minu päevatoitumine
Avaleht » Forums » Toitumine » Toidulisandid » minu päevatoitumine
- This topic has 9 replies, 6 voices, and was last updated 15 years, 7 months tagasi by
Aile.
-
AutorPostitused
-
juuni 7, 2010 at 8:10 e.l. #21712
tomba
MemberTere, olen 19 ja kaalun 70kg, pikkus on 182
eesmärgiks on kasvatada lihasmassi
minu päevamenüü on selline:
käin nädalas jooksmas 3x 20min, hommikul kohe peale ärkamist
Hommikusöök
1x keedumuna
1x keskmine banaan
kiirkaerahelbepuder
tass kohv+piim
Lõuna
1x klaas piim
~200-300g makarone
~200gsealiha
~10g juust
pool purki purustatud tomateid
1x keedumuna
Vahepala
1x klaaspiim
pool pakki kohupiim ricotta
Õhtusöök
~200-300g makarone
~200gsealiha
~10g juust
Vahepala
1x keskmine banaan
1 klaas piimamenüü koostasin siin foorumis ringi kolades kuna ise olen algaja selles asjus
juuni 7, 2010 at 8:29 e.l. #267876Kristjan-Johannes Konsap
MemberLoodan, et teed ikka jõusaalitrenni ka, sest jooksmisega lihast ei kasvata.
” srcset=”/uploads/emoticons/wink@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Hommikul võiks olla ca 3 muna.
Kui lõunal juba 200g liha sööd, võid selle muna hommikusse tõsta. Kui eelarve piiratud ei ole, siis muidugi söö nii palju kui mahub.
Kohupiim vahepalaks sobib, prae kõrvale ehk võimalusel piima ei soovitaks. Kui tegu on nö koolilõunaga, mis suht valguvaene ja liha ebakvaliteetne, siis klaas piima muidugi suurendab valgukogust.
Vahepalaks võiks olla ka ikka tops kodujuustu/kohupiima, klaasist piimast jääb väheks.
Üldiselt väga hull menüü ei ole. Kui ainevahetus on kiire ja kaal tõusta ei taha, võib niikuinii endale üht ja teist lubada. Kui kaal tõsuata ei taha/kõht jääb tühjaks, suurenda koguseid.
juuni 7, 2010 at 8:45 e.l. #267877gmaster
MemberTeise vahepalana võib ka selle teise poole sellest ricottapakist ära süüa:)
juuni 7, 2010 at 9:28 e.l. #267881shreku
MemberTere, olen 19 ja kaalun 70kg, pikkus on 182eesmärgiks on kasvatada lihasmassi
Hommikusöök
1x keedumuna
1x keskmine banaan
kiirkaerahelbepuder
tass kohv+piim
Lõuna
1x klaas piim
~200-300g makarone
~200gsealiha
~10g juust
1x keedumuna
Vahepala
1x klaaspiim
Õhtusöök
~200-300g makarone
~200gsealiha
~10g juust
Vahepala
1x keskmine banaan
1 klaas piimamenüü koostasin siin foorumis ringi kolades kuna ise olen algaja selles asjus
Õhtuse banaani võiks vahetada parimal juhul mõne juurvilja vastu või siis võtta banaani asemel õun, pirn vms. Banaan on vb liialt süsivesikute rikas enne magaminekut (võib häirida unekvaliteeti)+inhibeerivad sv. kasvuhormooni eritumise intensiivsust.
juuni 7, 2010 at 10:08 e.l. #267891Rain 6 kanget
MemberÕhtuse banaani võiks vahetada parimal juhul mõne juurvilja vastu või siis võtta banaani asemel õun, pirn vms. Banaan on vb liialt süsivesikute rikas enne magaminekut (võib häirida unekvaliteeti)+inhibeerivad sv. kasvuhormooni eritumise intensiivsust.mis alusel see süsivesik unekvaliteti võib mõjutada? kas mitte süsivesik ei pidanud suurendama serotoniini tootmist ning tegema just hea une?
juuni 7, 2010 at 10:25 e.l. #267893shreku
Membermis alusel see süsivesik unekvaliteti võib mõjutada? kas mitte süsivesik ei pidanud suurendama serotoniini tootmist ning tegema just hea une?Enne magaminekut peaks üritama süüa toitu, mis võimalikult palju stimuleeriks organismis GH-tootmist ning ka hormooni kasutamist organismis. Üks võimalus GH-tootmise soodustamiseks on vältida süsivesikute söömist enne magamaminekut.
Süsivesikuid tuleks enne magamaminekut vältida põhjusega, sest süsivesikud stimuleerivad insuliinihormooni tootmist, mis omakorda takistab kasvuhormooni eritumist. Kui süsivesikuid päeva viimasel söögikorral vältida, püsib insuliinitase madalana ning organism suudab toota maksimaalses koguses kasvuhormooni. Seetõttu soovitataksegi nii dieedil olijatel kui ka massiehitajatel viimasel toidukorral süsivesikutest hoiduda.
Täpselt sellel samal põhjusel.
juuni 8, 2010 at 3:20 p.l. #267975tomba
MemberSelge, aitäh vastuste eest, aga mida te oskate öelda läätsede kohta, kuidas need on toiteväärtustes võrreldav makaronidega?
juuni 12, 2010 at 8:59 p.l. #268272Rain 6 kanget
MemberTäpselt sellel samal põhjusel.minu küsimus oli UNE kohta, et toodaks välja väide, nagu ei laseks süskarid enne magamaminekut unel tulla või mõjutaksid une sügavust. GH eritumise takistamise kohta ei ole vastuväiteid.
teiseks, kui ikka uni tulla ei taha, siis üks banaan aitab sellel tulla. kui ikka magama ei saa jäädud, pole mingist gh eritumisest kasu;)
Peace.
juuni 13, 2010 at 4:40 e.l. #268275Aile
Memberminu küsimus oli UNE kohta, et toodaks välja väide, nagu ei laseks süskarid enne magamaminekut unel tulla või mõjutaksid une sügavust. GH eritumise takistamise kohta ei ole vastuväiteid.teiseks, kui ikka uni tulla ei taha, siis üks banaan aitab sellel tulla. kui ikka magama ei saa jäädud, pole mingist gh eritumisest kasu;)
Peace.
Õigel teel… Banaan on hea unerohi küll.
” srcset=”/uploads/emoticons/wink@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Ülesöömine mõjutab unesügavust.
TSITAAT(tomba @ 8 Jun 2010, 18:20)
Selge, aitäh vastuste eest, aga mida te oskate öelda läätsede kohta, kuidas need on toiteväärtustes võrreldav makaronidega?
Iga kell enne läätsed kui makaronid.
juuni 13, 2010 at 5:37 e.l. #268276Aile
MemberSiin on ühe 8 kl poisi referaat… Väga vajalik. Loe!
Tere, olen 19 ja kaalun 70kg, pikkus on 182eesmärgiks on kasvatada lihasmassi
Hommikusöök
1x keedumuna
1x keskmine banaan
kiirkaerahelbepuder
tass kohv+piim
Lõuna
1x klaas piim
~200-300g makarone
~200gsealiha
~10g juust
1x keedumuna
Vahepala
1x klaaspiim
Õhtusöök
~200-300g makarone
~200gsealiha
~10g juust
Vahepala
1x keskmine banaan
-
AutorPostitused
- You must be logged in to reply to this topic.