Minu diagnoos
Avaleht » Forums » Spetsialistid » Küsi Teadjatelt » Küsi ROtter’ilt » Minu diagnoos
- This topic has 11 replies, 4 voices, and was last updated 17 years, 6 months tagasi by
Alexander Andrusenko.
-
AutorPostitused
-
juuli 23, 2008 at 11:21 e.l. #14315
Alexander Andrusenko
ModeratorTere.
Tulin röntgenist ja vastuseks kirjutati:
Lülisamba th-osas lülikehade nurgad teravnenud, lõpp-plaadid kergelt ebatasased. Lülivahemikud ei ole ahenenud. Lumbaallordoos lamenenud. Lülikehade lõpp-plaadid kergelt nõgusad. Lülivahemikud ei ole ahenenud.
Väga sooviks kuulda Sinu kommentaare. Perearsti juurde lähen alles järgmine nädal.
Ette tänades,
alessandro
juuli 23, 2008 at 11:29 e.l. #161262ROtter
MemberTere.Tulin röntgenist ja vastuseks kirjutati:
Lülisamba th-osas lülikehade nurgad teravnenud, lõpp-plaadid kergelt ebatasased. Lülivahemikud ei ole ahenenud. Lumbaallordoos lamenenud. Lülikehade lõpp-plaadid kergelt nõgusad. Lülivahemikud ei ole ahenenud.
Väga sooviks kuulda Sinu kommentaare. Perearsti juurde lähen alles järgmine nädal.
Ette tänades,
alessandro
Arst nagunii küsib, millised on kaebused, et röntgeni lasid teha. Mida täpsemini suudad kirjeldada, seda parem.
juuli 23, 2008 at 11:32 e.l. #161266Alexander Andrusenko
ModeratorNoh, mind pigem huvitaks praegu see, milline on minu tulevik, arvestades röntgeni tulemust. On väga hull? Trenni tohib teha või tuleb jälle võistlus- ja trennikeeld?
juuli 23, 2008 at 3:05 p.l. #161277Aile
MemberTere.Tulin röntgenist ja vastuseks kirjutati:
Ette tänades,
alessandro
Kirjuta, mida ytles ortopeed…
Lumbaallordoos lamenenud… lylisammas ei toimi hetkel parima amortisaatorina. Lokaalsed lihaspinged? Vale treening?
Me v6ime sulle lihtsalt puhta loogika p6hjal midagi arvata.
Lylivahemikud ei ole ahenenud, see on v2ga hea
juuli 23, 2008 at 3:45 p.l. #161278juuli 23, 2008 at 5:17 p.l. #161286bohemianrhapsody
MemberMa pakun sellist varianti: niude-nimmelihas ja hamstringid ülepinges.
juuli 23, 2008 at 5:32 p.l. #161293ROtter
MemberMa pakun sellist varianti: niude-nimmelihas ja hamstringid ülepinges.… ja kas ja kuidas ning millal kõhulihaseid treenid?
juuli 23, 2008 at 7:15 p.l. #161306Alexander Andrusenko
ModeratorOrtopeedi juures veel ei ole käinud. Perearst alles saatis röntgenile.
Millest see põhjustatud võis olla.. Noh, üks põhjustest on ilmselt istuv töö + ülikool. Valu tekkis minu mäletamist mööda siis, kui ma pooltõmmet kükipuuris tegin. Oli väga ebamugav teha ja selg läks ilmselt kõveraks. Samuti olid kõhulihased mõneks ajaks unarusse jäänud. See oli ka viga, tean. Nüüd hakkasin uuesti tegema vaikselt – peamiselt ülakeha tõstmist põrandal (nii et alaselg on pidevalt maas) ja jalgade tõsteid rippes.
juuli 24, 2008 at 5:45 e.l. #161324ROtter
MemberOrtopeedi juures veel ei ole käinud. Perearst alles saatis röntgenile.Millest see põhjustatud võis olla.. Noh, üks põhjustest on ilmselt istuv töö + ülikool. Valu tekkis minu mäletamist mööda siis, kui ma pooltõmmet kükipuuris tegin. Oli väga ebamugav teha ja selg läks ilmselt kõveraks. Samuti olid kõhulihased mõneks ajaks unarusse jäänud. See oli ka viga, tean. Nüüd hakkasin uuesti tegema vaikselt – peamiselt ülakeha tõstmist põrandal (nii et alaselg on pidevalt maas) ja jalgade tõsteid rippes.
Seljavalu põhjuseks ongi lihaste düsbalanss e. seljalihaste ja kõhulihaste tasakaalustamata treening.
Pea meeles, et harjutuste sooritamisel kõhulihastele peavad põlved olema kõverdatud.
Samuti pead tegema venitusi peale harjutuste sooritamist.
Trenni võid ja pead tegema arvestades ülaltoodud soovitusi.
juuli 24, 2008 at 10:06 e.l. #161328Alexander Andrusenko
ModeratorTänan soovituste eest. Pärast trenni teen venitusi küll, aga kõhulihased olid tõesti mõneks ajaks unarusse jäänud.
Teen siis rohkem kõhulihaseid ja harjutusi, mis valu põhjustavad, üritan mitte teha. Või siis teen väikeste raskustega.
juuli 24, 2008 at 10:46 e.l. #161334ROtter
MemberTänan soovituste eest. Pärast trenni teen venitusi küll, aga kõhulihased olid tõesti mõneks ajaks unarusse jäänud.Teen siis rohkem kõhulihaseid ja harjutusi, mis valu põhjustavad, üritan mitte teha. Või siis teen väikeste raskustega.
Ära nüüd siis teise äärmusesse lange, kus kõhulihaseid teed ROHKEM! Kõik see peab olema tasakaalus.
juuli 24, 2008 at 3:11 p.l. #161346Alexander Andrusenko
ModeratorNoh, selles mõttes, et rohkem kui varem. Ma üle 2x nädalas üldiselt kõhulihaseid ei tee. Ja kui teen, siis 1 harjutus ja 3-4 seeriat.
AutorPostitusedViewing 12 posts - 1 through 12 (of 12 total)- You must be logged in to reply to this topic.