Skip to main content

Minu toitumis ja treeningkavad.Arvamusi/abi

Avaleht » Forums » Treening » Algajad » Minu toitumis ja treeningkavad.Arvamusi/abi

Viewing 15 posts - 1 through 15 (of 15 total)
  • Autor
    Postitused
    cheese223
    Member

Tere! Olen siis jõusaali ja fitnessi maailmas uus tegija ning postitan siia oma söögiajad/ained mida tarbin ning samuti treeningkava millegi järgi olen ennast treeninud, olen seni käinud kolmes trennis. .Sooviksin siis targemate käest arvamusi ning konkreetseid soovitusi mida muuta/mida alles jätta j n e.

Treeningkava on siis kahepäevane mis on võetud samast foorumist tööriistade alt , kuid natukene muutsin seda .

1. Päev – Ülakeha

Surumine kangiga lamades 3 x 8 – 10

Tõmme plokil ülalt kukla taha 3 x 8 – 10

Lendamine küljele hantlitega seistes 3 x 8 – 10

Küünarvarte kõverdamine hantlitega seistes 3 x 8 – 10

Tõmme plokil althoidega 3 x 8 – 10

Ploki tõmbed vastu kõhtu istudes 3 x 8 – 10

Surumine hantlitega istudes 3 x 8 – 10

Surumine hantlitega kaldpingil 3 x 8 – 10

Kõhulihased 3 x 8 – 10

2.Päev – Alakeha. Väike märkus sellekohta et väga paljuei kannata teha jalgadele kuna vasak põlv kipub valu tegema.

See pole seotud soojendusega vaid mingi muu keiss on põlvega.

Jala sirutus ette trenazööril 3×8-10

Hack-kükk trenazööril 3×8-10

Jalapress trenazööril 3×8-10

Jalgade kõverdamine trenazööril istudes 3×8-10

Jalgade kõverdamine trenazööril kõhuli 3×8-10

Pöiasirutus trenazööril istudes 2×10-12

Oma tehnilised näitajad ka vahepeale :

Pikkus – 183-4 cm

Kaal – 64 kg

Vanus – 17

Ja minu toitumine siis seesugune :

Hommikusöök ca 6.00-6.15 : 4 praemuna + sidruni tee

Lõunasöök koolis ca 12.00 : Pelmeenid hapukoorega või makaronid/praad.

Peale kooli ca 15.30 : Kraban linnast paar juustuburgerit.

Enne treeningut (trennipäevadel) ca 16.15 : Batoon pähklišokolaadi

Peale treeningut ja tavapäevadel ca 17.00-19.00 – Näkitsemised (vahvlid , chipsid jms.)

Õhtusöök ca 19.00 – Kartulid frikadelli/maksakastmega või spagettid või riis kodujuustuga. Mõnikord on õhtusöögiks suur kodusvalmistatud hakklikapizza.

Öösel : 20.00-00.00 : Leiva-pähkli jogurt , chipsid , vahvlid ja muud näkitsemised.

Normaalsemalt enda jaoks hakkasin sööma umbes oktoobrist , enne seda oli mu toitumine ikkagi väga vähene , puudusid hommikusöök , paljudel juhtudel ka lõunasöök . Ise olen üsna kiire ainevahtetusega ja omaarust ka ektomorfse kehatüübiga , aga hetkel suuri muudatusi oma keha juures pole täheldanud.

See viis mind mõttele , et äkki oleks mõtekas hakata kasutama gainereid , et saada rohkem valke ja süsivesikuid kuna praegune toitumine pole vist väga eriti kaasa aidanud . Samas oma jõusaali ja praeguse kodutreeninguga olen märganud oma jõu suurenemist. Kuid siiski tahaks oma kondist keha natukene suurendada.

http://fitshop.fitness.ee/gainerid/0/readm…c%206000%201kg/ – Mis sellest arvate ?

