Skip to main content

Mõned küsimused

Avaleht » Forums » Treening » Algajad » Mõned küsimused

Viewing 5 posts - 1 through 5 (of 5 total)
  • Autor
    Postitused
    Julian
    Member

Tervist.

Olen juba pikemat aega jälginud seda foorumit ning nüüd mõtlesin, et esitan ka paar küsimust.

Mul on välja kujunenud selline trenn, et käin 2 korda nädalas ning mõlemal korral teen pika ning üleüldise treeningu, püüan enamikke lihasgruppe treenida.

Esiteks, kas on väga suur vahe sellel, et käin a’la 4 korda nädalas ning teen erinevaid lihasgruppe, või siis praegune variant. Samas olen mõelnud, et võtaks ühe päeva juurde, kus teeks ainult jalgu ja aeroobset trenni ning neid kahte üldpäeva ei muudaks.

Samuti küsiks, et mis oleks kindlasti toiduained, mida ei tohiks tarbida ning samas toiduained, mida ma peaks kindlasti tarbima igapäevaselt?

Kas ma peaks võtma lisaks vitamiine, kui ma saan enamiku neist toidust kätte, mida päeval tarbin(salatid, liha, kalamaksaõli tablett jne)?’

Ette tänades.

Ma arvan, et lisatablette küll võtma ei pea, kui toitud mitmekesiselt.

Capricorn
    Member

Mingi ajani on 2x nädalas terve keha korraga läbi täitsa ok, aga kui vaatad et ei arene enam, siis võiks rohkemaks jaotada.

Lightheaded
    Member

Üldiselt, kui trenn on ühtlasemalt mitme päeva peale ära jaotatud pole ületreening nii kerge tulema. Lisaks kui teha pea kõiki lihasgruppe ühe trenni ajal, siis need viimased saavad vähem koormust teiste lihaste väsimuse tõttu. Samas eks see taastumine ja lihaste väsimus on individuaalne. Kui leiad, et praegune meetod toimib ning arendab sind piisavalt, siis miks mitte.

Erkko
    Member

Ma arvan, et see trenn, kui sa teed ühe päeva jooksul kõik lihasgrupid läbi ja nii 2 korda nädalas, on liiga tagasihoidlik. Paremaks lihaskasvuks jaga kava kolmeks ja neljaks.

Ühe kava kallal ei tohis ka liiga kaua olla. Lihas harjub sellise treeninguga ära ja tegevus muutub rutiiniks ning lihaskasv pole parim.

Kaua nii juba treeninud oled ?

Mina isiklikult arvan, et peale trenni võiks küll väikse taastusjoogi endale lubada. Vahet pole kas oled harrastaja, amatöör või profesionaal.

Viewing 5 posts - 1 through 5 (of 5 total)
  • You must be logged in to reply to this topic.