Skip to main content

Minu treeningsüsteem

Viewing 15 posts - 1 through 15 (of 38 total)
  • Autor
    Postitused

Nii, lugesin siin natuke erialast kirjandust ja leiutan endale treeningsüsteemi

asdfghjkl
    Member

Vastan ainult säärte kohta:

Soovitan säärtele teha vaid ühe harjutuse sirgete jalgadega. Teisi harjutusi säärele võib aja raiskamiseks pidada, soovitan need välja võtta.

Vastan ainult säärte kohta:

Soovitan säärtele teha vaid ühe harjutuse sirgete jalgadega. Teisi harjutusi säärele võib aja raiskamiseks pidada, soovitan need välja võtta.

Mu arust on ka see sääre teema kahtlane, sisuliselt on tegu ühe harjutuse sooritamisega kolm korda.

asdfghjkl
    Member

Mu arust on ka see sääre teema kahtlane, sisuliselt on tegu ühe harjutuse sooritamisega kolm korda.

Visuaalselt paistab suuremas osas välja ju kaksik-lihas, need 2 klotsi, ja nende all olev lest-lihas niikuinii suures osas on peidus, seega isoleerituid kõverdatud jalgadega sääre harjutusi ma ei näegi suurt mõtet teha, pigem teha ühe harjutuse sigete jalgadega, millest kaksik-lihas saab head vatti, ja selle all peidus olev lest-lihas saab samuti piisavalt. See siis nö visuaalne põhjendus. Aa see on üldistav jutt niikuinii, kogu aeg niikuinii midagi varieeritakse, kui trenni eesmärgiks on meelelahutus, siis miks mitte toda eesli harjutust teha jm meelelahutuslikku partneriga näiteks, kui aga kulturistiks saada ei taha, siis istudes sääre harjutuse ma jätaks välja, saab ka ühe seistes sääreharjutusega sääre joonistama.

Anonüümne
    Guest

Kas 4 – 6 kordust seerias ei peaks arendama paremini Jõudu kui kasvatama lihast ?

Kas 4 – 6 kordust seerias ei peaks arendama paremini Jõudu kui kasvatama lihast ?

4-6 arendab max raskus sooritust, suurema kroduste arvu puhul areneb jõud suuremate korduste sooritamisega kooskõlas.

Nii nagu treenid nii areneb ka lihasjõud. Lihasmass areneb mõlemal juhul.

xintoc
    Member

kasvatab ka lihast. Pikemad seeriad on vastupidavuseks. 4-6 on üsna sobiv.

Anonüümne
    Guest

miks siis enamus teeb 10-12 kordust seerias ?

8 ja 10 puhul vist erilist vahet ei ole, 6 ja 12 ilmselt mingi vahe juba on. Varieerimise eesmärk oleks lihtsalt mitmekesistada arengut.

xintoc
    Member

Oleneb eesmärgist, treeningkava jaotusest ja harjutusest.

Aimuu
    Member

2-6 jõud, 7-12 mass ja 12+ edasi vastupidavus, minu teada peaks olema nii, kõik oleneb eesmärgist

Absoluutse jõu suurendamiseks on sobivaim 1–5 kordust,

lihasmassi kasvatamiseks 5–15 kordust

jõu-vastupidavuse arendamiseks üle paari-kolmekümne korduse seerias.

Allikas:

“Kulturism & fitness”

Autorid:

Indrek Otsus, Ott Kiivikas

Sääre suhtes olen eelnevatega nõus (mõttetu on teha 3 harjutust). Lisaks veel:

Lendamine hantlitega küljele 2 x 4 – 6

Lendamine trenazööril 2 x 4 – 6.

2 täpselt samasugust harjutust.

Sääre suhtes olen eelnevatega nõus (mõttetu on teha 3 harjutust). Lisaks veel:

Lendamine hantlitega küljele 2 x 4 – 6

Lendamine trenazööril 2 x 4 – 6.

2 täpselt samasugust harjutust.

Jah, ei tea, miks nii pandud.

Aga ikkagi, mis sellisest kavade kombineerimisest arvate?

ROtter
    Member

Nii, lugesin siin natuke erialast kirjandust ja leiutan endale treeningsüsteemi
    Autor
    Postitused
Viewing 15 posts - 1 through 15 (of 38 total)
  • You must be logged in to reply to this topic.