munavalged
Avaleht » Forums » Päevakajaline » Külastajate Küsimused » munavalged
- This topic has 5 replies, 4 voices, and was last updated 20 years, 4 months tagasi by
muc.
-
AutorPostitused
-
september 24, 2005 at 2:11 p.l. #5378
Anonüümne
Guestolen erinevatest teemadest lugenud munavalgete söömise kohta. olen nõus aga mul tekkis peas selline loll küsimus et kas ma pean siis igakord pool muna, ehk siis munakollase, ära viskama? Igal pool on munavalged ja munavalged, aga munakollasest pole kuskil sõnagi. kas neid ei saa siis kuskil kasutada, või mida nad sisaldavad et neid ei sööda?
september 24, 2005 at 2:25 p.l. #59677ROtter
MemberÜhes 50 g muna rebus on 260 mg kolesterooli,sellest imendub 25 – 40 %.Rahvusvaheliste standartite põhjal soovitatakse tarbida päevas maksimaalselt 300 mg kolesterooli.Aga osa kolesterooli saab inimene sellistest toiduainetest nagu vorst,juust,linnuliha,heeringas,forell,piim.
september 24, 2005 at 2:36 p.l. #59679Janar Rückenberg
MemberMul täpselt sama mure, kuigi jah, munakollane kahjulik, aga siiski, süda tilgub verd. Valmistun ise hetkel võistlusteks ja mingi 45 – 50 muna läheb nädalas, jube mõelda! Milline raiskamine, kõige hullem, et ega tavainimene ei saa aru, et kollast ei või süüa ja miks ma selle ära viskan!
Seepärast olekski see vedelal kujul munavalge hästi teretulnud. Foorumis oli kuulda, et Rimis pidavat seda olema, aga ei olnud!
september 24, 2005 at 3:03 p.l. #59680ROtter
MemberAga see vedelal kujul on jälle poole kallim,nii et sama teeb välja,kui munakollased ära viskad.Munarebuga saab näiteks juukseid pesta,nii et päris kadu ei ole.
september 24, 2005 at 3:04 p.l. #59681Laura Reisalu
MemberVedelal kujul munavalget on müügil Ülemiste Rimis. Mina kogun munakollase klaasist purki ja saadan maale vanematele. Nad teevad sellest keekse ja saiakesi. Aga mudu viskan ka minema.
Odavam on siiski osta mune ja kollane ära visata, kui osata vedelel kujul munavalget
september 24, 2005 at 5:30 p.l. #59686muc
MemberTegelikult ikkagi pole ju? Kui kallilt te munakollast ostate siis? 1 liitris munavalgemassis on ca 33 munavalget. Ise ostan XL mune, mis maksavad pea 15 krooni 10tk. Ehk ühe hind ca 1,5 krooni. Kunagi keetsin mingi portsu XL mune ära ka ja kaalusin kõigil valged ja kollased eraldi. Tulemuseks oli kõigil munadel 50g munavalget ja 20g munakollast. Neist munadest saaks lihtsa arvutuse teel 1 liitri valget 20 munast. Hind tuleks siis umbes 30kr liiter. Ise aga ostan munavalge massi 22,4 krooni liiter. Mis ta ikkagi Rimis maksab?
Seda veel, et suvel Võsul laagris olles sõin igal hommikul terveid mune mingi 5-6tk. Powerit oli kohe rohkem sees.
AutorPostitusedViewing 6 posts - 1 through 6 (of 6 total)- You must be logged in to reply to this topic.