Skip to main content

Mõned küsimused

Avaleht » Forums » Treening » Algajad » Mõned küsimused

Viewing 8 posts - 1 through 8 (of 8 total)
  • Autor
    Postitused
    maarek1221
    Member

Tere jälle. Olen lugenud siin palju teemasid.Kohati jääb ikka asi keeruliseks ,sest ühes artiklis räägitakse ühte moodi ,teisepool natuke teistmoodi. Küsin siis ise üle.

Alustasin siis jõusaaliga. Eesmärk on massi kogumine.Ise suht kõhna , 190 cm ja 75 kg. Päris selle õige toitumiskava peale mul veel võimalik lülituda pole ,et iga päev saaks ikka korraliku koguse valku jms kätte.Harilikult ikka hommikul kaerahelbe pudru , lõunaks burger või pitsa ja õhtuks jälle soe söök. Kodujuustu 300 g üritan vähemalt iga päev ka ära süüa.Mingi koguse siiski saab ,kuid vähe.Soovitatakse tellida siin treeningkava. Vaatasin neid ja eelistaks siiski enda oma. Tahakski nüüd teada ,et kas mu kava on sobilik või ei.

Esmaspäev:

jõutõmme

kükk

lamades surumine

säärelihas

lõuatõmme

Teisipäev :

lõuatõmme

säärelihas

küünarvars

plokiga jõutõmme

Kolmapäev : puhkus

Neljapäev :

jõutõmme

kükk

lamades surumine

säärelihas

lõuatõmme

Reede : puhkus

Ja siis laupäev või pühapäev teen kõike segamini

On siis normaalne või peaks siiski mõne muu kava peale ümber lülituma ?

Negatiivsed kordused annavad aluse nagu õigetpidi treenimiseks jh ?

2 nädala pärast mõtlesin ,et võtan massilisajat ka juurde , on mõtet ?

Küsimusi oli veel ,aga praegu ei tule meelde. Kui meenub siis küsin.

Samakamees
    Member

Kui tahad teha jõutõmmet , kükki ja lamades surumist ühel päeval , siis alusta kükiga , seejärel surumine ja siis tõmme. Miks sa nii palju säärt treenid ? Võiksid süüa vast 4x päevas ikka ära. Muidugi siin on tüübid kes räägivad , et 3x piisab , aga sel juhul peaks olema rasvade kogus kõrge. Ja ma ei tea kas ektomorfi puhul see toimib. Nii , et söö vähemalt 4x päevas korralikud portsud

maarek1221
    Member

Säärt sellepärast ,et tahaks ikka jalgu suuremaks saada , kitsavõitu alles ja säär ei väsi minu arust nii väga ,kui mõni teine lihas. Kannatab nagu iga päev teha küll.

Eks ma ikka üritan süüa jah niipalu kui võimalik ,aga kuna tööjuures lõunal kuskilt midagi korralikku pole võtta ,siis võtangi ,kas burgeri või pitsa , sealt peaks seda rasva ikka törts tulema ma usun ja saab mõneks tunniks tühja kõhu tunde ka ära

Ma vist juba aiman vastust ,aga kas on väga lollus teha jõutõmmet 65 kg kui endal kaalu 75 ?

arrow
    Member

Säärt sellepärast ,et tahaks ikka jalgu suuremaks saada , kitsavõitu alles ja säär ei väsi minu arust nii väga ,kui mõni teine lihas. Kannatab nagu iga päev teha küll.

Eks ma ikka üritan süüa jah niipalu kui võimalik ,aga kuna tööjuures lõunal kuskilt midagi korralikku pole võtta ,siis võtangi ,kas burgeri või pitsa , sealt peaks seda rasva ikka törts tulema ma usun ja saab mõneks tunniks tühja kõhu tunde ka ära

Ma vist juba aiman vastust ,aga kas on väga lollus teha jõutõmmet 65 kg kui endal kaalu 75 ?

Ei ole lollus, kuna oled alles algaja. Alguses kergemate raskustega saad tehnika korralikult paika, mis on väga oluline, et vältida seljavigastusi ja hiljem hakkad järk järgult raskust lisama. Enne jõutõmbe tööseeriate sooritamist kindlasti teha veel kõvasti kergema raskusega soojendusseeria(-d). Ja sinu kava kohta ka niipalju, et säärt ei ole tõesti mõtet iga trenn teha. Ning vaevalt sa pärast korralikku jõutõmmet, kükkimist ja rinnalt surumist veel lõuatõmbeid ka teha jõuad.

