Skip to main content

mõned probleemid treeninguga.

Avaleht » Forums » Treening » Algajad » mõned probleemid treeninguga.

Viewing 15 posts - 1 through 15 (of 27 total)
  • Autor
    Postitused
    Villem666
    Member

Tere lugupeetud foorumirahvas.

Treenin kodus, treeneriga jõusaalis pole kunagi käinud.

Trenni tehes tekkisid järgmised küsimused:

1) Mul on pulsikell ja vaatan selle järgi kaloreid, aga proovisin huvi pärast päev läbi peal hoida et saada ligikaudne kolari kulu. Kas saab nii mõõta või ta hakkab valetama? Ja kui palju võiks ültse inimese päevane kalori kulu?

2) Treenimise kohta, enamus trenni on hea teha, aga vahest tuleb õhu puudus, eriti kõhulihaseid tehes, aga näiteks kükkides, joostes on kõik korras, nii et milles võib probleem? Ise arvan et midagi hingamise tehnikaga.

3) Mul kulub jõusaalis kuskil 1 tund ja 45 minutit. Kas see on normaalne või puhkan liiga palju. Aga enda enese tunde järgi küll nagu palju ei puhka. Kuigi puhkepausid mul täpselt paigas ei ole. teen tunde järgi.

Andmed.

Vanus 20

Kaal 105

Pikkus 182

Suure keha ehitusega.

Hetkel treenin täpselt 5×5 kava järgi.

Jõusaalis olen aasta tagasi käisin 2 kuud, ja nüüd olen käinud 2 nädalad:D. Ei suitseta ega ei joo.

Üks küsimus veel, see ei käi minu kohta. Ema teeb hommikuti trenni, aga üks hommikul lihtsalt ei jaksanud teha, ütles ähkis puhkis:D aga teha ei jaksanud. Ta muidu teeb trenazööri peal trenni. sööb päevas 1000 kalorit. Et milles võiks olla probleem.

Proovisin ka otsida, aga tulutult…vb ei oska.

Tervitustega Villu

oss
    Member

Treeneriga jõusaali peaksid kohe kindlasti külastama, et õppida harjutuste tehnikat ning seeläbi hoiduda end vigastamast ja saavutada treeningu läbi paremaid tulemusi.

1) Iga inimese päevane energiakulu on erinev. See sõltub baasainevahetusest (mille saad teada siit: BAV kalkulaator) ja kehalise aktiivsuse astmest.

2) Mis harjutustega ja kuidas sa kõhtu üldse treenid? Tüüpilised istessetõusud koormavad hoopis puusapainutajat, mitte kõhu sirglihast.

3) Üle 70 minuti ei tohiks trenn kesta. Lühenda seeriatevahelisi puhkepause, muuda treeningut intensiivsemaks.

Kui ikka üle läheb, vähenda harjutusi.

Su ema sööb kohe kindlasti liiga vähe. Juba tema baasainevahetus ületab kindlasti 1000 kcal (kilokalorit, mitte kalorit). Võid siin andmed sisestada ja vaadata palju su emal süüa vaja on.

Amarillo
    Member

Treeneriga jõusaali peaksid kohe kindlasti külastama, et õppida harjutuste tehnikat ning seeläbi hoiduda end vigastamast ja saavutada treeningu läbi paremaid tulemusi.

1) Iga inimese päevane energiakulu on erinev. See sõltub baasainevahetusest (mille saad teada siit: BAV kalkulaator) ja kehalise aktiivsuse astmest.

2) Mis harjutustega ja kuidas sa kõhtu üldse treenid? Tüüpilised istessetõusud koormavad hoopis puusapainutajat, mitte kõhu sirglihast.

3) Üle 70 minuti ei tohiks trenn kesta. Lühenda seeriatevahelisi puhkepause, muuda treeningut intensiivsemaks.

Su ema sööb kohe kindlasti liiga vähe. Juba tema baasainevahetus ületab kindlasti 1000 kcal (kilokalorit, mitte kalorit). Võid siin andmed sisestada ja vaadata palju su emal süüa vaja on.

3) nalja teed? kes prääks raiskab aega ja läheb jõuka ainult 1.10h? 1.30h minium, ta teeb 5×5 kava, seal on kuni 5 minutilised pausid nii et

Amarillo
    Member

Tere lugupeetud foorumirahvas.

Treenin kodus, treeneriga jõusaalis pole kunagi käinud.

Trenni tehes tekkisid järgmised küsimused:

1) Mul on pulsikell ja vaatan selle järgi kaloreid, aga proovisin huvi pärast päev läbi peal hoida et saada ligikaudne kolari kulu. Kas saab nii mõõta või ta hakkab valetama? Ja kui palju võiks ültse inimese päevane kalori kulu?

2) Treenimise kohta, enamus trenni on hea teha, aga vahest tuleb õhu puudus, eriti kõhulihaseid tehes, aga näiteks kükkides, joostes on kõik korras, nii et milles võib probleem? Ise arvan et midagi hingamise tehnikaga.

3) Mul kulub jõusaalis kuskil 1 tund ja 45 minutit. Kas see on normaalne või puhkan liiga palju. Aga enda enese tunde järgi küll nagu palju ei puhka. Kuigi puhkepausid mul täpselt paigas ei ole. teen tunde järgi.

Andmed.

Vanus 20

Kaal 105

Pikkus 182

Suure keha ehitusega.

Hetkel treenin täpselt 5×5 kava järgi.

Jõusaalis olen aasta tagasi käisin 2 kuud, ja nüüd olen käinud 2 nädalad:D. Ei suitseta ega ei joo.

