Mis on toitumises puudu/üle
Avaleht » Forums » Spetsialistid » Küsi Teadjatelt » Küsi Kiivikaselt » Mis on toitumises puudu/üle
- This topic has 26 replies, 7 voices, and was last updated 13 years, 11 months tagasi by
Archangel.
-
AutorPostitused
-
veebruar 16, 2012 at 11:40 e.l. #24131
Straboon
MemberPostitaksin siia enda toitumis kava mille järgi ma tavaliselt söön . Proovisin mujal foorumis samuti abi saada aga postitasin selle koos treening kavaga ja arvan et jutt tuli liiga pikk ja keegi väga ei vaevunud mulle andma konkreetsest vastust. Sellepärast otsustasingi pöörduda siia otse teadja/spetsialisti poole .Söön kindlatel kellaaegadel : 8.00 , 12.00 , 15.00 , 18.00 , 21.00 KÕIK TRENNID ON KELL 09.30-11.00
E-Vaba , T- vaba (ilmad soojaks siis 30 min hommiku jooks) , K-Jõusaal , N – Vaba , R – Kick box , L – Jõusaal , P – Jõusaal
8.00
Hommikul võtan lisaks C- vitamiini 500mg vahest lonksu linaseemne õli .(Trennis joon värska vett milles on sisse pandud Mg lahustuv tablet mida müüakse selveris)
Muna 4-5 tk
Täistera kaerahelbe pudru 50g kuivainena , pudru keedetud piimaga (harva söön müslit selle asemel)
tee
hommikusöök kokku :
Kaloreid: 566.5 Kcal
Rasva: 24.5 g.
Valku: 35.5 g.
Süsivesikuid: 42.5 g.
Kiudaineid: 7 g.
09.30-11.00 trenn peale mida tuleb valgukoks
12.00
Peale trenni kohe sööma lõunat kuhugi . Tavaline lõuna praad mis sisaldab ca 3 kartulit , 100 g mingit liha (enamasti kana) , kaste
paar viilu leiba ja klaasi piima. Nv söön peale trenni 2 karpi tuunikala koos sepikuga.
15.00
kodujuust 4% 300g
tükeldan sisse kurki , tomatit ning punast sibulat (kokku 150 g )
2 viilu sepikut ca.35 g
Kaloreid: 429.8 Kcal
Rasva: 13.05 g.
Valku: 51.9 g.
Süsivesikuid: 24.55 g.
Kiudaineid: 2.25 g.
18.00
300g kana (praen kergelt oliiviõliga)
200 g juurvilju (brokoli , lillkapsas , aeduba)
vesi/tee
Kaloreid: 406 Kcal
Rasva: 3 g.
Valku: 77 g.
Süsivesikuid: 10 g.
Kiudaineid: 6 g.
21.00
200 g Alma kodujuust muraka moosiga
tee meega
Kaloreid: 320 Kcal
Rasva: 10 g.
Valku: 32 g.
Süsivesikuid: 22 g.
Kiudaineid: 0 g.
Kokku tuleb päevas (ei pannud lõuna sööki ja valgu jooki sisse, peaks juurde lisanduma kõikki )
Kaloreid : 1721.5
Rasva : 50.5
Valku : 196.4
Süsivesikud : 100 g
Kiudained : 15 g
Portsud on suured ja ei oska midagi lisada et tuleks juurde rohkem kiudaineid ja süsivesikuid.
Põhiküsimus on kas ma saan sellest kätte enda vitamiini ja mineraalainete vajaduse (trennis ja muul hetkel tarbin värska vett) ?
Ning mida peaks muutma /lisama/kaotama et saaksin puuduolevad Kcal kätte ?
Ettetänades Olari
veebruar 16, 2012 at 1:32 p.l. #208001Archangel
MemberJa see kõik ei ütle mulle mitte midagi, sest sa pole välja toonud, kes sa selline üldse oled.
” srcset=”/uploads/emoticons/tongue@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Vanus, sugu, kaal, pikkus, aktiivsus, ajalugu jne. Kõike on vaja, et hinnata toitumiskava sobilikkust.
Nii lambist peale vaadates lisaksin menüüsse näiteks teraleiba näiteks. Mõni korralik võileib näiteks. Saad kiudaineid ning süsivesikuid. Samuti lisa mõni puuvili. Veel kiudaineid ning süskareid + muud kasulikku. Aga teadmata sinu kaloraaži vajadusi pakun huupi.
veebruar 16, 2012 at 2:17 p.l. #207824Straboon
MemberJa see kõik ei ütle mulle mitte midagi, sest sa pole välja toonud, kes sa selline üldse oled.
” srcset=”/uploads/emoticons/tongue@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Vanus, sugu, kaal, pikkus, aktiivsus, ajalugu jne. Kõike on vaja, et hinnata toitumiskava sobilikkust.
Nii lambist peale vaadates lisaksin menüüsse näiteks teraleiba näiteks. Mõni korralik võileib näiteks. Saad kiudaineid ning süsivesikuid. Samuti lisa mõni puuvili. Veel kiudaineid ning süskareid + muud kasulikku. Aga teadmata sinu kaloraaži vajadusi pakun huupi.
sry unustasin lisada , läks kiiruga meelest. pikkus 184 kaal 97 ,22 aastane ja sugu mees , umbes 5 kg alla võtnud viimased 3 kuud trennis käinud enne (102kg) . muidu sportlik terve elu old lihtsalt aasta vahele jäänud (põlvevigastus+laiskus) ja nüüd 3 kuud jõusaalis jälle käind. seekord otustasin vähe korralikuma söögi kõrvale panna lisaks trennile. muidu see toitumine old nii nagu enamus eestlastel
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>kas 18.00 söögi jaoks liiga suur valgu hulk pole ? ning kas mitte osa 15.00 kodujuustust asendada täistera makaronidega ca 100 g ?
minu treeningud on kirjas seal lisaks mainin et jõusaalis saab alati endast viimane välja antud . päeva valgukogus 200 minul peaks olema piisav . lugesin kunagi kuskilt raamatust et kiudaineid 30-35 päevas ?