Tänan tähelepanu eest , ning loodan et keegi oskab vastada/aidata.

J.

jõuents
    Member

Ütleme nii, et toitumine on täiesti metsas ja treening on ka väga nigel. Kui raha on siis telli endale toitumiskava ning jälgi seda nii täpselt kui saad. Kui rahakott paks ei ole siis loe siin lehel artikleid toitumise kohta. Ning kui mingeid tulemusi tahad saada peale 2kg lihase ja rannavormi siis mine kindlasti kohaliku treeneri juurde.

Risto Uuk
    Member

Võib-olla räägid meile ka mis su eesmärgid on. Kui oluline sulle tervis on?

Näha on, et sul on surumised kavas domineerimas. Mis selle põhjus on?

cheese223
    Member

Ei ole minu eesmärgiks suured lihastemäed , ega kulturismivorm.

Surumisharjutused on ülekaalus , kuna olen väsinud oma kondistest kätest , ning neid on väga rõve vaadata , ning loodan eriti oma käsi-ja õlavart suuremaks saada. Kõige perfektsem minuarust oleks ennast saada umbes 70-75 kg peale.

R.Thompson
    Member

Ei ole minu eesmärgiks suured lihastemäed , ega kulturismivorm.

Surumisharjutused on ülekaalus , kuna olen väsinud oma kondistest kätest , ning neid on väga rõve vaadata , ning loodan eriti oma käsi-ja õlavart suuremaks saada. Kõige perfektsem minuarust oleks ennast saada umbes 70-75 kg peale.

Selle toitumiskavaga suurendad oma käsi ning keha rasva mitte lihaste arvelt. Kui see on sinu eesmärk, siis anna minna. Kui ei, vaata foorumis ringi, otsi toitumisalaseid artikleid ning kui ikka midagi aru ei saa, siis telli endale raha eest toitumiskava. Edu!

Fitness93
    Member

Ega surumisharjutustega jämedaid käsi ei saa. Tuleks teha biitsepsile ja triitsepsile kasvõi omaette treening päev(nt. ükskord nädalas.) Õlalihaste kasvatamiseks soovitaksin pigem isoleerivaid hantlitega lendamisi.

Ning toitumiskava pane ikka korralikult paika. Telli endale see toitumiskava või konsulteeri pikemalt asjatundjatega.

cheese223
    Member

Rasva arvelt väga massi koguda ei tahaks.

Aga keegi äkki oskab nendest massilisajatest midagi rääkida ? mida/kui palju/kas tasub ?

R.Thompson
    Member

Ega surumisharjutustega jämedaid käsi ei saa. Tuleks teha biitsepsile ja triitsepsile kasvõi omaette treening päev(nt. ükskord nädalas.) Õlalihaste kasvatamiseks soovitaksin pigem isoleerivaid hantlitega lendamisi.

Ning toitumiskava pane ikka korralikult paika. Telli endale see toitumiskava või konsulteeri pikemalt asjatundjatega.

Rasked surumisharjutused stimuleerivad lihaskasvu rohkem kui isoleerivad lihasgrupi harjutused. Küsimus on eelkõige sobiva treeningmahu ning -intensiivsuse leidmises ning korraliku toitumiskava järgimises.

Fitness93
    Member

Aga keegi äkki oskab nendest massilisajatest midagi rääkida ? mida/kui palju/kas tasub ?

Kõigepealt tuleks ikka toitumiskava korralikult kokku panna, mitte mõelda kohe toidulisanditele(see on ka suurim viga mida kõik algajad teevad). Kui oled toitumiskava paika saanud ja mingi areng juba toimunud, siis võid alles hakata mõtlema lisandite tarvitamisele.

R.Thompson
    Member

Massilisajad aitavad katta tavatoitumisest puudu jäänud energiat. Kuid oluline on siinjuures see, et tavatoitumine oleks korras. Üks kord päevas valgupulbri kasutamine ei ole piisav, kui tavatoitumine paigast ära.

gmaster
    Member

Peale kooli, peale trenni ja enne magamist olev söök korda!

