Mis te arvate
Avaleht » Forums » Spetsialistid » Küsi Teadjatelt » Küsi Kiivikaselt » Mis te arvate
- This topic has 11 replies, 8 voices, and was last updated 20 years, 9 months tagasi by
daemonium.
-
AutorPostitused
-
aprill 13, 2005 at 6:33 p.l. #4406
Strong
MemberOlen näinud jõusaalides kuidas rinnalt surumist tehtakse ja paljud ei lase kangi rinnani välja jätavad mingi 15 cm vahet,sest on nii suured raskused millega punnitatakse.
Ma arvan ,et sellest ei ole eriti mingit kasu.
Mis teie arvate.
aprill 13, 2005 at 6:58 p.l. #52058rait83
MemberErilist kasu tõesti ei ole, kuid siiski võib sellist tehnikat kasutada näiteks viimas(t)e kordus(t) ajal kui pole abistajat taga ja on ikka soov täiesti kurnatuseni lihas läbi võta.
Võibolla mõni teeb ka teadlikult vahelduseks(näiteks uue raskusega harjumiseks), kuid ma arvan et üldjuhul on ikka ego mängus, st et ikka võimalikult palju raskust peab peal olema, kuigi ise ei suudeta sellega korralikku seeriat teha.
aprill 13, 2005 at 7:00 p.l. #52049pacman
MemberTüüpiline olukord,paljud tahavad omast arust kõvad mehed olla ja siis panevad 10lg rohkem peale kui nad tegelikult tohiks ja punnitavad nii mis hirmus ise igati tõmmeldes pingi peal jne siis jätavad suured vahed rinna ja kangi vahele.NO sellisest tegemisest kasu ikka mingimääral on aga kindlasti palju palju vähem kui harjutuse korrektsest sooritusest.Aga eks sellisest surumisest igasugu vigastused ja muud hädad tulevadki?
aprill 14, 2005 at 8:18 e.l. #52096Alexander Andrusenko
ModeratorAga samas, kui seda väga aeglaselt teha ja jätta ~5 cm vahet, siis väsitab see väga hästi rinnalihast. Ja ei usu, et niimoodi jõuab suurema raskusega teha, kui tavalise surumise juures. Mis arvate?
aprill 14, 2005 at 8:30 e.l. #52100erxs11
MemberBiica treenitakse ju ka nii, et jagatakse liigutuse raadius kolme faasi ära…algul teed alumise osa, siis üleval ja lõpuks täis raadiuses. Ma nüüd ei tea kas, rinna puhul kehtib sama tehnika, aga miks mitte?
aprill 14, 2005 at 8:36 e.l. #52102p2rt
Memberideepoolest saab nii arendada ka raskeid kohti surumisel, kuigi siis oleks ikkagi mõistlik erinevate paksustega pakke kasutada. Nt 10-15cm rinnast on raske koht paljudel. Aga ilma pakkudeta teen ma kergel päeval kergete raskustega kiiret surumist nii(kuni 80kg).
aprill 14, 2005 at 9:13 e.l. #52098joker
MemberIse teen nii ja naa. Kui väita, et poolikutest surumistest pole kasu, siis vaidleks siinkohal vastu. Vähemalt, mis puutub jõu arendamisse. Kunagi hakkas küünarnukk jamama ja lihtsalt polnud võimalik teha täissurumisi. Hakkasin siis tegema poolikuid surumisi. Umbes kuu hiljem kui küünarnukk oli terve, panin tähele, et mu jõunäitajad olid oluliselt suurenenud. Arvan, et põhjus just oligi selles, et poolikutes surumistes, kasutasin suuremaid raskusi kui oleks suutnud kasutada puhtalt surudes.
Aegajalt kasutan iga lihase puhul poolikuid sooritusi ja seda nii alg- kui ka lõppfaasis.
Ja kusjuures see erxs11 välja pakutud 3 faasi värk on päris hea ja kehtib mitte ainult biitsepsile.
aprill 14, 2005 at 9:16 e.l. #52104ROtter
MemberEks siin on mängus ka psühholoogiline faktor e.teisi sõnu usk enesesisendusse.
aprill 14, 2005 at 6:07 p.l. #52140Alexander Andrusenko
Moderatorseda 3-faasi surumist olen kasutanud vastupidavustrenni ajal. 40 kiloga tegin niimoodi ja väsitas rinda kiiremini, kui tavalise surumisega. Üldiselt oli hea erinevaid harjutusi teha, sest kui ma teen mitu nädalat ühte ja sama tehnikat(harjutust), siis harjub lihas ära ja teda on väga raske täielikult ära väsitada.
Näiteks tegin ma esimene nädal tavaliselt surumist 40 kiloga. Esimene seeria 90 kordust ja edasi nii palju, kui jõudsin. Järgmine nädal tegin 60 kiloga nii palju kui jõudsin. Siis tegin jällegi 40 kiloga seda 3-faasi harjutust. Järgmine nädal tegin superseeriaid. Tegin 60 kiloga nii palju kui jõudsin, siis lasin rinnale maha, sõber võttis paar ketast ära ja tegin edasi, siis kui enam ei jõudnud, võttis sõber veel paar ketas ära ja tegin lõpuni. Väga tappev trenn oli
aprill 15, 2005 at 2:36 p.l. #52170erxs11
MemberAlessandro, kas oled seda ainult rinna puhul kasutanud või mõne muu lihase puhul ka?
Tundub päris huvitav olevat.
aprill 15, 2005 at 4:35 p.l. #52177Alexander Andrusenko
ModeratorSa mõtled vastupidavustrenni? Vastupidavust tegin ikka kõigile lihastele. Väikese raskusega ja hästi palju kordusi. Või 3-faasi harjutust? Seda olen ainult rinna puhul kasutanud.
aprill 15, 2005 at 8:58 p.l. #52182daemonium
MemberOlen näinud jõusaalides kuidas rinnalt surumist tehtakse ja paljud ei lase kangi rinnani välja jätavad mingi 15 cm vahet,sest on nii suured raskused millega punnitatakse.Ma arvan ,et sellest ei ole eriti mingit kasu.
Mis teie arvate.
Kasutan siukest süsteemi uutele raskustele minekul.
Kuna treenin üksi,siis on rekordi püstitamine alati tiba riskantne.
Kui rekord on x,siis panen kangile x+10kg,teen paar ebakorrektset surumist,panen kangile x+2,5 ja surun juba korrektselt.Miskipärast tundub kang sel puhul tunduvalt kergem,kui lihtsalt 2,5 kilo juurde panna,
AutorPostitusedViewing 12 posts - 1 through 12 (of 12 total)- You must be logged in to reply to this topic.