Mis värk on? Oskab keegi aidata?
Avaleht » Forums » Toitumine » Toidulisandid » Mis värk on? Oskab keegi aidata?
- This topic has 6 replies, 6 voices, and was last updated 19 years, 4 months tagasi by
antonhansen.
-
AutorPostitused
-
oktoober 3, 2006 at 7:39 p.l. #8479
linsu
MemberTere,olen 18 aastane tüdruk ning minu mure on selline,et ma ei saa aru, miks mul ei kao ära erinevatelt keha kohtade pealt need vastiku rasvvoldid. Kõige hullem on see kõht, istudes on suured voldid ja kui kitsad püksid panna, tulevad nähtavale ka rasvavoldid külgedelt. Ning ka reied on rasvased.
Trenni teen ma ometi iga päev (ka nädalavahetusel). Jõusaalis kolm korda nädalas ning ujumas iga päev, ja mitte niisama ulpimas vaid ikka tõsist trenni tegemas. Ja niimoodi olen juba treeninud mitu aastat.
Söön kolm korda päevas täiesti tavalist sööki, maiustusi ei söö, kuid vahel väga harva võtan tüki sokolaadi näiteks.
Ning ma lihtsalt ei saa aru, miks mul need mainitud kohad nii vormist väljas on ? Aidake! Mis tegema peaks?
oktoober 3, 2006 at 7:44 p.l. #91832SHOXi
Memberuuri foorumist toitumise kohta ja pane endale kalorid jne paika. söögikordi peaks vähemalt 4 olema ikka
oktoober 3, 2006 at 7:45 p.l. #91833theONE1
Memberesiteks väide “mida rohkem teed, seda parem on tulemus” EI pea paika!!! Tee aeroobset ja seda rasvapõletus tsoonis ehk siis 60-70% Max Südamelöögisagedusest, siis söö kuskil 5 korda päevas, aga väiksemad kogused. Kahjuks ei tea mis kavaga sa treenid, kuid ka see lase vaadata treeneri poolt üle. Ja need probleemsed kohad mida mainisid-sealt kaob rasv kõige viimasena kahjuks! Anna aega ja jälgi et need 3 komponenti oleks korras(toitumine, aeroobne ja jõusaal)!
edu!
oktoober 8, 2006 at 7:48 e.l. #92040linsu
Memberesiteks väide “mida rohkem teed, seda parem on tulemus” EI pea paika!!! Tee aeroobset ja seda rasvapõletus tsoonis ehk siis 60-70% Max Südamelöögisagedusest, siis söö kuskil 5 korda päevas, aga väiksemad kogused. Kahjuks ei tea mis kavaga sa treenid, kuid ka see lase vaadata treeneri poolt üle. Ja need probleemsed kohad mida mainisid-sealt kaob rasv kõige viimasena kahjuks! Anna aega ja jälgi et need 3 komponenti oleks korras(toitumine, aeroobne ja jõusaal)!edu!
aega? aga kolm aastat peaks juba piisav aeg ju olema :S
oktoober 8, 2006 at 8:27 e.l. #92043rambo vennapoeg
MemberTere! Sellest mõnest reast jutust võib juba mitu viga välja lugeda!
1) Sa oled insuliinile tundlik (nagu suurem osa inimkonnast) ja sellest ka rasv kõhul. Seega hoidu kõrge glükeemilise indeksiga toitudest. Loobuda võiks ka šokolaadist, sest selle puhul ei ole oluline, kas sa võtad teda tükikese või terve tahvli, veresuhkur tõuseb hoopilt kõrgele niikuinii. Üldiseks märksõnaks olgu vähese süsivesiku osakaaluga toit. Sinu kehas on ilmselt ka palju östrogeeni ja sellest rasva kogunemine reitele.
2) Strateegiline viga on iga päev ujuda, sest see põhjustab nn hülge-efekti ehk keha hakkab pideva külma keskkonna tõttu ( otse vastu nahka) sinna sooja kaitseks rasva koguma (nagu hülgedki). Tuhanded ujujad (eiriti naised) maailmas vaevlevad liigsuure keha rasvaprotsendi käes. Soodsa geneetikaga ja ka absoluutsesse tippu kuuluvad ujujad (kelle mahud on lihtsalt ülisuured) ei pruugi muidugi nende probleemide käes vaevelda. On tehtud mitmeid mõõtmisi, kus leiti ujujatel jooksjate ja jalgratturitega võrreldes oluliselt suurem rasvaprosent olevat. Pealegi tõstab ujumine rohkem söögiisu kui teised aeroobsed alad. Kui oled ujumises võistlussportlane siis on valikud muidugi rasked.
3) Toidukordade arv olgu vähemalt 5 (näiteks paljud sumomaadlejad söövad vaid kaks korda päevas). Ainevahetus läheb kiiremaks ja ei teki ka toidukorrajärgset energiaülejääki. Milline on sinu tavatoit? Tõenäoliselt traditsiooniliselt süsivesikuterohke (mis on ka arusaadav kui tegeled ujumisega üsna tõsiselt), kuid kaalualandamisel see sind ei aita. Tarbi rohkem liha-ja piimatooteid (madala rasvasisaldusega, kuigi rasva hirmu võimendatakse alati üle, sest rasva pead sa toidust saama, muidu harjub keha seda ise tootma ja rohkem kui sa sooviksid). Osta marketist 35 krooni eest pakk Royali oomega-3 rasvhapped ja võta kaks kapslit päevas (see on äärmiselt oluline!!).
4) Kui oled ujuja, siis mis distantsi viljeled? Kui teed mõnda lühemat distantsi, siis lükka tahaplaanile pikemad aeroobsed otsad ja keskendu intervalltreeningule (a`la 50m või 100 m kõrges tempos ja siis 2 minutit puhkust või vees niisama liuglemist). Tänaseks on juba paljud uurimused näidanud, et anaeroobne intervalltreening on ülekaalukalt parim vahend rasvapõletuseks (aeroobne on teisel kohal).
Jõudu tööle!
oktoober 8, 2006 at 8:33 e.l. #92044Biitseps
MemberKäi jooksmas rohkem
” srcset=”/uploads/emoticons/wink@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>oktoober 8, 2006 at 11:07 e.l. #92053antonhansen
MemberAga vaat mina ei saa aru inimesest kes teeb 3 aastat viljatut trenni, enne kui abi otsib. Kui sa juba aasta olid trenni teinud ja nägid et midagi ei muutu, miks tegid samamoodi edasi?
Oleks kindlasti ka abi kui räägiksid pisut oma pikkusest, kaalust, jõunäitajatest, treeningplaanist jne.
-
AutorPostitused
- You must be logged in to reply to this topic.