Minu kava
Avaleht » Forums » Treening » Jõusaal » Kulturism & Fitness » Minu kava
- This topic has 6 replies, 4 voices, and was last updated 20 years tagasi by
theONE1.
-
AutorPostitused
-
jaanuar 22, 2006 at 9:30 p.l. #6360
MadmaN
MemberTere.
Olen kah ca 2 kuud jõusaaliga tegelenud ning soovin arvamusi enda kava kohta. Olen siin üritanud foorumist lugeda ja endale parima variandi leida, kuid tegelikult valitseb ikkagi veidike teadmatust. Infoks veel niipalju, et saalis saan käia max 4 korda nädalas, kuid reeglina siiski 2-3 korda nädalas. Kava on jaotatud kahele päevale just seetõttu, et kunagi ei tea, kui palju muude asjade kõrvalt jõusaalis käimiseks aega jääb. Infoks veel niipalju, et mängin üsna palju ka korvpalli.
1. PÄEV
Soojenduseks rattaga ca 15 min.
Rind:
– – – – –
Lamades surumine: 10,8,6,5 (kordused)
Surumine neg.kaldega: 10,8,6,5
Hantlite surumine: 10,8,6
Hantlite lennutamine: 10,8,6
Triitseps:
– – – – – – – –
Kangi surumine kitsa haardega: 10,8,6
Küünarvarte sirutamine, lamades kangiga: 10,8,6
Istudes ületõmbed hantliga: 10,8,6
Allasurumine blokil (pealthaardes): 10,8,6
Kõht:
– – – – – – –
Jalatõsted: 3 x max
Lõpus ca 25-30 min aeroobset.
2. PÄEV
Õlg:
– – – –
Kangi surumine kukla tagant: 10,8,6,5
Hantlite surumine istudes: 10,8,6
Kangi tõmbamine lõua alla: 10,8,6
Õlakehitused hantlitega: 10,8,6
Biitseps:
– – – – – – – – –
Küünarvarte kõrverdamine hantlitega, istudes: 10,8,6
Küünarvarte kõrverdamine kangiga, seistes: 10,8,6
Küünarvarte kõverdamne plokil: 10,8,6
Küünarvarte kõverdamine kangiga, pealthaardes: 10,8,6
Selg:
– – – – – –
Tõmbed plokil, kukla taha: 10,8,6
Tõmbed plokil, rinnale: 10,8,6
Tõmbed plokil, eest: 10,8,6
Kõht:
– – – – – – –
Jalatõsted: 3 x max
Lõpus ca 25-30 min aeroobset.
Tulemused on tegelikult üsna hästi paranenud, rinnalt surumises on seeria viimane raskus 20kg edasi läinud, näiteks. Aga äkki teadjamad oskavad kommenteerida – kas teen midagi liiga palju? Mõnda lihasgruppi liiga vähe? Või peaks harjutused rohkem varieeruma?
Aitäh kõigile, kes vastata ja nõustada viitsivad.
jaanuar 22, 2006 at 9:41 p.l. #67731theONE1
Memberkas oled 2 kuud teinud või saab alles 2 kuud? Siis palju seeriaid teed?
jaanuar 22, 2006 at 9:48 p.l. #67732MadmaN
MemberTegelikult olen tegelenud umbes 2,5 kuud.
Need numbrid ongi ju toodud korduste arvud. Vastavalt sellele, mitu numbrit üksteise järgi on, niipalju siis ka seeriaid ju.
jaanuar 22, 2006 at 10:18 p.l. #67736Czar
MemberTriitsale tee 3 harjutust, istudes ületõmbed võid välja jätta.
Õlga võiksid ka vaid 3 harjutust teha. Praelt see kangiga surumine ja antliga surumine teevad ühte osa. Jäta kang välja, suht ohtlik ka.
Kangiga lõua alla tõmbamine ja õlakehitused on rohkem trapetsi harjutused. Tee hatliga küljele tõsteid ja ette kallutatult lendamist.
Biitsale tee ka 3 harjutust
Seljale võiks ühe jarjutuse juurde panna, nt hatliga küljele tõsted
Jalgu pole sul
Ma soovitaks vaadata Küsi tegijatelt, Kalmuse alafoorumit ja sealt õla ja rinna teemaisd ja muid.
Aga muidu sul lihasgruppidel antud alguseks liiga palju harjutusi, võta tööriistade alt kahe päeva kava ja tee seda 2 kuud ja siis proovi selle kavaga uuesti, lisad sellele jalad ja korrigeerid harjutusi ja järjekordi ja täitsa treenitav kava.
Võtad ühe päeva lisaks ja paned sinna jalad ja nihutad biitsepsi sinna. 2. päeval teed selja enne siis õlg või siis biitseps ja õlg jala päevale. Suured lihasegrupid enne.
jaanuar 22, 2006 at 10:23 p.l. #67737theONE1
Membersrry
jaanuar 23, 2006 at 7:47 e.l. #67573MadmaN
MemberTo Czar:
– – – – – – – –
Jalgu ei ole jah. Põhjus lihtne – kuna niigi saan vähem jõusaalis mässata, kui sooviks, siis lihtsalt ei raatsi üht ülakeha päeva jalgadele loovutada.

OK, jätan õla tagant kangi surumise välja, olen ka ise seda kuulnud, et kui korra õlale liiga teed, võib valusalt kätte maksta, sest edaspidi hakkab treeninguid segama.
Seda tööriistade all olevat kaheks jaotatud kava ei taha teha. Unustasin mainida, et alguses ca 1,5 kuud tegingi nö nipet-näpet kõigile lihastele, et keha harjuks koormustega. Seda praegust kava olen teinud ca kuu aega ja kõige olulisem ongi see, et ma tunnen, et see sobib mulle ja areng toimub. Lihtsalt tahaks seda veelgi täiustada, et treening oleks võimalikult efektiivne ning kasulik.
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>To theONE1:
– – – – – – – – – – –
OK, võtan ühe harjutuse vähemaks, vaatame, kuidas mõjub. Ja seljale vaatan harjutustepangast ühe harjutuse lisaks.
” srcset=”/uploads/emoticons/wink@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Aitäh nõuannete eest, arvestan nendega kindlasti!
jaanuar 23, 2006 at 7:57 e.l. #67437Raivo Piiber
MemberJa mismoodi sa mõtled hakata välja nägema?Koonda natuke oma kava (max 3 harjutust lihasgrupile) ja leia aega jalgade jaoks. Aga see minu arvamus …
AutorPostitusedViewing 7 posts - 1 through 7 (of 7 total)- You must be logged in to reply to this topic.