Olari
veebruar 16, 2012 at 3:29 p.l. #207521Eleri
MemberValgukogused peaksid jaotuma päeva peale ühtlasemalt. Kaloraaž on sul sinu kehakaalu kohta ilmselgelt liiga väike, rasva kogust soovitan kahekordistada ja süsivesikuid 2,5 korda rohkem. Ning kui sa ka trenni teed, siis ma ei kujuta ettegi kui tühi sa päeva lõpuks oled…
veebruar 16, 2012 at 3:40 p.l. #207443htilga
MemberTeemaalgatajale ka seda, et kas sa ikka eristad treeningpäeva ja puhkepäeva toitumist?
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>veebruar 16, 2012 at 3:52 p.l. #207434Okk
MemberKeegi ikka märkas , et l6una ja koks ei ole ikka veel lisatud. Nn. Tavatrende järgides 7-800 -ja kalori eest rasva sysivesikuid ja tiba valku juures….
veebruar 16, 2012 at 4:15 p.l. #207432Archangel
MemberValgukogused peaksid jaotuma päeva peale ühtlasemalt. Kaloraaž on sul sinu kehakaalu kohta ilmselgelt liiga väike, rasva kogust soovitan kahekordistada ja süsivesikuid 2,5 korda rohkem. Ning kui sa ka trenni teed, siis ma ei kujuta ettegi kui tühi sa päeva lõpuks oled…
Rasva topelt, jah, miks mitte. 50g on selline piiripeal vähevõitu. Süskarite koha pealt on tunnetuse asi. Mõnele ei sobi üldse rohkem tarbida, mõnele sobib. Katsetamise värk.
Valgukoguste päeva peale jaotamise vajadust ei näe. Kui söömisega probleemi pole siis ei oma tähtsust palju korraga valku tarbida.
Teemaalgatajale ka seda, et kas sa ikka eristad treeningpäeva ja puhkepäeva toitumist?
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Ei näe põhjust trenni ja puhkepäevadel erinevalt toitumiseks. Kui midagi siis vbl enne trenni toitumise koha pealt vbl midagi olenevalt inimesest teisiti teha. Toidukord varasemaks/hilisemaks lükata – toitainete vahekordadega katsetada vms.
Kogused võivad ikka samas jääda.
veebruar 16, 2012 at 4:17 p.l. #207408htilga
MemberEi näe põhjust trenni ja puhkepäevadel erinevalt toitumiseks.
Kogused võivad ikka samas jääda.
Kuigi teisel juhul kulutatakse vähem kui esimesel?
veebruar 16, 2012 at 4:19 p.l. #207394daemonium
MemberKuigi teisel juhul kulutatakse vähem kui esimesel?
veebruar 16, 2012 at 4:51 p.l. #207338htilga
MemberJa siis?
Järelikult on vaja toituda vastavalt kulutusele?
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>—
http://kulturism.ee/…turism_opik.pdf
lk61,
Toitumine, üldised põhimõtted:2. Toidu energiasisaldus peab vastama kulutustele.
veebruar 16, 2012 at 4:57 p.l. #207331daemonium
MemberJärelikult on vaja toituda vastavalt kulutusele?
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>—
http://kulturism.ee/…turism_opik.pdf
lk61,
Ei tea, minul igatahes reguleerib siukese asja organism ise.
veebruar 16, 2012 at 5:02 p.l. #207326htilga
MemberEi tea, minul igatahes reguleerib siukese asja organism ise.
No väga hea kui sa suudad sisetunde järgi oma toitumist reguleerida
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Aga sellest me ei räägigi. Küsisin, kas teema algataja toitub täpselt selle sama väljatoodud menüü (mis tähendab, et ta ei reguleeri seda organismi järgi) järgi nii puhke- kui treeningpäeval.
veebruar 16, 2012 at 5:35 p.l. #207312Straboon
ei tunneta päeva lõpus mingit erilist vahet võrreldes sellega mis oli 4 kuud tagasi kui trennis ei käinud ja sõin seda mis kätte juhtus. pigem olin ma rohkem väsinud kui nüüd ja unega oli ka rohkem probleeme , nüüd need mured lahendatud . pigem asi individuaalne , enne kõvemat jalatrenni hommikul rohkem süsivesikuid aitas trennis paremini vastu pidada.
veebruar 16, 2012 at 5:36 p.l. #207290Straboon
MemberTeemaalgatajale ka seda, et kas sa ikka eristad treeningpäeva ja puhkepäeva toitumist?
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>tegelikult ei erista kuigi tunne ütleb et enne trenni tahaks rohkem süsivesikuid.
veebruar 16, 2012 at 5:37 p.l. #207282Straboon
MemberKeegi ikka märkas , et l6una ja koks ei ole ikka veel lisatud. Nn. Tavatrende järgides 7-800 -ja kalori eest rasva sysivesikuid ja tiba valku juures….
minu kehakaalu ja muid asju arvestades palju minu päevane normaal kalori hulk oleks ? preagu tuleb 2200 täis koos lõunasöögiga , sest väljas söömas käies on toidud rasvasemad kui ise kohu tehes.
AutorPostitused- You must be logged in to reply to this topic.