mõistus otsas…
Avaleht » Forums » Päevakajaline » Külastajate Küsimused » mõistus otsas…
- This topic has 8 replies, 8 voices, and was last updated 13 years, 6 months tagasi by
Looduses6ber.
-
AutorPostitused
-
juuli 15, 2012 at 1:57 p.l. #18187
Anonüümne
GuestTere!
Olen trenni tegemisel alles täielik algaja. Alles selle aasta aprilli algusest olen hakanud ennast liigutama ja nüüd vajan veidi nõu.
Olen 24 aastane naine, 168,5 pikk ja kaalun 78 kg. Seega ikka liiga palju. Ja sellest ka nüüd kindel soov kaalu alandada, kuid mitte vaid vormi saamise nimel vaid ka tervise jaoks.
Hetkel näeb minu päeva kava ette seda, et liigutamist alustan lõunast. Kõigepealt jalutan nii 18 km kanti(vahepeal natuke puhates), peale seda sõidan rattaga 16 km ja õhtul enne magama minekut käin jooksmas. Kilomeetreid ei oska öelda kahjuks aga väga vähe ikka. Jooksmisega alustasin nüüd alles uuesti. Sest jooksmas üritasin hakata käima juba talve lõpus aga kahjuks ei tulnud sellest midagi välja. Oletan et minu ülekaalu tõttu. Igatahes tekkis alati peale jooksmist tohutu jalgade valu. Alates põlvedest ja kuni varvasteni välja. Ja valutasid liigesed mitte lihas. Sel põhjusel ei käinud siis enam jooksmas. Mõtlesin, et kui olen kaalu veidi alla saanud et siis hakkan uuesti jooksma ka. Peale jooksu teen erinevaid harjutusi kõhu ja jalalihastele. Kokku ligikaudu 25 min. Ja kõike seda 7 päeva nädalas.
Aga probleemist.. Mu kaal keeldub alanemast. Ma ei söö magusat eriti. Ütleks, et isegi väga harva söön lapse kõrvalt kommi või kaks. Või viisakusest sünnipäeval tüki torti. Pole magusa armastaja. Olen lisanud nüüd toidule kiudaineid seedimise jaoks ja tarbin palju vett. Rasvast toitu ei armasta ma ka väga ja lihast tarbin enamjaolt vaid kana. Alkoholi ei tarvita ma üldse ja seega kalorid siidritelt ja muult jäävad ka tulemata. Suitsetamisest loobusin sügisel( kui see peaks peale tervise muud mõjutama). Miks mu kaal siis mitte üldse ei alane? Olen nelja kuuga alla saanud vaid kolm kilo, sentimeetrites on vähenenud vaid rinnaümbermõõdult ja taljelt, puusadelt vaid kaks haledat sentimeetrit. Sääre ja reie ümbermõõt on aga sama. Mõistan, et pidevalt treenivate inimeste jaoks on minu füüsiline koormus hale aga kas tõesti ei peaks kaal hakkama juba rohkem langema? Eriti kui arvestada seda et oma kuus aastat ei ole ma mitte midagi füüsilist teinud. Enne seda käisin aastaid kaks korda päevas jooksmas ja olin vormis.
Lisaks sooviks nõu natuke just jooksmise suhtes. Mul on tõsine probleem hingamisega. Ja tänu sellele hakkab ka n-ö pistma. Juba esimestel minutitel läheb hingamine jooksmise ajal nii raskeks, et tunnen väikest pearinglust hapniku puudusest. Ükskõik millist füüsilist ma ei tee läheb mul mingil põhjusel nina kinni. Selline tunne on lihtsalt nagu nina limaskest tursuks automaatselt ja siis on nina kaudu hingamine praktiliselt võimatu. Joosta jaksaks ma muidu füüsiliselt pikema maa ilma mingi mureta aga just hingamine on see mis seda tagasi hoiab. Füüsiliselt hakkab lausa halb lõpuks. Pea hakkab ringi käima ja tekib kohutav iiveldustunne. Oskab keegi nõu anda, millest selline asi võib tingitud olla ja kuidas seda parandada saaks? Sest parema meelega käiks ma just vaid jooksmas. Ma naudin täielikult seda ja see on see mis mulle rohkem ka sobiks.
Teine küsimus oleks just liigeste kohta. Kas on mingit toidulisandit mis mõjuks liigestele tugevdavalt? Oskab keegi midagi soovitada?
Kas kaalu alanemist võib kuidagi mõjutada ka kilpnääre? Otsest diagnoosi arst mulle küll ei pannud aga antikehade rohkuse tõttu veres määrati igapäevane ravi küll.
Olen igasuguse nõu eest väga tänulik!
Parimat!
juuli 15, 2012 at 2:13 p.l. #319888htilga
MemberJooksmine sulle kohe kindlasti ei lähe, vähemalt esialgu mitte. Esiteks seetõttu, et kaal mõjub (põlve)liigestele ja teiseks seepärast, et sul põrutab südamelöögisagedus lakke ning rasvapõletusest ei tule midagi välja. Esialgu soovitaks teatud kindlas tempos kõndimist, et sa püsiksid ikkagi aeroobses tsoonis. Vajalikud arvutused saad teha näiteks siin , tarvis oleks siis ka midagi, mille abil pulssi jälgida. Üleüldine reegel on muidu see, et peaksid suutma öelda ~5 sõna ilma hingeldamata.
