Mis on toitumises puudu/üle
Avaleht » Forums » Spetsialistid » Küsi Teadjatelt » Küsi Kiivikaselt » Mis on toitumises puudu/üle
- This topic has 26 replies, 7 voices, and was last updated 13 years, 11 months tagasi by
Archangel.
-
AutorPostitused
-
veebruar 16, 2012 at 5:39 p.l. #207278
Straboon
MemberRasva topelt, jah, miks mitte. 50g on selline piiripeal vähevõitu. Süskarite koha pealt on tunnetuse asi. Mõnele ei sobi üldse rohkem tarbida, mõnele sobib. Katsetamise värk.
Valgukoguste päeva peale jaotamise vajadust ei näe. Kui söömisega probleemi pole siis ei oma tähtsust palju korraga valku tarbida.
Ei näe põhjust trenni ja puhkepäevadel erinevalt toitumiseks. Kui midagi siis vbl enne trenni toitumise koha pealt vbl midagi olenevalt inimesest teisiti teha. Toidukord varasemaks/hilisemaks lükata – toitainete vahekordadega katsetada vms.
Kogused võivad ikka samas jääda.
tänud vastuse eest. Mille arvelt soovitad rasva juurde saada ? (mis toit ja millal nt ) ütlesid et süsivesikud on tunnetuse asi aga milles see väljendub kas sobib või ei sobi rohkem tarbida , pm peaks keha ise tunda andma andma väsimuse näol et miskit on puudu ?
veebruar 16, 2012 at 5:52 p.l. #207257htilga
Membertegelikult ei erista kuigi tunne ütleb et enne trenni tahaks rohkem süsivesikuid.
Kaloraaž ju lubab, anna minna
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>veebruar 16, 2012 at 5:54 p.l. #207245htilga
Memberminu kehakaalu ja muid asju arvestades palju minu päevane normaal kalori hulk oleks ? preagu tuleb 2200 täis koos lõunasöögiga , sest väljas söömas käies on toidud rasvasemad kui ise kohu tehes.
BAV: 2165.3 kcal (http://www.fitness.ee/bav-arvuti)
Siia juurde tuleb 1/3 BAV + treeningtunni eest ~500 kcal. Tahtes kaalu rasva arvelt langetada oleks optimaalne olla ~5-10%’lises energiadefitsiidis.
Ehk siis puhkepäev: ~2887 kcal (BAV+ 1/3 BAV) katab nende arvutuste järgi kulutatu.
veebruar 16, 2012 at 6:00 p.l. #207231Straboon
MemberBAV: 2165.3 kcal (http://www.fitness.ee/bav-arvuti)
Siia juurde tuleb 1/3 BAV + treeningtunni eest ~500 kcal. Tahtes kaalu rasva arvelt langetada oleks optimaalne olla ~5-10%’lises energiadefitsiidis.
BAV mul 2165 kalkulaatori järgi sinna lisan 500 kcal treeningu eest ehk siis ümardades oleks mul päevas tarvis 2700 kcal , sellest 5-10 % maha võttes umbes 2500 kui tahan rasva arvelt kaalu langetada. sain õigesti aru ?
Kuna kõht täis mul preagusest kogustest siis kust ma saaks lisa kcal ? shokolaadi ei hakka ometi sööma ju
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>veebruar 16, 2012 at 6:03 p.l. #207218biggereveryday
Membersöö või laua suhkrut, kuni alakaloraazis siis pole vahet… loomulikult on selleks ka paremaid asju nagu pähklid jpm
veebruar 16, 2012 at 6:08 p.l. #207214Straboon
Membersöö või laua suhkrut, kuni alakaloraazis siis pole vahet… loomulikult on selleks ka paremaid asju nagu pähklid jpm
hmm selge selge. pähklid ilmselgelt parem variant . peale pählite veel midagi mis oleks kerge manustada ja annaks piisavalt kcal ja oleks kasulikum kui suhkur ?
Mingit suur sööki ei saa ette võtta kuna kõht kogaeg täis
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>veebruar 16, 2012 at 6:13 p.l. #207198Archangel
Membertänud vastuse eest. Mille arvelt soovitad rasva juurde saada ? (mis toit ja millal nt ) ütlesid et süsivesikud on tunnetuse asi aga milles see väljendub kas sobib või ei sobi rohkem tarbida , pm peaks keha ise tunda andma andma väsimuse näol et miskit on puudu ?
