Mis tekitab nn. enesehävitushooge.
Avaleht » Forums » Toitumine » Toidulisandid » Mis tekitab nn. enesehävitushooge.
- This topic has 29 replies, 16 voices, and was last updated 16 years, 7 months tagasi by
asdfghjkl.
-
AutorPostitused
-
aprill 15, 2009 at 11:41 e.l. #191292
Panda
MemberPsüühikat ei ole võimalik üle kavaldada. Kui ise aru ei saa, tuleb targematelt küsida.Olen küsinud, otsinud, uurinud, aga võib-olla pole siis piisavalt targad olnud need allikad. Iseloom nõrk? Jällegi suhteline, sest seda loomu ikka on! Kuidas siis nii saab olla, et on valdkonnad, kus iseloomu on ja kus ei ole?
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>aprill 15, 2009 at 12:51 p.l. #191312naissfeiss
MemberMulle hakkab järjest rohkem ja rohkem tunduda, et toimiva hormonaalsüsteemiga inimesel on ennast väga raske paksuks süüa.
Lugege neid artikleid, väga huvitav, aga suhteliselt väheräägitud teema:
http://wholehealthsource.blogspot.com/2008…-and-sugar.html
http://wholehealthsource.blogspot.com/2008…-kitava_20.html
http://wholehealthsource.blogspot.com/2008…nd-lectins.html
aprill 15, 2009 at 12:57 p.l. #191313jrx
MemberOlen küsinud, otsinud, uurinud, aga võib-olla pole siis piisavalt targad olnud need allikad. Iseloom nõrk? Jällegi suhteline, sest seda loomu ikka on! Kuidas siis nii saab olla, et on valdkonnad, kus iseloomu on ja kus ei ole?
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>See on suhteline. Ju siis nende teiste valdkondadega seotu on kuidagi tähtsam/rohkem motiveerivam.
aprill 15, 2009 at 1:07 p.l. #191318Panda
MemberMulle hakkab järjest rohkem ja rohkem tunduda, et toimiva hormonaalsüsteemiga inimesel on ennast väga raske paksuks süüa.Lugege neid artikleid, väga huvitav, aga suhteliselt väheräägitud teema:
http://wholehealthsource.blogspot.com/2008…-and-sugar.html
http://wholehealthsource.blogspot.com/2008…-kitava_20.html
http://wholehealthsource.blogspot.com/2008…nd-lectins.html
Toimiva hormonaalsüsteemiga – võtmesõna. Siinkohal tuleb mul kahjuks loobuda algatatud teemas kaasarääkimine, kuna mul käsil juba kaheksas aasta arsti poolt määratud hormoonasendusravi.
” srcset=”/uploads/emoticons/wink@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Aga see pole vabandus kaalulangetamisele käega löömiseks. Läbi raskuste tuleb rahulolu
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>juuni 22, 2009 at 1:09 p.l. #203578NatalieKelly
MemberSee enesehävitushoob on mulle nii suurt kahju teinud , et jube. Olin mingi 8 kuud dieedil algul ebatervislikult ja pärast siis ha´kkasin tervislikumalt õnneks, aga kui ma ühekorra šokolaadi proovisin ei suutnud enam lõpetada kuni 2 nädalat sõin piiramatult magusat ja mu kõht on suuremks läinud, kaal tõusnud ja sotsiaalne kahju:(
juuni 22, 2009 at 1:47 p.l. #203582asdfghjkl
MemberSee enesehävitushoob on mulle nii suurt kahju teinud , et jube. Olin mingi 8 kuud dieedil algul ebatervislikult ja pärast siis ha´kkasin tervislikumalt õnneks, aga kui ma ühekorra šokolaadi proovisin ei suutnud enam lõpetada kuni 2 nädalat sõin piiramatult magusat ja mu kõht on suuremks läinud, kaal tõusnud ja sotsiaalne kahju:(Vaevalt, et nii suure hävitustöö on teinud.
Aga hea kogeda on küll, et kui baas-põhimõtteid eirad, siis mõne aja pärast märkad keha reaktsiooni küll jah, ses suhtes huvitav ju.
juuni 22, 2009 at 2:06 p.l. #203583daemonium
MemberSee enesehävitushoob on mulle nii suurt kahju teinud , et jube. Olin mingi 8 kuud dieedil algul ebatervislikult ja pärast siis ha´kkasin tervislikumalt õnneks, aga kui ma ühekorra šokolaadi proovisin ei suutnud enam lõpetada kuni 2 nädalat sõin piiramatult magusat ja mu kõht on suuremks läinud, kaal tõusnud ja sotsiaalne kahju:(Nujah.