Põhiliselt tuleks arvatavasti muuta siiski toitumist. Selleks oleks asjakohane, kui tooksid siia näiteks oma toitumise (nt. ühe päeva lõikes) välja.
juuli 15, 2012 at 2:18 p.l. #319889ROtter
MemberLisaks sooviks nõu natuke just jooksmise suhtes. Mul on tõsine probleem hingamisega. Ja tänu sellele hakkab ka n-ö pistma. Juba esimestel minutitel läheb hingamine jooksmise ajal nii raskeks, et tunnen väikest pearinglust hapniku puudusest. Ükskõik millist füüsilist ma ei tee läheb mul mingil põhjusel nina kinni. Selline tunne on lihtsalt nagu nina limaskest tursuks automaatselt ja siis on nina kaudu hingamine praktiliselt võimatu. Joosta jaksaks ma muidu füüsiliselt pikema maa ilma mingi mureta aga just hingamine on see mis seda tagasi hoiab. Füüsiliselt hakkab lausa halb lõpuks. Pea hakkab ringi käima ja tekib kohutav iiveldustunne. Oskab keegi nõu anda, millest selline asi võib tingitud olla ja kuidas seda parandada saaks? Sest parema meelega käiks ma just vaid jooksmas. Ma naudin täielikult seda ja see on see mis mulle rohkem ka sobiks.
Teine küsimus oleks just liigeste kohta. Kas on mingit toidulisandit mis mõjuks liigestele tugevdavalt? Oskab keegi midagi soovitada?
Kas kaalu alanemist võib kuidagi mõjutada ka kilpnääre? Otsest diagnoosi arst mulle küll ei pannud aga antikehade rohkuse tõttu veres määrati igapäevane ravi küll.
Olen igasuguse nõu eest väga tänulik!
Parimat!
Äkki on koormusastma?
http://www.astma.ee/astma/?itemId=542078
Ja kilpnäärme probleemide korral ongi kaalu langetamine väga raske. See teema on siin foorumis olemas.
juuli 15, 2012 at 2:18 p.l. #319890Kang08
Member……..Ja kõike seda 7 päeva nädalas.
Kvantiteet ei tähenda alati kvaliteeti,pluss põhiline kala paistab olevat jah toitumises.
juuli 15, 2012 at 8:59 p.l. #319907kristiina_st
Membereeem, sa teed seda kõike ühel päeval – jalutad 18km, sõidad rattaga 16km ja siis veel jooksed JA siis veel teed kergemat lihastrenni? kus sa selle aja võtad?
juuli 16, 2012 at 6:00 e.l. #319910AlanBStard
Moderatorteiseks seepärast, et sul põrutab südamelöögisagedus lakke ning rasvapõletusest ei tule midagi välja. Esialgu soovitaks teatud kindlas tempos kõndimist, et sa püsiksid ikkagi aeroobses tsoonis. Vajalikud arvutused saad teha näiteks siin , tarvis oleks siis ka midagi, mille abil pulssi jälgida. Üleüldine reegel on muidu see, et peaksid suutma öelda ~5 sõna ilma hingeldamata.
See postitus nii 1987
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Anaeroobne tegevus põletab väga hästi rasva nii koormuse ajal kui pärast seda, ja väga oluline osa jõusaalisessiooni energiakulust tuleb reaalajas rasvhapetest.
juuli 16, 2012 at 6:08 e.l. #319911Archangel
MemberSee postitus nii 1987
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Anaeroobne tegevus põletab väga hästi rasva nii koormuse ajal kui pärast seda, ja väga oluline osa jõusaalisessiooni energiakulust tuleb reaalajas rasvhapetest.
Rääkimata sellest, et kõige tähtsam mõjufaktor on kokkuvõttes siiski päevane kaloraaž. Kui ikka liialt palju toitu endale sisse kühveldada siis võid kasvõi päev otsa oma “Aeroobses tsoonis” istuda ja mitte grammigi pekki kokkuvõttes põletada, samas, kui mõni teine sügab end diivanil päev otsa ja pekk põleb, mis jube kuna menüü on kontrolli all.
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>juuli 16, 2012 at 1:01 p.l. #319936Mart Muru
Membersamas, kui mõni teine sügab end diivanil päev otsa ja pekk põleb, mis jube kuna menüü on kontrolli all.
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Ja kolmas laseb iga päev näost sisse pekki ja saia, aga kõht ikkagi triibutab.
juuli 17, 2012 at 1:18 p.l. #319996Looduses6ber
MemberEsiteks, anna enda kehale puhkust! Igapäev sellise koormusega treenimine pole küll hea. 18km kõndimist + 16km rattasõitu…mind huvitab, kaua sul üks treening osa kestab? Palju aega kulub 18km kõndimisele ja palju rattasõidule?
Päeva menüü võiksid ka kirja panna, nii täpselt kui võimalik.
Trenni intensiivsus on palju olulisem kui läbitud kilomeetrid (: Parem 45 minutit intensiivset trenni, kui mitu tundi ”pool-lõdvat” liigutamist (:
Räägid, et oled nelja kuuga alla võtnud 3kg. Mis su enda nägemus asjast on? Palju tahaksid alla võtta kuus?
-
AutorPostitused
- You must be logged in to reply to this topic.