Rasvade allikaid on palju. Rasvasemad lihatükid, kala , piimatooted, pähklid jms. Süskarite koha pealt on see, et osadel kipub suur süsivesikute osakaal hoopis rohkem väsinuks tegema, kui et energilisemaks. Teistel jälle vastupidi – kui süskareid vähe siis kohe pilt koomas. Pead järgi proovima koguseliselt, mis sobib.
Samuti muidugi süskarite allikas ka. Osad süsivesikud imenduvad kiiremini, osad aeglasemalt. Kuid sega-einete puhul on raske sotti saada ning kuna sa oma keha reaktsiooni ka lampi ennustada ei oska – siis katsetagi erinevaid koguseid ja allikaid.
BAV mul 2165 kalkulaatori järgi sinna lisan 500 kcal treeningu eest ehk siis ümardades oleks mul päevas tarvis 2700 kcal , sellest 5-10 % maha võttes umbes 2500 kui tahan rasva arvelt kaalu langetada. sain õigesti aru ?
Kuna kõht täis mul preagusest kogustest siis kust ma saaks lisa kcal ? shokolaadi ei hakka ometi sööma ju
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>söö või laua suhkrut, kuni alakaloraazis siis pole vahet… loomulikult on selleks ka paremaid asju nagu pähklid jpm
Pm. pole tõesti väga vahet, kust neid kaloreid saad seni kuni ei liialda ühegi toiduga vaid mitmekesistad oma toitumist. Ehk, kui terve päev oled juurikaid, liha ja kohupiima vms söönud, siis Shokolaad täiesti omal kohal. Või mida iganes, mis rahuldab sinu maitsemeelt.
Kehal on vaja optimaalseks elutegevuseks ja terviseks erinevaid mikro-toitaineid, kuid nende saamine pole mitmekülgse toitumise puhul raske. Seega kuni igasugu maiused ei lükka menüüst välja muud kasulikku, siis pole otseselt väga vahet, kas sööd lisakalorite jaoks shokolaadi või juurikaid.
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>veebruar 16, 2012 at 6:37 p.l. #207154biggereveryday
MemberRasvade allikaid on palju. Rasvasemad lihatükid, kala , piimatooted, pähklid jms. Süskarite koha pealt on see, et osadel kipub suur süsivesikute osakaal hoopis rohkem väsinuks tegema, kui et energilisemaks. Teistel jälle vastupidi – kui süskareid vähe siis kohe pilt koomas. Pead järgi proovima koguseliselt, mis sobib.
Samuti muidugi süskarite allikas ka. Osad süsivesikud imenduvad kiiremini, osad aeglasemalt. Kuid sega-einete puhul on raske sotti saada ning kuna sa oma keha reaktsiooni ka lampi ennustada ei oska – siis katsetagi erinevaid koguseid ja allikaid.
Pm. pole tõesti väga vahet, kust neid kaloreid saad seni kuni ei liialda ühegi toiduga vaid mitmekesistad oma toitumist. Ehk, kui terve päev oled juurikaid, liha ja kohupiima vms söönud, siis Shokolaad täiesti omal kohal. Või mida iganes, mis rahuldab sinu maitsemeelt.
Kehal on vaja optimaalseks elutegevuseks ja terviseks erinevaid mikro-toitaineid, kuid nende saamine pole mitmekülgse toitumise puhul raske. Seega kuni igasugu maiused ei lükka menüüst välja muud kasulikku, siis pole otseselt väga vahet, kas sööd lisakalorite jaoks shokolaadi või juurikaid.
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>jah unustasin juurde lisada, et pole vahet, KUI mikro ja makro aineteosakaal on õigesti täis söödud
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>pähkleid soovitasingi just sellepärast, et sul rasva vähe, võid ka kala süüa
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″> näiteks lõhe on hea aga pähkleid saab lihtsalt vahepeal näksida või midagi
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>veebruar 16, 2012 at 6:54 p.l. #207104htilga
MemberBAV mul 2165 kalkulaatori järgi sinna lisan 500 kcal treeningu eest ehk siis ümardades oleks mul päevas tarvis 2700 kcal , sellest 5-10 % maha võttes umbes 2500 kui tahan rasva arvelt kaalu langetada. sain õigesti aru ?