Organism võtab oma – ehk kui sa talle singiomletti ei anna,hakkab ta magusat(shokolaadi) nõudma,
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>juuni 22, 2009 at 2:09 p.l. #203584NatalieKelly
MemberNujah.Organism võtab oma – ehk kui sa talle singiomletti ei anna,hakkab ta magusat(shokolaadi) nõudma,
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Ma juba vaikselt hakkasin liha sööma, aga algul tuli ta mul kohe välja(oksendasin), aga nüüd juba harjub mu organim liha saama:D
Täna tehakse isegi šašlõki:D
juuni 22, 2009 at 2:11 p.l. #203585NatalieKelly
MemberVaevalt, et nii suure hävitustöö on teinud.Aga hea kogeda on küll, et kui baas-põhimõtteid eirad, siis mõne aja pärast märkad keha reaktsiooni küll jah, ses suhtes huvitav ju.
enam ei taha kogeda, aga ikkagi on isu magusajärgi.
juuni 22, 2009 at 4:19 p.l. #203602LaizeN
Memberenam ei taha kogeda, aga ikkagi on isu magusajärgi.Ma pakun, et sa mõtled liiga üle sellele toitumisele, endal on suht sama jama. Mida rohkem sa toidule mõtled, seda kiiremini sa alla annad, proovi koguaeg tegeleda millegiga, et mõtted toidust eemale saada, see on parim rohi ning ette näha seda, millal need nö enesehävitushood tulevad ja siis süüa kasulikke süsivesikuid, puuvilju vmt. Enamasti on selleks tõesti rasvade vähesus, kuid ka vaim tahab vahest värskendust – pigem lubada omale kord nädalas lõdvamad päevad ja süüa mõistlikus koguses enda lemmikut toitu (loe: rämpsu), kui paari nädala pärast ennast lõhki õgida. Sageli tahetakse tulemusi liiga kiiresti ja minnakse dieedile ning kui paari päeva tulemusi pole, siis tekib masendus, mille tulemusena tuleb üle söömine, siis saadakse värskendust ja hakatakse edasi treenima ja toituma. Toimub nõiaring – räägin omadest kogemustest ja ei ütle, et kõik tõsi on, kuid ise olen sellise probleemi ees tihti olnud ja olen siia maani
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>juuni 22, 2009 at 4:42 p.l. #203606asdfghjkl
MemberMa pakun, et sa mõtled liiga üle sellele toitumisele, endal on suht sama jama. Mida rohkem sa toidule mõtled, seda kiiremini sa alla annad, proovi koguaeg tegeleda millegiga, et mõtted toidust eemale saada, see on parim rohi ning ette näha seda, millal need nö enesehävitushood tulevad ja siis süüa kasulikke süsivesikuid, puuvilju vmt. Enamasti on selleks tõesti rasvade vähesus, kuid ka vaim tahab vahest värskendust – pigem lubada omale kord nädalas lõdvamad päevad ja süüa mõistlikus koguses enda lemmikut toitu (loe: rämpsu), kui paari nädala pärast ennast lõhki õgida. Sageli tahetakse tulemusi liiga kiiresti ja minnakse dieedile ning kui paari päeva tulemusi pole, siis tekib masendus, mille tulemusena tuleb üle söömine, siis saadakse värskendust ja hakatakse edasi treenima ja toituma. Toimub nõiaring – räägin omadest kogemustest ja ei ütle, et kõik tõsi on, kuid ise olen sellise probleemi ees tihti olnud ja olen siia maani
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>“Nõiaringi” kohta on parem termin isegi- oravaratas.
Selle kohta on siin saidil juttu olnud, raamatute “Rikas isa, vaene isa”, ja “Rahavoo kvadrant” näol.
Too on sedalaadi huvitav ring, et on maagilise jõuga, mhmh.
Ja kuidas sealt välja saada?
Selleks tuleb tõepoolest enese psüholoogiaga tegeleda. Kasvõi sinu poolt nimetatud mõtete eemale juhtimise strateegiaga- “mõtted eemale”- , töötab ka see, ja ei väidaks kindlasti, et see vaid ajutiselt lahendust toob. Et sedalaadi psühholoogilisiste oravarataste ohjamiseks, tuleb tegelda enda psühholoogiaga, päris korraliku trenni näol, et mõelda ja analüüsida ja jälgida ja vaadelda, ja mõttemaailma muuta.
Veidi liiga pinnapealsena näiv vastus, aga, just nii hetkel seda vastust formuleeriks ehk väljendaks.
Konkreetselt kakaod rohkem jooma ei soovita hakata vms, aga just üldiselt nagu vastasin, et maailmavaadet vaja korrigeerida, see olekski lahendus.
juuni 22, 2009 at 5:25 p.l. #203609LaizeN
Member“Nõiaringi” kohta on parem termin isegi- oravaratas.Selle kohta on siin saidil juttu olnud, raamatute “Rikas isa, vaene isa”, ja “Rahavoo kvadrant” näol.
