Milline neist on nahahoolduseks parim?
Avaleht » Forums » Spetsialistid » Küsi Teadjatelt » Küsi Fred Antsonilt » Milline neist on nahahoolduseks parim?
- This topic has 57 replies, 12 voices, and was last updated 14 years, 9 months tagasi by
hehee.
-
AutorPostitused
-
juuni 4, 2010 at 9:03 e.l. #22198
hehee
MemberKas välispidiseks kasutamiseks on parim tarvitada kookosrasva, avokaado-, shea- või kakaovõid?
juuni 4, 2010 at 3:10 p.l. #267752AlanBStard
ModeratorKas välispidiseks kasutamiseks on parim tarvitada kookosrasva, avokaado-, shea- või kakaovõid?Üks päris kõva spetsialist on suur seavõisõber, aga kas sellel mingi teaduslik põhjendus ka on, ei tea. Iseenesest võiks nahal eelistada sama põletikuvastast jne rasvhappekompositsiooni, mida kõhus.
Kalaõli siiski soovitaks vältida
” srcset=”/uploads/emoticons/sad@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>juuni 4, 2010 at 4:00 p.l. #267754Fred Antson
MemberKas välispidiseks kasutamiseks on parim tarvitada kookosrasva, avokaado-, shea- või kakaovõid?Ikka kookosrasva/õli, sest küllastunud rasv ei oksüdeeru valguse toimel! Ka suvel päikest võttes määri end päikesekreemi asemel kookosõliga.
juuni 4, 2010 at 8:34 p.l. #267769belvedere
MemberIkka kookosrasva/õli, sest küllastunud rasv ei oksüdeeru valguse toimel! Ka suvel päikest võttes määri end päikesekreemi asemel kookosõliga.Kookosrasv intensiivistab küll päevitust, aga ei sisalda kaitset UV-kiirguse eest (puhta kookosõli SPF on < 1), nii et head põlemist, kes seda nõu järgivad...
juuni 5, 2010 at 10:35 e.l. #267780Kristjan-Johannes Konsap
MemberPäikesekiirgus on kahjulik ainult siis, kui inimese kehas puuduvad vajalikud ained normaalseks reageerimiseks valgusele. Nahavähki haigestumine ei sõltu päikesekiirguse hulgast ega päikeseblokaatorite kasutamisest, vaid eelkõige toiduga saadavatest antioksüdantidest, eelkõige A (väga hea allikas on maksapasteet) ja C-vitamiinidest, kusjuures beeta-karotiin A-vitamiini asemel ei toimi. Nimetatud antioksüdandid tagavad kaitse ja seda eriti põhjamaade elanikel. Nahavähk on otseselt seotud polüõlide nii toiduks tarvitamise kui välispidise tarvitamisega, kuid kallid päikesekreemid ja muul otstarbel nahale kantav kosmeetika sisaldavad pea eranditult oomega-6 rasvhappeid, mis valguse ja soojuse käes kergesti oksüdeeruvad, muutudes organismile toksiliseks (sama lugu söögiõlidega). Kunagi pole nende tarbimine nii ulatuslik olnud ja nahavähki haigestumine samaaegselt üha suureneb! Päikesekreeme kasutades võib nahka veelgi ulatuslikumalt kahjustada, sest nende toimel ei tunnetata kõrvetust, mis sunniks päikese käest lahkuma! Kõige mõistlikum on nahale määrimiseks kasutada kookosõli ja kasutada peakatet.Kui palju siis ikkagi päikese käes viibida, et saada vajalik annus päikest D-vitamiini sünteesiks? Kui kasutate eelpooltoodud infot, siis rohkem, kui mitte, siis palju vähem. Aga kui palju? Ärge küsige lollusi, vaid tunnetage oma keha, sest see on tohutult targem kui selle ülemõtlev omanik..
juuni 5, 2010 at 8:23 p.l. #267801AlanBStard
ModeratorSeavõi sisaldab põletikuvastaseid ja muidu häid triterpeene.
juuni 11, 2010 at 7:42 e.l. #268149Aile
MemberKas välispidiseks kasutamiseks on parim tarvitada kookosrasva, avokaado-, shea- või kakaovõid?Kasutan ka kookosrasva.. Kust sa kakaovõid saad? Üks väga viis kraam.
Mida heledama nahaga inimene, seda vähem on tal vaja päikese käes olla vajaliku D vit hulga saamiseks. On läbi jooksnud kaukaaslase tüüpi naha kohta, et vajalik kogus oleks 30 min kaks korda nädalas vähemalt 40 % kehapinnast katmata. Samal õhtul seebiga ennast mitte pesta…
juuni 11, 2010 at 7:46 e.l. #268150hehee
MemberKasutan ka kookosrasva.. Kust sa kakaovõid saad? Üks väga viis kraam.Looduspere ökopoest Viru Keskuse alt. Nurme Seebi toode.
juuni 11, 2010 at 7:48 e.l. #268151Aile
MemberLooduspere ökopoest Viru Keskuse alt. Nurme Seebi toode.Oh..Suur tänu! Hakkan kohe lapsepõlve meelde tuletama… Minu ema päevitas alati kakaovõiga.
juuni 11, 2010 at 10:31 e.l. #268179vs
MemberOh..Suur tänu! Hakkan kohe lapsepõlve meelde tuletama… Minu ema päevitas alati kakaovõiga.Olen ka seda otsinud, mul mamps ka päevitas sellega…ma alati purgist nuusutasin seda..nii hea lõhn oli, et oleks tahtnud ära süüa kohe
” srcset=”/uploads/emoticons/wink@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>juuni 16, 2010 at 10:40 e.l. #268564hehee
MemberOlen ka seda otsinud, mul mamps ka päevitas sellega…ma alati purgist nuusutasin seda..nii hea lõhn oli, et oleks tahtnud ära süüa kohe
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Nurme Seebi toode on lõhnatu.
juuni 16, 2010 at 5:42 p.l. #268584Aile
MemberNurme Seebi toode on lõhnatu.Siis jälle mingi libavariant?
juuni 16, 2010 at 8:53 p.l. #268599hehee
MemberSiis jälle mingi libavariant?Väidetavalt 100 % kakaovõi. Mina ei oska ei tõestada ega ümber lükata.
juuni 17, 2010 at 8:09 e.l. #268616Aile
MemberVäidetavalt 100 % kakaovõi. Mina ei oska ei tõestada ega ümber lükata.Rafineeritud…puhastatud variant? …et säiliks kauem?
juuni 27, 2010 at 5:48 p.l. #269256hehee
MemberRafineeritud…puhastatud variant? …et säiliks kauem?Saatsin neile meiliga selle küsimuse, nüüd sain vastuse. Olevat rafineerimata.
-
AutorPostitused
- You must be logged in to reply to this topic.