Peaaegu. BAV ehk baasainevahetuses kuluv energia on see, mida läheb sul tarvis sisuliselt vaid päev läbi liikumatult lebades. Siia juurde arvestatakse 1/3 BAV’ist, mis on umbkaudne energiakulu igapäevasteks toimetusteks. See osa oli sul vahelt ära jäänud. Ning alles siia läheb ühe treeningtunni eest ~500kcal. Saadud kogusummast siis tee uuesti vastavad arvutused (~5-10% energiadefitiisit rasvapõletuseks).
veebruar 16, 2012 at 6:55 p.l. #207083Straboon
MemberKehal on vaja optimaalseks elutegevuseks ja terviseks erinevaid mikro-toitaineid, kuid nende saamine pole mitmekülgse toitumise puhul raske. Seega kuni igasugu maiused ei lükka menüüst välja muud kasulikku, siis pole otseselt väga vahet, kas sööd lisakalorite jaoks shokolaadi või juurikaid.
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>eeldan siis et preagu toitun mitmekülgselt kui jätkan niimoodi ? lisaks lõunaprae kõrval toorsalat ka iga lõuna .
tänud asjalike vastuste eest !
veebruar 16, 2012 at 9:02 p.l. #206791Okk
MemberBAV mul 2165 kalkulaatori järgi sinna lisan 500 kcal treeningu eest ehk siis ümardades oleks mul päevas tarvis 2700 kcal , sellest 5-10 % maha võttes umbes 2500 kui tahan rasva arvelt kaalu langetada. sain õigesti aru ?
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Saan ma 6igesti aru , et soovid kaalu alandada , oled viimase kolme kuuga 5 kilo alla v6tnud , tyhja k6htu ei tunne (pigem vastupidi)? Millest see soov igal juhul kaloraazi t6sta ?Ega need arvutused ja matemaatika siin pole mingi absoluutne t6de ,see on ikka individuaalne. Jälgi rohkem enesetunnet ja peegelpilti ,kui neid kuivi numbreid. Hästi läheb ju praegu: )
Vitamiinidest v6id näiteks D3-lisada, seda pole kunagi liiga, eriti talvel ja kui kaalu alandamine ka käsil
veebruar 17, 2012 at 9:54 e.l. #205905Straboon
MemberSaan ma 6igesti aru , et soovid kaalu alandada , oled viimase kolme kuuga 5 kilo alla v6tnud , tyhja k6htu ei tunne (pigem vastupidi)? Millest see soov igal juhul kaloraazi t6sta ?Ega need arvutused ja matemaatika siin pole mingi absoluutne t6de ,see on ikka individuaalne. Jälgi rohkem enesetunnet ja peegelpilti ,kui neid kuivi numbreid. Hästi läheb ju praegu: )
Vitamiinidest v6id näiteks D3-lisada, seda pole kunagi liiga, eriti talvel ja kui kaalu alandamine ka käsil
tegelikult ei ole kaalu alandamine käsil ja eks kaal langenud lihtsalt rasva arvelt. pigem tahaks kaalu hoida ja vaikselt lihase arvelt tõsta, kiiret pole kuhugi ja mingi 6pack nüüd ka mingi eriline unistus ei ole. idee on trenni teha ja toituda õigesti et keha ei peaks millegist puudust tundma ning vaikselt lihast kasvatada, kuivaks ei taha küll ennast tõmmata.
Arusaadav et kõik individuaalne aga eks mingid standardid ole ikka . D-vitamiini kuur oli mõttes küll talvel , päikest pole ju ammu saand ja toidust raske vajalik kätte saada niipalju kui lugenud olen.
Enesetunne on siiani hea !
ühesõnaga olen enam vähem õigel teel lhisalt kui tahan kaalu hoida siis tuleb kaloraazi tõsta ja vaadata oma enesetunnet ning peegelt pilti ?
-
AutorPostitused
- You must be logged in to reply to this topic.