult suurt raskust tõsta jõudma, eksin?
AutorPostitused- You must be logged in to reply to this topic.