Minu küsimused.:)
Avaleht » Forums » Päevakajaline » Külastajate Küsimused » Minu küsimused.:)
- This topic has 4 replies, 3 voices, and was last updated 14 years, 10 months tagasi by
gmaster.
-
AutorPostitused
-
märts 30, 2011 at 7:10 p.l. #17320
Anonüümne
GuestTere!
Tahaksin teada, kas on hea mõte teha erinevaid trenne nii, et ütleme ma valin endale 3 trenni nt bodypump, bodycombat ja bodystep. Teen neid trenne 3 nädalat ja siis vahetan need trennid välja kolme uue trenni vastu. Nt shaping, jooksimne ja ujumine. Ja siis jälle kolme nädala pärast vahetan need esimesed trennid jälle tagasi? Kas nii on üldse mingeid tulemusi, et saada rasvavaesem keha ja ilusamad lihased?
Lisaks küsin veel, et kas naine peaks tegema ka lihastrenni, et rasva kaotada, või peaks ainult kiirel pulsisagedusel areoobset trenni tegema? Mu tuttav treener nimelt väidab, et mul pole sellisest trennitegemisest mingit kasu ja et ma peaksin olema järjepidavam. Lihtsalt järjepidav ma ei ole, kui ma ei tohi vahepeal trenne vahetada, sest tahaks vahepeal lihtsalt vaheldust. Kui peaksin koguaeg samu trenne tegema, siis kaoks üldse trenni isu ära.
Lisab ta veel, et ma peaksin tegema ainult aeroobset trenni, et saaks rasva vähemaks. Ise arvan, et 1 v 2 lihastrenni aeroobsele lisaks teha tuleb ju ainult kasuks.
märts 30, 2011 at 7:17 p.l. #295335Sarge
MemberMitmekesisus on hea. Aga ma ei tea, kas on mõtet iga kolme nädala tagant vahetada. Loodetavasti keegi targem oskab sellele vastata. Aga jõusaali ma küll ei välistaks. Jõusaalis annad lihastele toonust.
“>Aga siiski, näiteks paljud kulturistid ei teegi dieedi ajal aeroobset, sest nende toitumine on paigas.
märts 30, 2011 at 8:42 p.l. #295349gmaster
MemberMa ei teeks neid trenne nii kaootiliselt. Selle 3 nädalaga kaotad uuesti kõik omandatu, nii oskused kui vormi.
Vali mingid baastrennid ja siis meelelahutuseks võid paari trenni vahelduvalt teha.
Aeroobne ja lihastrenn sobivad su eesmärgile väga hästi.
Aga sellegipoolest- järjepidevus!
märts 31, 2011 at 12:35 p.l. #295401Risto Uuk
MemberMina leian, et pole midagi hullu, kui teed väga kaootiliselt ja mitmekesiselt trenne. Kui see sind rõõmsamaks teeb, miks mitte? Peaasi on, et liigud ja toitud vastavalt eesmärgile. Kui toitumine on paigas, siis saad enda eesmärgid sellise trenniga tõenäoliselt ellu viidud küll. Samas, ei tohi kindlasti jõutreeningu mõju alahinnata. Ükski teine treening ei mõjuta sinu figuuri nii suurel määral kui seda teeb jõutreening.
Lisaks mainiks veel seda, et treeningu puhul on väga oluline areng. Kui sa teed neid samu trenne pidevalt suurema intensiivsusega, siis peab su keha ka vastavalt kohanema. Nii, et proovi alati natuke rohkem pingutada.
Seega lõpetuseks, sa ei pea midagi tegema. Oluline on leida endale kõige meeldivamad tegevused, et enda toitumist nendega toetada. Kindlasti saavutad sa enda eesmärgid kiiremini kasutades ka mingil määral jõutreeningut.
märts 31, 2011 at 9:00 p.l. #295455gmaster
MemberLähtusin lihtsalt oma väites sellest, et näiteks 10 päevase jõudeoleku jooksul võib kreatiinfosfaadi tase vähese treenituse korral täiesti nulli kukkuda ja 20. päeva juures veel korraks kerkida.
Ja ka glükogeen hakkab kolinal peale 10 päeva kukkuma.
Veel üks tsitaat: Kui ajavahemik on nii pikk, et selle vältel jõuab kõrgenenud töövõime staadium mööduda, ja uus pingutus hakkab jälle endiselt tasemelt, siis korduvad täpselt samad muutused ja töövõime ei tõuse.
See käiks siis just anaeroobse treeningu kohta. Aeroobset võid kaosemeetodil ehk arendada küll.
-
AutorPostitused
- You must be logged in to reply to this topic.