Too on sedalaadi huvitav ring, et on maagilise jõuga, mhmh.
Ja kuidas sealt välja saada?
Selleks tuleb tõepoolest enese psüholoogiaga tegeleda. Kasvõi sinu poolt nimetatud mõtete eemale juhtimise strateegiaga- “mõtted eemale”- , töötab ka see, ja ei väidaks kindlasti, et see vaid ajutiselt lahendust toob. Et sedalaadi psühholoogilisiste oravarataste ohjamiseks, tuleb tegelda enda psühholoogiaga, päris korraliku trenni näol, et mõelda ja analüüsida ja jälgida ja vaadelda, ja mõttemaailma muuta.
Veidi liiga pinnapealsena näiv vastus, aga, just nii hetkel seda vastust formuleeriks ehk väljendaks.
Konkreetselt kakaod rohkem jooma ei soovita hakata vms, aga just üldiselt nagu vastasin, et maailmavaadet vaja korrigeerida, see olekski lahendus.
Täpselt, ise hakkasin ka asjaga just mõttelisel tasandil tegelema. Nimelt proovin panna rohkem rõhku trennile ja sõpradele, samuti nautida sõprade seltskonda maksimaalselt, st et igal võimalikul hetkel õues olla. Üks parimaid nõuandeid, mis mulle antud on : Kui tekib tung üle süüa, tee seda rahvarikkas kohas, sünnipäeval või kuskil !
Seal hakkab sul endal enne imelik ja leiad, et sellel tegelikult pole mõtet, nii väldid tohutut magama söömist, kuid keha ja vaim saab siiski oma ‘vajaliku’ kätte.
Samuti peaks loobuma igasugusest dieedist ning sööma siis, kui on kõht tühi, selle paneb paika siiski korralikult koostatud menüü. Kellaaegadele ei tohiks ka liiga suurt tähelepanu pöörata, pigem kuulata keha ja kui süüa, siis eelistada paremat ning tervislikumat.
Samuti olen täheldanud, et pärast nö ühiskonnas laadimist, tuleb tung kodus ‘comfort eatingut’ harrastada, siis on arvatavasti psüühikas mingi auk, mida loodetakse toiduga täita. Parimateks lahendusteks oleks siis näiteks vana ja ebameeldiva harjumuse vahetamine ! (mitte ära jätmine), millegi teisega – mediteerimine, tee joomine, lugemine vmt
PS. Ise panen raskelt tarka, tean täpselt mis on mu elustiilis ja psüühikas valesti, kuid ikka leian ennast varsti hamstrirattalt
” srcset=”/uploads/emoticons/wink@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″> . Aeg parandab kõik haavad ning pidagem meeles, et suurim lahendus masendusele ( sh ka meeleolu söömisele ) on seltskond ja naer !PEACE,
Bob Marley – Dont worry, be happy ( muusika teeb imesi
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″> )
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>juuni 22, 2009 at 5:30 p.l. #203610asdfghjkl
Memberkõik, mis ütlesid-mõtlesid, õige minu arvates ka.
juuni 26, 2009 at 4:20 p.l. #204198Sakurai
MemberKui teema algusesse tagasi nüüd pöörduda, siis leian, et nn. “enesehävitushooge” põhjustab vähese tulemuse nägemine. Kui sa ikka jõhkralt tassid rauda aasta läbi ja siis kaalule/peegli ette minnes, mingisugust muutust toimunud ei ole, tekib ka tahtmine kõik pikalt saata.
juuni 26, 2009 at 5:21 p.l. #204210asdfghjkl
MemberKui teema algusesse tagasi nüüd pöörduda, siis leian, et nn. “enesehävitushooge” põhjustab vähese tulemuse nägemine. Kui sa ikka jõhkralt tassid rauda aasta läbi ja siis kaalule/peegli ette minnes, mingisugust muutust toimunud ei ole, tekib ka tahtmine kõik pikalt saata.Raske uskuda, et üldse mingit tulemust ei tule, kui aasta rassida nagu ütled.
Süies valku 0.7-1.0 gr kaalu kohta, ja tehes kesist 3 trenni nädalas, ja nii aasta nagu nimetad, siis tulemuseks kindlasti on mingi muutus lihases. Ja seda kindlasti on näha peeglist, mingi lihastoonus kindlasti tekib. Raske uskuda, et mingit muudatust aastaga ei näe. Ma arvan nii.
Aga kui muutus on liiga väike vaataja silmades, siis jah ilmselt frustreerib mõneti.
-
AutorPostitused
- You must be logged in to reply to this topic.