Üks küsimus veel, see ei käi minu kohta. Ema teeb hommikuti trenni, aga üks hommikul lihtsalt ei jaksanud teha, ütles ähkis puhkis:D aga teha ei jaksanud. Ta muidu teeb trenazööri peal trenni. sööb päevas 1000 kalorit. Et milles võiks olla probleem.

Proovisin ka otsida, aga tulutult…vb ei oska.

Tervitustega Villu

unusta see 5×5 kava ära, kui rohkem kaalu ei taha saada ja invaliidiks jääda, võta algajate kava

kui sul toitumine korras ja treening paigas, siis nädalas 1-2kg kaotada pole mingi probleem,kuigi tervise koha pealt veits palju.

3) oleneb mis eesmärk, 1.45 very general on keskmine jõusaali külastus aeg, jällegi kõik oleneb kavast ja eesmärgist

daemonium
    Member

Sa küll ei ütle,palju su ema kaalub,aga kui ta just 35-kilone ei ole,siis on ta hetkel rängas alatoitumuses.Ja teeb veel trenni kah …

Probleem on selles,et võid peagi emast ilma jääda,kui ta VIIVITAMATULT taolisi lollusi ei lõpeta.

ligeros
    Member

Nüüd küsiksin ka mina, kui algaja: Mis pulss oleks kasulik aeroobse töövõime (võhma) arendamiseks ja rasvapõletuseks. Olen 15, 176 cm pikk, kaalun 84 kg. Sõidan jalgrattaga, ning velotrenažööriga. Ise püüan hoida pulssi 120-130 vahel, visates sisse raskemaid kohti, millal ma sõidan täie tambiga 1 km, siis taastun, nii 6 km rahuliku sõiduga (120-130) ja siis jälle. Küsimus on selles, et kas ma teen õigesti?

Amarillo
    Member

Nüüd küsiksin ka mina, kui algaja: Mis pulss oleks kasulik aeroobse töövõime (võhma) arendamiseks ja rasvapõletuseks. Olen 15, 176 cm pikk, kaalun 84 kg. Sõidan jalgrattaga, ning velotrenažööriga. Ise püüan hoida pulssi 120-130 vahel, visates sisse raskemaid kohti, millal ma sõidan täie tambiga 1 km, siis taastun, nii 6 km rahuliku sõiduga (120-130) ja siis jälle. Küsimus on selles, et kas ma teen õigesti?

aeroobne 1

aeroobne 2

aeroobne 3

loe need läbi, siis küsi uuesti kui midagi ebaselgeks jäi

Villem666
    Member

Kuna hiiumaa inimene ja läheduses pole treeneriga jõusaali siis see variant jääb ära, muidu ise tahaks küll. Väga vb on kärdlas olemas selline jõukas aga sinna on mul ka palju minna.

Villem666
    Member

unusta see 5×5 kava ära, kui rohkem kaalu ei taha saada ja invaliidiks jääda, võta algajate kava

kui sul toitumine korras ja treening paigas, siis nädalas 1-2kg kaotada pole mingi probleem,kuigi tervise koha pealt veits palju.

3) oleneb mis eesmärk, 1.45 very general on keskmine jõusaali külastus aeg, jällegi kõik oleneb kavast ja eesmärgist

Eesmärk ei ole kaalu langetada. Aga miks invaliidiks?

Amarillo
    Member

Vabandust…arvuti jobutab:@

foorumi viga, endal mitu korda sama asja juhtund, invaliidiks? 5×5 kava väga raske kava liigestele , ülisuur vigastuse oht, seda ei tohiks järgida ennem 2 aastat regulaarset jõusaali külastust, ise olen ka seda kava teinud, peaaega 2 kuud hakkas täis saama, tegin väga kergete raskustega, et hiljem oleks hea tippu jõuda umbes 3-4 kuul , tundsin et pean raskusi suurendama, kuid juba oli ületreening ja stress ukse taga. Tegelt selle kava originaal point ongi 4-5 nädalaga ületreeningu äärele ja siis kava vahetada, kuid ise tead millega riskid.

Amarillo
    Member

kuid millist 5×5 kava varianti kasutad? neid üle kümne

Villem666
    Member

Kava siit samast võetud, täpsemalt siis see: http://www.fitness.ee/main.php?main=artikk…amp;textID=2795

natuke kohandatud, sest masinaid kodus ei ole.

Eks see tüüpiline viga ole jah, et kohe rasked treeningud peale, kes see ikka viitsib alustada vaikselt ja targu. Ma ei tea kas see mingi näitaja on, aga nüüd kaks nädalat tehtud seda, kolmas käsil, ning enesetundel viga küll midagi ei ole…aga vist liiga vara ka.

Kõhulihaste harjutused olid: Jalgade tõsted 3×15-20 Istesse tõus 3×8-10 crunches kõhupõikilihastele 3×8-10 Jalgade tõsted pingi äärel 3×15-20

Villem666
    Member

Aga kas nii sobiks et teen seda mingi 4-5 nädalat ja siis vahetan? Ma ise suhtkoht jõu peal väljas tegelikult. Sellest ka see kava.

ligeros
    Member

aeroobne 1

aeroobne 2

aeroobne 3

loe need läbi, siis küsi uuesti kui midagi ebaselgeks jäi

Aitäh, sain aru!

Villem666
    Member

Unustasin ennist mainida et see kava sealt mis on kulturistilie kohandatud, mitte puhas 5×5.

Viewing 15 posts - 1 through 15 (of 27 total)
  • You must be logged in to reply to this topic.