Siis on ka lootust areneda.

Massilisaja unusta praegu ära, seda suhkruhunnikut sul vaja pole.

matjusm
    Member

Tere! Olen siis jõusaali ja fitnessi maailmas uus tegija ning postitan siia oma söögiajad/ained mida tarbin ning samuti treeningkava millegi järgi olen ennast treeninud, olen seni käinud kolmes trennis. .Sooviksin siis targemate käest arvamusi ning konkreetseid soovitusi mida muuta/mida alles jätta j n e.

Treeningkava on siis kahepäevane mis on võetud samast foorumist tööriistade alt , kuid natukene muutsin seda .

1. Päev – Ülakeha

Surumine kangiga lamades 3 x 8 – 10

Tõmme plokil ülalt kukla taha 3 x 8 – 10

Lendamine küljele hantlitega seistes 3 x 8 – 10

Küünarvarte kõverdamine hantlitega seistes 3 x 8 – 10

Tõmme plokil althoidega 3 x 8 – 10

Ploki tõmbed vastu kõhtu istudes 3 x 8 – 10

Surumine hantlitega istudes 3 x 8 – 10

Surumine hantlitega kaldpingil 3 x 8 – 10

Kõhulihased 3 x 8 – 10

2.Päev – Alakeha. Väike märkus sellekohta et väga paljuei kannata teha jalgadele kuna vasak põlv kipub valu tegema.

See pole seotud soojendusega vaid mingi muu keiss on põlvega.

Jala sirutus ette trenazööril 3×8-10

Hack-kükk trenazööril 3×8-10

Jalapress trenazööril 3×8-10

Jalgade kõverdamine trenazööril istudes 3×8-10

Jalgade kõverdamine trenazööril kõhuli 3×8-10

Pöiasirutus trenazööril istudes 2×10-12

Jätan toitumise teiste kommenteerida kuid kava kohta ütleks järgmist:

1: Ülakeha

Tee kõik baasharjutused (sellised kus on töös palju lihasgruppe ja liikumine toimub vähemalt kahe liigese juures) esimeseks, isoleerivad jäta viimaseks.

Sellise kaheks jaotatud kava kohta on sul veidi paljuvõitu neid harjutusi.

Sul võiks olla üks horisontaalne ja üks vertikaalne surumine kui tõmme, võibolla veel otsa mingi lendamine rinnale või õla külgosale. Ehk teisisõnu:

Rinnalt surumine

Lõuatõmbed/ploki tõmbed ülevalt alla

Õlapress

Kangi/hantli/ploki tõmbed vastu kõhtu

Lendamine rinnale ja/või õla külgosale

2: Alakeha

Kui sa väidad et põlvega on probleeme siis kui asi on tõesti väga hull, siis ei saaks sa neid jalapresse ega muud taolist ka teha. Kui ta veidi pinget ikka kannatab, siis tee kangiga kükki ja tee seda esimesena. Teiseks võiks olla näiteks sirgete jalgadega jõutõmme ja siis veel paar harjutust jalale (platvormile asted, väljaasted, pöiasirutused).

cheese223
    Member

Kuidas see õlapress ja jõutõmme välja näevad ?

Fitness93
    Member

Kuidas see õlapress ja jõutõmme välja näevad ?

õlapress http://www.fitness.ee/exercise_show.php?gr…y=21〈=1

jõutõmme http://www.fitness.ee/exercise_show.php?gr…ey=2〈=1

cheese223
    Member

Okei .. Aga tänan kõiki kes leidsid aega vastata ! Üritan sebida omale nüüd ka korraliku toitumiskava juurde .

Kõike paremat !

Viewing 15 posts - 1 through 15 (of 15 total)
  • You must be logged in to reply to this topic.