leinekas
    Member

sellise toitumisega võib sul kiiresti treeningseisak kätte jõuda.Ei tea milliseid burgereid ning pizzasid sa mõtled …näiteks peetri pizzas (suur panni) on küll tavainimesele mitmekordne rasvakogus.Ning kui sa nii tihedalt treenid siis oleks vaja rohkem valku enda toiumiskavasse saada.Kuna 300g kodujuustus on reeglina valgukogus 100 grammi kohta 8-10, nii et max 30g valku.Ning kui sa sööd nn kiirpizzasid (saarioinen ning reinu jne) siis tekib sul küll valgu defitsiit.Algul arened igaljuhul ..kõik arenevad.Kuid varsti näed ,et samal ajal treenima hakanud( kuid õieti toitujad) kasvavad suuremaks ning tõstavad suuremaid raskusi, siis hakkab kindlasti ka treenimiseks nii vajalik motivatsioon kaduma.Ning oled sa kuulnud ,et mõni tõsisem jõusaali inimene tõstaks enda massi pizzade ning burgeritega.Isegi Marcus Rhul ,kellele väga maitsevad magusad saiakesed ei saa neid massiperioodil süüa

maarek1221
    Member

sellise toitumisega võib sul kiiresti treeningseisak kätte jõuda.Ei tea milliseid burgereid ning pizzasid sa mõtled …näiteks peetri pizzas (suur panni) on küll tavainimesele mitmekordne rasvakogus.Ning kui sa nii tihedalt treenid siis oleks vaja rohkem valku enda toiumiskavasse saada.Kuna 300g kodujuustus on reeglina valgukogus 100 grammi kohta 8-10, nii et max 30g valku.Ning kui sa sööd nn kiirpizzasid (saarioinen ning reinu jne) siis tekib sul küll valgu defitsiit.Algul arened igaljuhul ..kõik arenevad.Kuid varsti näed ,et samal ajal treenima hakanud( kuid õieti toitujad) kasvavad suuremaks ning tõstavad suuremaid raskusi, siis hakkab kindlasti ka treenimiseks nii vajalik motivatsioon kaduma.Ning oled sa kuulnud ,et mõni tõsisem jõusaali inimene tõstaks enda massi pizzade ning burgeritega.Isegi Marcus Rhul ,kellele väga maitsevad magusad saiakesed ei saa neid massiperioodil süüa
    Ei ole lollus, kuna oled alles algaja. Alguses kergemate raskustega saad tehnika korralikult paika, mis on väga oluline, et vältida seljavigastusi ja hiljem hakkad järk järgult raskust lisama. Enne jõutõmbe tööseeriate sooritamist kindlasti teha veel kõvasti kergema raskusega soojendusseeria(-d). Ja sinu kava kohta ka niipalju, et säärt ei ole tõesti mõtet iga trenn teha. Ning vaevalt sa pärast korralikku jõutõmmet, kükkimist ja rinnalt surumist veel lõuatõmbeid ka teha jõuad.

Otsustasin jah sääretreeningu mingil päeval asendada kaelatreeninguga.Pall vastu seina ja siis peaga suruda peaks olema üks võimalus jah ? Kellegi teemast lugesin selle variandi

Tavaliselt teengi esimesena lõuatõmmet ja seejärel surumist.

Mõtlesin ,et 2 nädala pärast võtan massilisajat ka juurde , on mõtet ?

bumer325i
    Member

Eks ma järgmise kuu jooksul üritan neid valgukoguseid ka tõsta,kuid lõuna aeg on jah raske ,kui pole kuskilt võtta midagi. Võibolla proovin asendada siis pitsa või burger kohupiima ja mõne lihatükiga.

Otsustasin jah sääretreeningu mingil päeval asendada kaelatreeninguga.Pall vastu seina ja siis peaga suruda peaks olema üks võimalus jah ? Kellegi teemast lugesin selle variandi

Tavaliselt teengi esimesena lõuatõmmet ja seejärel surumist.

Mõtlesin ,et 2 nädala pärast võtan massilisajat ka juurde , on mõtet ?

võta siis kodust endale söök kaasa. massilisajat kohe alguses? ma küll sellel mingit mõtet ei näe… autole paned ka ainult kütuselisandit? enne telli toitumis kava ja hakka korralikult sööma…

maarek1221
    Member

võta siis kodust endale söök kaasa. massilisajat kohe alguses? ma küll sellel mingit mõtet ei näe… autole paned ka ainult kütuselisandit? enne telli toitumis kava ja hakka korralikult sööma…

See oligi rohkem nagu küsimus ,kuna ise pole kuris asjadega.

Tähtsamad on ikka raskused kui kordused ?

Et enne on mõtet teha 3 x 100 kg kui ntx 10 x 70 ?

Viewing 8 posts - 1 through 8 (of 8 total)
  • You must be logged in to reply to this topic.